• Latest
πανεπιστημιο

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Μητρώο παρόχων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων 80.000 ανέργων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

2 Ιουνίου 2022
Αυγερινός Βοΐου: Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου

Αυγερινός Βοΐου: Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου

16 Ιουλίου 2025
Ηλεκτρικό λεωφορείο αποκτούν τα Αστικά Κοζάνης – Ποιά δρομολόγια θα εκτελεί

Ηλεκτρικό λεωφορείο αποκτούν τα Αστικά Κοζάνης – Ποιά δρομολόγια θα εκτελεί

16 Ιουλίου 2025
Ποιός είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Ποιός είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

16 Ιουλίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μετά από ατύχημα με πατίνι. Βίντεο

16 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεσολούρι

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεσολούρι

16 Ιουλίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Ασφαλιστικές εισφορές: Έρχονται «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ σε πάνω από 200.000 επαγγελματίες

16 Ιουλίου 2025
ΦΑΓΗΤΟ

8 τρόφιμα που μέσα τους κρύβουν μικροπλαστικά – Πως να περιορίσετε την κατανάλωση τους

16 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Άγριο επεισόδιο και μεταξύ ανηλίκων: Στο νοσοκομείο τραυματίας με μαχαιριές στην πλάτη

16 Ιουλίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Τουρίστριες με… μακρύ χέρι άρπαξαν δαχτυλίδι από κοσμηματοπωλείο

16 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Ένοχος ο δημοσιογράφος για απόπειρα εκβίασης της Ζέττας Μακρή – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή

16 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Όλα από την αρχή στην Ιατροδικαστική Πάτρας: Επανεξετάζονται οι θάνατοι της τελευταίας 5ετίας από «φυσιολογικά αίτια»

16 Ιουλίου 2025
ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ

Προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ: Μόνιμες θέσεις με απολυτήριο λυκείου σε όλη την Ελλάδα (Κοζάνη – Φλώρινα)

16 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Μητρώο παρόχων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων 80.000 ανέργων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

sierafm by sierafm
2 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, τo ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (https://kedivim.uowm.gr/)  αποτελεί μέλος του Μητρώου παρόχων προγραμμάτων κατάρτισης σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) του ΟΑΕΔ ως ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ. Τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης αφορούν στην αναβάθμιση δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Η αίτηση συμμετοχής του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προς τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)  αξιολογήθηκε επιτυχώς από επιτροπές ώστε να πληροί τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι δημόσιες προσκλήσεις για τη διασφάλιση ποιότητας.

Το σχετικό Μητρώο της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) περιλαμβάνει 13 επιλεγμένα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των ΑΕΙ και έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.voucher.gov.gr/

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης μέσω προγραμμάτων διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, ενώ τα προγράμματα κατάρτισης κάθε μητρώου έχουν προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ.

Τα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» ενσωματώνουν τις εξής καινοτομίες:

  1. Τα πανεπιστήμια αποκτούν κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση: Για πρώτη φορά, οι άνεργοι συμπολίτες μας αποκτούν πρόσβαση σε προγράμματα κατάρτισης που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια και ειδικότερα τα ΚΕΔΙΒΙΜ των ΑΕΙ, στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης που θα απευθύνεται μόνο στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τα πανεπιστήμια θα διαχειριστούν σ’ αυτήν την 1η φάση το 50% του προϋπολογισμού.
  2. Προσφέρεται ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης υψηλής ζήτησης: Σε αντίθεση με προγράμματα που είχαν προωθηθεί μέχρι σήμερα, τα οποία είχαν κατά βάση έναν πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα, οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.
  3. Η πληρωμή παρόχων και ωφελουμένων συνδέεται με την πιστοποίηση: Με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι πόροι θα «πιάσουν τόπο», το 30% του ποσού που δικαιούνται οι πάροχοι και οι καταρτιζόμενοι θα καταβάλλεται μόνο μετά την επιτυχή πιστοποίηση. Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εισάγει τη μεθοδολογία της πληρωμής των παρόχων βάσει αποτελέσματος (Payment by Results), με σκοπό την αποτελεσματικότητα και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
  4. Δίνεται έμφαση στην πιστοποίηση από μεγάλες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας που παρέχουν – μέσω τρίτων φορέων – αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις για ψηφιακές δεξιότητες. Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας και της ελκυστικότητας των προγραμμάτων.
  5. Ανεβαίνει ο πήχης για τους παρόχους κατάρτισης, καθώς εισάγονται αυστηρότερα κριτήρια για τη συμμετοχή των ΚΔΒΜ στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης επιπλέον διεθνών πιστοποιητικών ISO.
  6. Έλεγχος του εκπαιδευτικού υλικού από ανεξάρτητο φορέα: Διασφαλίζεται η ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού με βάση σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές, οι οποίες θα ελέγχονται από εξειδικευμένο ανεξάρτητο φορέα.
  7. Επιλογή φορέα πιστοποίησης από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους και όχι από τους παρόχους κατάρτισης, έτσι ώστε οι ωφελούμενοι να επιλέγουν τον πάροχο που επιθυμούν.
  8. Τέλος, μία ακόμη καινοτομία είναι ότι το μητρώο των προγραμμάτων και η συμμετοχή των ανέργων θα παραμείνουν «ανοιχτά», μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οποιαδήποτε στιγμή και να επιλέξουν από ευρεία γκάμα προγραμμάτων κατάρτισης που θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Π.Δ.Μ. είναι μεταξύ των ελάχιστων ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ της χώρας που έχει πιστοποιηθεί και με το ISO 21001:2018, από την BQC, διαπιστευμένο ελληνικό φορέα πιστοποίησης και Εκπαίδευσης και είναι πανέτοιμο να υποβάλλει προς τον ΟΑΕΔ καινοτόμα και πρωτοποριακά Προγράμματα Κατάρτισης με το κύρος του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το επίσημο Δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ

 

Tags: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Οδηγός, συμπτώματα και θεραπεία για την πάθηση που ξαφνικά ακούμε συνέχεια

Next Post

Το χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων που μπορεί να προδίδει άνοια

Next Post
απατη ηλικιωμενοι

Το χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων που μπορεί να προδίδει άνοια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αυγερινός Βοΐου: Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου
  • Ηλεκτρικό λεωφορείο αποκτούν τα Αστικά Κοζάνης – Ποιά δρομολόγια θα εκτελεί
  • Ποιός είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας
  • Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μετά από ατύχημα με πατίνι. Βίντεο
  • Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεσολούρι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr