• Latest
εξοικονομω κατ οικον

Το εξοικονομώ κατ’ οίκον αλλάζει όνομα και δίνει λεφτά μέχρι και για συστήματα παρακολούθησης

8 Ιουλίου 2020
ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Χειροπέδες σε 55χρονο για ρευματοκλοπή σε καντίνα

10 Σεπτεμβρίου 2026
Σε ετοιμότητα η Δυτική Μακεδονία για τη χειμερινή περίοδο: Συνεδρίασε το Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. για τα πλημμυρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα η Δυτική Μακεδονία για τη χειμερινή περίοδο: Συνεδρίασε το Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. για τα πλημμυρικά φαινόμενα

10 Σεπτεμβρίου 2026
Ενίσχυση του Εθελοντισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Ευθαλία Ράνδου στη θέση της άμισθης Αντιπεριφερειάρχη

Ενίσχυση του Εθελοντισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Ευθαλία Ράνδου στη θέση της άμισθης Αντιπεριφερειάρχη

10 Σεπτεμβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Τέσσερις προτάσεις για το επίδομα θέρμανσης»

10 Σεπτεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών

Ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Αντλιών Θερμότητας για Θέρμανση / Ψύξη στη Δυτική Μακεδονία»

10 Σεπτεμβρίου 2026
εξετασεις, σχολειο

Καλλιτεχνικά Σχολεία: Κατατακτήριες εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2026

10 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναλυτικό πρόγραμμα του Kozani Unfold Festival!

10 Σεπτεμβρίου 2026
κλοπη, πορτοφολι

Η προϊσταμένη σε Κέντρο Υγείας σημάδεψε το 50ευρo και η εργαζόμενη πιάστηκε – «Θα της το παρέδιδα»

10 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση GPO: Πάνω από το 30% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Στο 16% ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

10 Σεπτεμβρίου 2026
Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Έρχεται η πλατφόρμα «metavoles» για διορθώσεις – Η διαδικασία βήμα προς βήμα

10 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Αντάμωμα των ΚΑΠΗ Βοΐου στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Αντάμωμα των ΚΑΠΗ Βοΐου στη Σιάτιστα

10 Σεπτεμβρίου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

34χρονος έκλεψε ταξί και «πάτησε» τον ταξιτζή

10 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το εξοικονομώ κατ’ οίκον αλλάζει όνομα και δίνει λεφτά μέχρι και για συστήματα παρακολούθησης

sierafm by sierafm
8 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξοικονομω κατ οικον
5
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται το νέο Εξοικονομώ κατ’ οίκον όπως ανέφερε ο ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς. Όπως είπε πρόκειται για ένα μοντέρνο και αρκετά πιο φιλικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμισης 60.000 κατοικιών ετησίως. προϋπολογισμού περίπου 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

«Για την επίτευξη των στόχων της εθνικής ενεργειακής μιας στρατηγικής προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κατοικιών ετησίως και υλοποίηση περίπου 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

Λόγω των απαιτήσεων που δημιουργούνται στο πλαίσιο των πρόσφατων μακροοικονομικών συνθηκών και προβλέψεων επεξεργάζονται ένα μοντέρνο και αρκετά πιο φιλόδοξο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών για τη μετάβαση σε ένα καθεστώς στήριξης ενεργειακής εξοικονόμησης καθώς και αυτονόμησης.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί ένα μέτρο άμεσης απόκρισης της κυβέρνησης στην εποχή μετά την πανδημία, με στόχο να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα σε κλάδους εγχώριας προστιθέμενης αξίας (κατασκευαστικός κλάδος,παραγωγή δομικών υλικών και θερμικών ηλιακών συστημάτων) και να ενισχύσει τα νοικοκυριά μέσω της μείωσης του κόστους ενέργειας», αναφέρει o κ. Θωμάς.

Περιγράφοντας τις διαφορές του σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, λέει: «Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος του οποίου το όνομα θα είναι Εξοικονομώ-Αυτονομώ και ευελπιστούμε να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο για να τρέξει μέσα στο φθινόπωρο περιλαμβάνει εκτός από τις “κλασικές παρεμβάσεις( θερμομόνωση, κουφώματα κλπ) και την προσθήκη μιας “έξυπνης” συνιστώσας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που χαρακτηρίζουν ένα “ Έξυπνο Σπίτι” σηματοδοτώντας τη μετάβαση προς τη νέα ψηφιακή εποχή.

Τέτοιες τεχνολογίες είναι τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης (φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης, απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης) η παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και μπαταρίες) και οι υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον θα ενισχυθούν αυτοτελείς παρεμβάσεις που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους με εξοικονόμηση ενέργειας (π.χ θέρμανση, φωτισμός, ανελκυστήρες)».

«Σχεδιάζουμε αυξημένη ενίσχυση των παρεμβάσεων αυτών ,μέσω ολοκληρωμένων χρηματοδοτικών εργαλείων που να απευθύνονται επαρκώς και στα μεσαία εισοδήματα. Προβλέπεται μάλιστα αύξηση της επιχορήγησης αν επιτευχθεί ένας προκαθορισμένος ενεργειακός στόχος (π.χ αναβάθμιση κατά 4 ενεργειακές κατηγορίες) στη βάση ενός ενισχυμένου συστήματος ενεργειακών επιθεωρήσεων και Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Προβλέπεται τέλος και ειδικό κίνητρο για τις λιγνιτικές περιοχές με την εισαγωγή «ρήτρας δίκαιης μετάβασης» όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει να γίνεται σε όλες τις δράσεις του υπουργείου,αρχής γενομένης από το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης. Σημειώνω ότι την περασμένη εβδομάδα αναβαθμίστηκαν 130.000 κτίρια και δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό 1, 3 δισ. ευρώ.

Χάρη στα αυξημένα κεφάλαια που διεκδικούμε από το Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύουμε στο να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα σε σχέση με τους στόχους του ΕΣΕΚ για αναβάθμιση 60.000 κτιρίων κατ΄έτος την επόμενη δεκαετία μια βασική διαφορά από το υφιστάμενο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον είναι το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι μόνιμα ανοιχτό( open-ended) έως το 2030.

Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Τέλος ετοιμάζουμε νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για τουρισμό, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις.

Το θέμα αυτό άλλωστε βρίσκεται ψηλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα.Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για το Κύμα Ανακαίνισης (Renovation Wave) στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) όπου θα σκιαγραφείται το προφίλ των παρεμβάσεων στον κτιριακό τομέα ούτως ώστε να επιτευχθούν οι κλιματικοί και αναπτυξιακοί στόχοι της ΕΕ», προσθέτει.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο! – Πέμπτη 9 Ιουλίου, 20.00μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Next Post

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της οδού Βελβεντού – Καταφυγίου, λόγω καταπτώσεων επί της οδού  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που έπληξαν την περιοχή

Next Post

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της οδού Βελβεντού – Καταφυγίου, λόγω καταπτώσεων επί της οδού  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που έπληξαν την περιοχή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Χειροπέδες σε 55χρονο για ρευματοκλοπή σε καντίνα
  • Σε ετοιμότητα η Δυτική Μακεδονία για τη χειμερινή περίοδο: Συνεδρίασε το Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. για τα πλημμυρικά φαινόμενα
  • Ενίσχυση του Εθελοντισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Ευθαλία Ράνδου στη θέση της άμισθης Αντιπεριφερειάρχη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Τέσσερις προτάσεις για το επίδομα θέρμανσης»
  • Ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Αντλιών Θερμότητας για Θέρμανση / Ψύξη στη Δυτική Μακεδονία»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr