• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκε το ποσό του voucher, αλλαγές στο πρόγραμμα και στις αιτήσεις

19 Μαΐου 2022
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στη Δυτική Μακεδονία το α’ εξάμηνο του 2026

27 Σεπτεμβρίου 2026
Οι ΑΗΣ και τα Ορυχεία είναι περιουσία του λαού,  εμπεριέχουν ιδρώτα και αίμα εργατών

Οι ΑΗΣ και τα Ορυχεία είναι περιουσία του λαού, εμπεριέχουν ιδρώτα και αίμα εργατών

27 Σεπτεμβρίου 2026
Με επίσημη τελετή εγκαινίων άνοιξε τις πύλες της η 34η Έκθεση Κοίλων. Βίντεο και φωτογραφίες

34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας | Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

26 Σεπτεμβρίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φ.Σ. Κοζάνη: Απάντηση της διοίκησης στις τελευταίες αντιδράσεις – «Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο και θα παλέψει»

26 Σεπτεμβρίου 2026
Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

26 Σεπτεμβρίου 2026
Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

26 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Συλλυπητήριο μήνυμα του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Αντώνη Παπαϊωάννου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η συναυλία της Κωνσταντίνας Τούνη στην 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπτεμβρίου 2026
Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου

Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Η αγροδιατροφή στο επίκεντρο της 34ης Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας (video φωτογραφίες)

Η αγροδιατροφή στο επίκεντρο της 34ης Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας (video φωτογραφίες)

26 Σεπτεμβρίου 2026
Ο Δήμαρχος Γρεβενών στις εκδηλώσεις μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη

Ο Δήμαρχος Γρεβενών στις εκδηλώσεις μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη

26 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκε το ποσό του voucher, αλλαγές στο πρόγραμμα και στις αιτήσεις

sierafm by sierafm
19 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των voucher για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Αφού ψηφίστηκε η τροπολογία στη Βουλή, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις αλλαγές του προγράμματος για δωρεάν διακοπές.

Ψηφίστηκε, χτες το βράδυ η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του «Freedom Pass», προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή – χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας αυτής καθορίζονται – μεταξύ άλλων – οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι όροι και ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες για τους δικαιούχους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο υπουργός Τουρισμός, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε πως «συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο, μέσα από το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Με το νέο πρόγραμμα, 30 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν επωμιστεί – ιδίως τα τελευταία δυόμισι χρόνια – τα μεγαλύτερα βάρη. Στα πρότυπα του “Freedom Pass”, εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, βρισκόμαστε, ξανά, δίπλα στους πιο ευάλωτους και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε πως «με την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δημιουργούμε ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, επιλύοντας πολλά ζητήματα του παλαιότερου προγράμματος με μία διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική, πλήρως ψηφιακή. Με το νέο πρόγραμμα επιτυγχάνεται ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας για τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ ανάκαμψης εξωτερικού και εσωτερικού τουρισμού, στηρίζοντας προορισμούς που βασίζονται κατ’ εξοχήν στους Έλληνες επισκέπτες».

Στην τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού προβλέπεται, επίσης, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση – μέχρι το 2025 – των τμημάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και εποχικά ανέργων του τουριστικού τομέα, η οποία επισημαίνεται ότι είχε ανασταλεί για τρεις εκπαιδευτικές περιόδους (2015 – 2018).

Με την εν λόγω ρύθμιση, οι απόφοιτοι των τμημάτων μετεκπαίδευσης κατοχυρώνουν δια νόμου επαγγελματικά δικαιώματα – μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους – αποκτώντας ταυτόχρονα την υπαλληλική ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εφαρμογή του σχετικού νόμου (2112/1920 Α’67), ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης έχει προστεθεί και νέα έκτη ειδικότητα για τους εργαζομένους στον τουρισμό (spa-θαλασσοθεραπεία).

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, «στο υπουργείο Τουρισμού, πιστεύουμε στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων δια βίου εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό, θωρακίζουμε θεσμικά την απρόσκοπτη συνέχιση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, για τα οποία θα έληγε η διάταξη της χρηματοδότησης τους στο τέλος του 2022, και με χρήση των κονδυλίων ΠΔΕ, τα συνεχίζουμε μέχρι και το 2025, οπότε και θα σχεδιαστεί το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού».

Τέλος, με ξεχωριστή ρύθμιση, προβλέπονται σχετικές προθεσμίες και αντιμετωπίζονται οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Α.Ε.Π.Ο.), προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Tags: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Previous Post

Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου: Συμβολική δεντροφύτευση

Next Post

Δήλωσε ετεροχρονισμένα τη γέννηση του εγγονού του για να πάρει το επίδομα των 2000 ευρώ

Next Post
παιδι

Δήλωσε ετεροχρονισμένα τη γέννηση του εγγονού του για να πάρει το επίδομα των 2000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στη Δυτική Μακεδονία το α’ εξάμηνο του 2026
  • Οι ΑΗΣ και τα Ορυχεία είναι περιουσία του λαού, εμπεριέχουν ιδρώτα και αίμα εργατών
  • 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας | Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων
  • Φ.Σ. Κοζάνη: Απάντηση της διοίκησης στις τελευταίες αντιδράσεις – «Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο και θα παλέψει»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr