• Latest

Το έργο του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε στον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα

18 Οκτωβρίου 2022
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη

29 Ιουνίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Σχόλιο για την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει ψήφισμα για τους διωκομένους αγρότες

29 Ιουνίου 2026
Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.

Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.

29 Ιουνίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος στον Υφυπουργό Παιδείας: Ικανοποίηση που αποδέχεστε το αίτημά μας να μην κλείσουν σχολεία Δευτεροβάθμιας – Κάντε το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια

29 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

29 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει γίνει κοινωνικό πείραμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

29 Ιουνίου 2026
Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της περιμετρικής τάφρου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της περιμετρικής τάφρου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης

29 Ιουνίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης-   Θερινό σινεμά: «Η Αλεπού των Κατασκόπων» και «Καθρέφτες Στα Φτερά»

29 Ιουνίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση σε ανυπόστατα δημοσιεύματα περί δήθεν «παγώματος» της Πτολεμαΐδας

29 Ιουνίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Η τέχνη συναντά την πόλη: Πτυχιακές εκθέσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

29 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων για την εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής

29 Ιουνίου 2026
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

29 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το έργο του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε στον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αποσκοπεί στην αξιοποίηση των καινοτόμων αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας των καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου και αποτελεί τη δομή μέσω της οποίας συστήνονται οι εταιρίες spin off (τεχνοβλαστοί) για την εμπορική εκμετάλλευση της πνευματικής ιδιοκτησίας που παράγεται εντός του Πανεπιστημίου.

Οι 9 τεχνοβλαστοί που έχουν ήδη δημιουργηθεί καθώς και η σύσταση άλλων 5 εντός της επόμενης χρονιάς εντυπωσίασαν τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα κατά την επίσκεψή του στους χώρους του Ιδρύματος. Ο κ. Δήμας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί για το έργο που παράγουν όλες οι spin off που λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο:

  1. METAMIND INNOVATIONS Ι.Κ.Ε. (Αν. Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης – https://metamind.gr/). Τα ερευνητικά προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί και πρόκειται να αξιοποιηθούν από την METAMIND INNOVATIONS αφορούν:
  2. Λογισμικό ανίχνευσης απειλών κυβερνοεπιθέσεων για κρίσιμες υποδομές.
  3. Λογισμικό ενεργοποίησης δικτύου παγίδων απειλών (honeypots) για κρίσιμες υποδομές.
  4. Πλατφόρμα ανίχνευσης ανωμαλιών (stress) σε εφαρμογές ευφυούς γεωργίας.
  • Κέντρο Ικανοτήτων για ανθεκτικό και Βιώσιμο δομημένο περιβάλλον με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών – SURE Α.Ε. (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια κ. Μαρκογιαννάκη Όλγα): αποτελεί Κέντρο Ικανοτήτων για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο δομημένο περιβάλλον με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών.
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ Ι.Κ.Ε. (Καθηγητής κ. Στέργιος Μαρόπουλος): αποτελεί σύμπραξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) με επιλεγμένους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η οποία έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στην περιοχή της ενέργειας.
  • Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταρεία Μελετών Περιφερειακής Ανάπτυξης – RedConsulting I.K.E.: (Καθηγητής κ. Ιωάννης Μπακούρος – www.redconsulting.gr) ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών με στόχο να συνδράμει στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
  • Καινοτόμες Ερευνητικές Εφαρμογές – INNORA Ι.Κ.Ε. (Αν. Καθηγητής κ. Δημήτριος Τσιαμήτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Δημήτριος Στημονιάρης – https://innora.net/): ανάπτυξη συστήματος παροχής πιστοποίησης προϊόντων οικιακών αυτοματισμών.
  • INDUSTRY4forENERGY I.K.E. (Υποψήφιος Διδάκτορας τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Ανδρέας Μαρόπουλος, Αν. Καθηγητής κ. Δημήτριος Τσιαμήτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Δημήτριος Στημονιάρης – industry4energy.com): αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων της τεχνολογίας blockchain στον τομέα της ενέργειας.
  • ACTIVECODE I.K.E (Επίκουρος Καθηγητής κ. Γεώργιος Κοκκώνης – activecode.gr): ανάπτυξη λογισμικού, προϊόντων πληροφορικής, υπηρεσιών και συστημάτων με έμφαση στην γεωργία ακριβείας και στην προώθηση, ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς.
  • Omega Innovations (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Μαλαματή Λούτα): σχεδίαση, ανάπτυξη και παροχή ευφυών λύσεων (συστημάτων, προϊόντων, υπηρεσιών) για την αποδοτική αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων σε διάφορους τομείς εφαρμογής, όπως βιώσιμη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, έξυπνη γεωργία και κτηνοτροφία, έξυπνες πόλεις, βιομηχανία, ευφυής κινητικότητα, ενέργεια, τουρισμός, πολιτισμός με απώτερο στόχο τη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία, την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας και συνοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
  • Innovative Network and Systems I.K.E – INSYS I.K.E (Καθηγητής κ. Άγγελος Μιχάλας, Αναπληρωτή Καθηγητής κ. Ιωάννης Βαρδάκας, Επίκουρος Καθηγητής κ. Δημήτριος Ι. Βέργαδος, Λέκτορας κ. Σπυρίδων Νικολάου): σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τομείς όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, οι τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση, η αυτοδιοίκηση και η δημόσια διοίκηση, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Μέσω των εταιριών αυτών, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλος της επίσημης ψηφιακής πύλης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις Elevate Greece,  το Πανεπιστήμιο συμβάλει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Στον εισαγγελέα Καστοριάς οι 14 κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς στην Κρυσταλλοπηγή (φώτο – βίντεο)

Next Post

Υλοποίηση τριών έργων σε σχολεία του Δήμου Βοΐου, σε Σιάτιστα, Τσοτύλι και Ανθοχώρι

Next Post
2ο Δημοτικό

Υλοποίηση τριών έργων σε σχολεία του Δήμου Βοΐου, σε Σιάτιστα, Τσοτύλι και Ανθοχώρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη
  • Σχόλιο για την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει ψήφισμα για τους διωκομένους αγρότες
  • Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.
  • Π. Κουκουλόπουλος στον Υφυπουργό Παιδείας: Ικανοποίηση που αποδέχεστε το αίτημά μας να μην κλείσουν σχολεία Δευτεροβάθμιας – Κάντε το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr