• Latest
Επιμελητήριο Κοζάνης

Το Επιμελητήριο Κοζάνης Ενημερώνει τις Επιχειρήσεις – Μέλη του για τα μέτρα στήριξης των περιοχών με επιβολή «lockdown» των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών

16 Οκτωβρίου 2020
παιδι

Επτάχρονος κατάπιε ελατήριο γομολάστιχας και σφηνώθηκε στον πνεύμονά του

4 Μαΐου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Η συμβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και οι προκλήσεις για τους φορείς

ΔΙΑΔΥΜΑ: Η συμβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και οι προκλήσεις για τους φορείς

4 Μαΐου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Εκδήλωση με θέμα: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη» στο Εμπόριο Εορδαίας

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Εκδήλωση με θέμα: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη» στο Εμπόριο Εορδαίας

4 Μαΐου 2026
σκορδα

Σκόρδο: 10 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σας

4 Μαΐου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

165 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

4 Μαΐου 2026
Μαχαίρωσε την οικιακή βοηθό της και την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο

Μαχαίρωσε την οικιακή βοηθό της και την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο

4 Μαΐου 2026
κυνηγι καραμπινα

Πυροβόλησε 5 φορές παλιό φίλο του σε καβγά για τα πρόβατα!

4 Μαΐου 2026
27χρονη κατήγγειλε μασέρ για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

27χρονη κατήγγειλε μασέρ για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

4 Μαΐου 2026
Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Στο Νοσοκομείο 11χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

4 Μαΐου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινά νέος γύρος αιτήσεων – Ποιους αφορά

4 Μαΐου 2026
Ψηφιακό δίδυμο «καρφώνει» στις αρχές πότε ήπιαμε και πόσο

Ψηφιακό δίδυμο «καρφώνει» στις αρχές πότε ήπιαμε και πόσο

4 Μαΐου 2026
σπιτια, ενοικιο

Επιστροφή ενοικίου χωρίς εισοδηματικά όρια για όσους υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους

4 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης Ενημερώνει τις Επιχειρήσεις – Μέλη του για τα μέτρα στήριξης των περιοχών με επιβολή «lockdown» των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών

sierafm by sierafm
16 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Επιμελητήριο Κοζάνης
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ) ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020 τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας  ανακοίνωσαν τα παρακάτω μέτρα στήριξης των περιοχών, όπως η ΠΕ Κοζάνης, στις οποίες επιβάλλεται «Lockdown».

1.Για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ισχύει η κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας σε επίπεδο 4, οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων- εργοδοτών που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που ορίζεται κατ’ ελάχιστο σε 14 ημέρες, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων και για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες. Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

2.Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που απασχολούν έως 20 άτομα, που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών κλάδων, δίνεται αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ σε μηναία βάση. Σε περίπτωση που η διάρκεια παραμονής στο επίπεδο 4 της Περιφερειακής Ενότητας είναι 14 ημέρες ή λιγότερο, η αποζημίωση του μηνός ανέρχεται σε 300 ευρώ.

3.Για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών κλάδων, δίνεται δυνατότητα αναστολής της καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον εν λόγω μήνα, έως τις 30 Απριλίου 2021. Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5% από τον Μάιο 2021 και έπειτα.

4.Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών κλάδων, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια και φοιτητική κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή. Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημίας με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

5.Στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 4» που θα δοθεί τον Δεκέμβριο, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 4, δεν επιστρέφεται το 50% της εν λόγω «επιστρεπτέας προκαταβολής». Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται από τον Αύγουστο και έπειτα για τουλάχιστον 14 ημέρες στο επίπεδο 3 ή σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δεν επιστρέφεται το 30% της εν λόγω «επιστρεπτέας προκαταβολής».

6.Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σημειώνεται ότι, για τα επίπεδα 1, 2 και 3 ισχύει η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ όπως έχει οριστεί στην σχετική ΚΥΑ για τον Οκτώβριο (εστίαση, τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό, μεταφορές και λοιποί πληττόμενοι κλάδοι).

Επιπλέον, ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που έχουν μείωση τζίρου, η δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εκτός από τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής και των οποίων οι εργαζόμενοι τίθενται σε προσωρινή αναστολή. Ακόμη, λαμβάνουν μηνιαίως αποζημίωση ειδικού σκοπού οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που απασχολούν έως 20 άτομα, που η λειτουργία τους αναστέλλεται με κρατική εντολή βάσει ΚΑΔ ανά την επικράτεια

Τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης για τις περιοχές, όπως η Κοζάνη, που μπαίνουν στο επίπεδο 4 του «αυξημένου κινδύνου» και όπου επιβάλλεται τοπικό lockdown, είναι επιπλέον όσων ισχύουν πανελλαδικά. Μεταξύ άλλων, στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται η αποζημίωση ειδικού σκοπού, η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων και δανείων, η μείωση των ενοικίων, αλλά και η μη επιστροφή μέρους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 4», η οποία θα δοθεί τον Δεκέμβριο.

Ήδη, μετά την ανακοίνωσή τους  το Επιμελητήριο Κοζάνης, κατόπιν επιδιωκόμενων επαφών του Προέδρου και της διοίκησής του με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων και  τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματο- βιοτεχνών Ν. Κοζάνης, πρόκειται να ζητήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν  εκ νέου τα ανακοινωθέντα μέτρα και να δώσουν μεγαλύτερα κίνητρα στήριξης στις πληττόμενες επιχειρήσεις της περιοχή μας, που μετά το 2ο lockdown ορατά πλέον είναι αντιμέτωπες με περαιτέρω συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους με άμεσες συνέπειες στην ήδη μειωμένη απασχόληση  στην ΠΕ Κοζάνης, τα ποσοστά ανεργίας της οποίας αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δωρεάν τεστ για κορονοϊό τη Δευτέρα στην πλατεία Σερβίων

Next Post

Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των rapid test σε Κοζάνη- Πτολεμαΐδα και Καστοριά

Next Post
κορονοιος, εξεταση

Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των rapid test σε Κοζάνη- Πτολεμαΐδα και Καστοριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επτάχρονος κατάπιε ελατήριο γομολάστιχας και σφηνώθηκε στον πνεύμονά του
  • ΔΙΑΔΥΜΑ: Η συμβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και οι προκλήσεις για τους φορείς
  • ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Εκδήλωση με θέμα: «Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη» στο Εμπόριο Εορδαίας
  • Σκόρδο: 10 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σας
  • 165 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr