• Latest
πανεπιστημιο

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Μητρώο παρόχων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων 80.000 ανέργων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

2 Ιουνίου 2022
Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες

Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες

19 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Ολοκλήρωση Εργασιών Ανάπλασης Πλατείας Εμπορίου. Βίντεο

Νέα απάτη στη Σιάτιστα: Πήραν από ηλικιωμένη κοσμήματα 8.000 ευρώ

19 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή

19 Ιουλίου 2026
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

19 Ιουλίου 2026
Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

19 Ιουλίου 2026
πιεση

5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

19 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ

19 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών

19 Ιουλίου 2026
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

19 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Έρχεται μεγαλύτερη αύξηση για τους συνταξιούχους από το 2027

19 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέα παράταση στα προγράμματα «Εξοικονομώ» – Ποιους αφορά

19 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Μητρώο παρόχων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων 80.000 ανέργων με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

sierafm by sierafm
2 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, τo ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (https://kedivim.uowm.gr/)  αποτελεί μέλος του Μητρώου παρόχων προγραμμάτων κατάρτισης σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) του ΟΑΕΔ ως ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ. Τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης αφορούν στην αναβάθμιση δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Η αίτηση συμμετοχής του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προς τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)  αξιολογήθηκε επιτυχώς από επιτροπές ώστε να πληροί τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι δημόσιες προσκλήσεις για τη διασφάλιση ποιότητας.

Το σχετικό Μητρώο της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) περιλαμβάνει 13 επιλεγμένα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των ΑΕΙ και έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.voucher.gov.gr/

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης μέσω προγραμμάτων διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, ενώ τα προγράμματα κατάρτισης κάθε μητρώου έχουν προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ.

Τα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» ενσωματώνουν τις εξής καινοτομίες:

  1. Τα πανεπιστήμια αποκτούν κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση: Για πρώτη φορά, οι άνεργοι συμπολίτες μας αποκτούν πρόσβαση σε προγράμματα κατάρτισης που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια και ειδικότερα τα ΚΕΔΙΒΙΜ των ΑΕΙ, στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης που θα απευθύνεται μόνο στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τα πανεπιστήμια θα διαχειριστούν σ’ αυτήν την 1η φάση το 50% του προϋπολογισμού.
  2. Προσφέρεται ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης υψηλής ζήτησης: Σε αντίθεση με προγράμματα που είχαν προωθηθεί μέχρι σήμερα, τα οποία είχαν κατά βάση έναν πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα, οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.
  3. Η πληρωμή παρόχων και ωφελουμένων συνδέεται με την πιστοποίηση: Με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι πόροι θα «πιάσουν τόπο», το 30% του ποσού που δικαιούνται οι πάροχοι και οι καταρτιζόμενοι θα καταβάλλεται μόνο μετά την επιτυχή πιστοποίηση. Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εισάγει τη μεθοδολογία της πληρωμής των παρόχων βάσει αποτελέσματος (Payment by Results), με σκοπό την αποτελεσματικότητα και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
  4. Δίνεται έμφαση στην πιστοποίηση από μεγάλες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας που παρέχουν – μέσω τρίτων φορέων – αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις για ψηφιακές δεξιότητες. Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας και της ελκυστικότητας των προγραμμάτων.
  5. Ανεβαίνει ο πήχης για τους παρόχους κατάρτισης, καθώς εισάγονται αυστηρότερα κριτήρια για τη συμμετοχή των ΚΔΒΜ στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης επιπλέον διεθνών πιστοποιητικών ISO.
  6. Έλεγχος του εκπαιδευτικού υλικού από ανεξάρτητο φορέα: Διασφαλίζεται η ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού με βάση σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές, οι οποίες θα ελέγχονται από εξειδικευμένο ανεξάρτητο φορέα.
  7. Επιλογή φορέα πιστοποίησης από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους και όχι από τους παρόχους κατάρτισης, έτσι ώστε οι ωφελούμενοι να επιλέγουν τον πάροχο που επιθυμούν.
  8. Τέλος, μία ακόμη καινοτομία είναι ότι το μητρώο των προγραμμάτων και η συμμετοχή των ανέργων θα παραμείνουν «ανοιχτά», μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οποιαδήποτε στιγμή και να επιλέξουν από ευρεία γκάμα προγραμμάτων κατάρτισης που θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Π.Δ.Μ. είναι μεταξύ των ελάχιστων ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ της χώρας που έχει πιστοποιηθεί και με το ISO 21001:2018, από την BQC, διαπιστευμένο ελληνικό φορέα πιστοποίησης και Εκπαίδευσης και είναι πανέτοιμο να υποβάλλει προς τον ΟΑΕΔ καινοτόμα και πρωτοποριακά Προγράμματα Κατάρτισης με το κύρος του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το επίσημο Δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ

 

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Οδηγός, συμπτώματα και θεραπεία για την πάθηση που ξαφνικά ακούμε συνέχεια

Next Post

Το χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων που μπορεί να προδίδει άνοια

Next Post
απατη ηλικιωμενοι

Το χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων που μπορεί να προδίδει άνοια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες
  • Νέα απάτη στη Σιάτιστα: Πήραν από ηλικιωμένη κοσμήματα 8.000 ευρώ
  • Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου
  • Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr