• Latest
νοσοκομειο

Το ΕΣΥ περνά στην ψηφιακή εποχή: Νέες υπηρεσίες υγείας και πρόσβαση για όλους τους πολίτες

13 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι-Παρασκευή 24 Ιουλίου

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι-Παρασκευή 24 Ιουλίου

23 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος του Υπουργού Υγείας στο νομό μας

23 Ιουλίου 2026
φρουτα λαχανικα

Υψηλή αρτηριακή πίεση: 5 φρούτα που βοηθoύν στη ρύθμισή της

23 Ιουλίου 2026
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα και συγκρούστηκε με ταξί!

23 Ιουλίου 2026
«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

23 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Έκρυβαν ναρκωτικά στα κεραμίδια Δημοτικού Σχολείου

23 Ιουλίου 2026

Σοκ στην Ιταλία: Κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιά σε γάτες για να ξεκινήσουν πυρκαγιές

23 Ιουλίου 2026
φεγγαρι

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

23 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Δολοφονία δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος – Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»

23 Ιουλίου 2026
Θρίλερ στον αέρα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν και οι τρεις πιλότοι

Θρίλερ στον αέρα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν και οι τρεις πιλότοι

23 Ιουλίου 2026
καιρος

Αλλάζει απότομα ο καιρός – Πού και πότε θα «χτυπήσει» κακοκαιρία

23 Ιουλίου 2026
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Χαμός σε πτήση: 12 επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια

23 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το ΕΣΥ περνά στην ψηφιακή εποχή: Νέες υπηρεσίες υγείας και πρόσβαση για όλους τους πολίτες

sierafm by sierafm
13 Μαρτίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
νοσοκομειο
0
SHARES
34
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τηλεϊατρική, διασύνδεση δομών υγείας και σύγχρονες ψηφιακές υποδομές αλλάζουν τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασθενών στο ΕΣΥ.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Υγεία με στόχο τον ριζικό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων.
Στη διαδικτυακή εκδήλωση «Υγεία σε υψηλή ταχύτητα: Διασύνδεση δομών υγείας και τηλεϊατρική μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», που διοργανώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της ψηφιακής υγείας ανέδειξαν τον κομβικό ρόλο των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην οικοδόμηση ενός ανθεκτικού και ψηφιακού Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΥΚΑ Μ.Α.Ε., Νίκη Τσούμα, αναφέρθηκε στη σημασία της τεχνολογίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Όπως σημείωσε, βασικοί άξονες είναι η ταχύτητα, η διαλειτουργικότητα και η αξιοπιστία των συστημάτων, αλλά και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

«Μιλάμε για ένα σύστημα το οποίο διαχειρίζεται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες συνταγές, δηλαδή εκατομμύρια ιατρικά δεδομένα. Το τελευταίο διάστημα προχωρήσαμε σε κρίσιμες αναβαθμίσεις των υποδομών και του λογισμικού με στόχο οι πολίτες και οι γιατροί να έχουν πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο σύστημα».

Ο ψηφιακός ιατρικός φάκελος ακολουθεί τον ασθενή

Η εξέλιξη των συστημάτων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης βασίζεται κυρίως στη μεταφορά και ασφαλή διαχείριση των δεδομένων.
Με την αναβάθμιση των δικτύων και την αξιοποίηση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, ο ιατρικός φάκελος μπορεί πλέον να είναι διαθέσιμος όπου βρίσκεται ο ασθενής, διευκολύνοντας τη διάγνωση και περιορίζοντας τη σπατάλη πόρων.

Παράλληλα, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής προσφέρει πρόσβαση σε γιατρούς και εξειδικευμένες γνωματεύσεις ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τα βασικά οφέλη της τηλεϊατρικής για τους πολίτες:

  •  Πρόσβαση σε γιατρούς για κατοίκους μικρών νησιών και ορεινών περιοχών
  •  Λήψη εξειδικευμένων ιατρικών γνωματεύσεων χωρίς μετακίνηση
  •  Ταχύτερη διάγνωση χάρη στη διασύνδεση των δομών υγείας
  •  Μείωση της ταλαιπωρίας και των εξόδων μετακίνησης για ασθενείς

Η κ. Τσούμα αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή My Health, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν εύκολα να βλέπουν το ιατρικό ιστορικό τους και να προγραμματίζουν ραντεβού.

ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Έργο-ορόσημο για το Δημόσιο

Ο Δρ. Χάρης Στελλάκης, Διευθυντής Διαχείρισης Έργων Υποδομών της ΚτΠ Μ.Α.Ε., χαρακτήρισε το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ως ένα από τα σημαντικότερα έργα ψηφιακών υποδομών για το Δημόσιο.

Όπως τόνισε, στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με τα στελέχη των δημόσιων υπηρεσιών, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες του έργου και να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η εφαρμογή του.

Η σημασία της ασφαλούς διαχείρισης δεδομένων υγείας

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ,( Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία), Ιατρός Παθολογοανατόμος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Δήμητρα Παππά, σημείωσε ότι η διαχείριση της πληροφορίας στην υγεία του πολίτη απαιτεί μεγάλη προσοχή, έργο το οποίο έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, με στόχο τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Γιώργος Δαφούλας, ειδικός συνεργάτης ψηφιακής υγείας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ, ανέφερε ότι τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της υγείας αγγίζουν συνολικά τα 350 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επεξεργασία νομοσχέδιο για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων Υγείας, επισημαίνοντας πως η μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον είναι η ομαλή διαχείριση των αλλαγών που φέρνει η ψηφιακή μετάβαση.

Διασύνδεση όλων των φορέων υγείας

Ο Βαγγέλης Θωμόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Δικτύου Δημοσίου Τομέα, εξήγησε ότι το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ συμβάλλει καθοριστικά στη διασύνδεση των φορέων υγείας.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η ανταλλαγή δεδομένων και ιατρικού υλικού, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας.

Από την πλευρά του, ο Μιχαήλ Μιχαλόπουλος από τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υποδομών της ΗΔΥΚΑ παρουσίασε αναλυτικά τα πέντε υποέργα του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και τα οφέλη τους.

Επενδύσεις και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, Οδοντίατρος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γραφείο Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια υλοποιείται σημαντική επένδυση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η προσπάθεια αυτή αφορά τόσο τη βελτίωση των υποδομών όσο και την ανάπτυξη του δικτύου τηλεϊατρικής, το οποίο διευρύνει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Τέλος, ο Κυριάκος Κάσσης, IT Project Manager Υπεύθυνος Έργου για την Πράξη «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε,υπογράμμισε ότι η τηλεϊατρική αποτελεί βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη, τη δημόσια υγεία αλλά και στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας.

Χρηματοδότηση από Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ

Η εκδήλωση ήταν η τρίτη από τις πέντε δράσεις ενημέρωσης και δημοσιότητας που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου.
Το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027», ενώ υποστηρίζεται και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ

Tags: ΕΣΥΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
Previous Post

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου που διαπράχθηκε από ανήλικο στην πόλη της Κοζάνης

Next Post

Νεκρός 20χρονος τον μαχαίρωσαν πισώπλατα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Next Post
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 20χρονος τον μαχαίρωσαν πισώπλατα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι-Παρασκευή 24 Ιουλίου
  • Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος του Υπουργού Υγείας στο νομό μας
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση: 5 φρούτα που βοηθoύν στη ρύθμισή της
  • Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα και συγκρούστηκε με ταξί!
  • «Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr