• Latest
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης για την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια

9 Φεβρουαρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήρια δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

13 Σεπτεμβρίου 2026
ευαγγελιο εκκλησια

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2026

13 Σεπτεμβρίου 2026
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ  για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο

12 Σεπτεμβρίου 2026
σχολειο

Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”

12 Σεπτεμβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Εξιχνιάστηκε κλοπή κουφώματων αλουμινίου από 28χρονο στην πόλη της Καστοριάς

12 Σεπτεμβρίου 2026
κλοπη αλυσιδας

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεψαν αλυσίδα από γυναίκα

12 Σεπτεμβρίου 2026
φρουτα λαχανικα

Τα 4 κορυφαία φρούτα για τη ρύθμιση του σακχάρου, σύμφωνα με ενδοκρινολόγους – Πώς να τα τρώτε για μεγαλύτερα οφέλη

12 Σεπτεμβρίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Επένδυσε σε… απατεώνες 40.000 ευρώ

12 Σεπτεμβρίου 2026
φορολογια

«Χάκαραν»Taxisnet πολίτη για να βγάλουν δάνειο στο όνομά του – Η ΑΑΔΕ απέρριψε την προσφυγή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Εξοικονομώ

Νέο «Εξοικονομώ»: Τι αλλάζει – Ποιοι μπαίνουν σε προτεραιότητα

12 Σεπτεμβρίου 2026
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή

«Βόμβα» για τις τελευταίες στιγμές του Μαζωνάκη: Έψαχναν στο AI πώς να τον επαναφέρουν στη ζωή

12 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης για την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια

sierafm by sierafm
9 Φεβρουαρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης
0
SHARES
34
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρόσφατη ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Κοζάνης αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της μονοδιάστατης, αυτάρεσκης και επικοινωνιακά φορτισμένης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πίσω από τις βαρύγδουπες αναφορές στην «Ατζέντα 2030», την «αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων» και την «ισχυρή παρουσία» της χώρας στα γεωπολιτικά δρώμενα, κρύβεται η απροθυμία να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα πιεστικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας – και ειδικά στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Ας είμαστε ειλικρινείς,όσες φορές κι αν επικαλεστεί το «μολών λαβέ» ή προσπαθήσει να συγκινήσει με αναφορές στον εθνικό μας πατριωτισμό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκρύψει ότι αντιμετωπίζει την εθνική άμυνα περισσότερο ως εργαλείο επικοινωνιακής προβολής παρά ως βασικό πυλώνα εθνικής πολιτικής.

Την ώρα που ο Υπουργός εξαγγέλλει «ισχυρούς εξοπλισμούς», οι πολίτες παλεύουν με την πρωτοφανή ακρίβεια, μετρώντας το τελευταίο τους ευρώ στις λαϊκές αγορές. Επιπλέον, κάνει λόγο για «ηχηρή αποτροπή» και «αναβάθμιση», αποφεύγοντας να εξηγήσει πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, όταν οι θεσμοί πρόνοιας φθίνουν και οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα απογοητευμένοι. Ωστόσο, ακόμη πιο οξύμωρο είναι το γεγονός ότι ο κ. Δένδιας επαίρεται για τη «μεταρρύθμιση» των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που στη Δυτική Μακεδονία τα υποσχόμενα αναπτυξιακά έργα και οι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ παραμένουν απλώς υποσχέσεις – κατάλληλες μόνο για προεκλογικές εξαγγελίες, χωρίς ουσιαστική πρόοδο στην πράξη. Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέα συνθήματα, αλλά από άμεσες, ουσιαστικές λύσεις για την ανεργία, τη διαρροή νέων επιστημόνων και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής.

Η κυβέρνηση επανειλλημένα απευθύνεται στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σαν να είναι πειραματόζωα σε ένα ασαφές σχέδιο ενεργειακής μετάβασης. Όμως, πού είναι η στρατηγική για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας; Πού είναι η συμμετοχική διαδικασία που θα δώσει φωνή στους κατοίκους για το μέλλον της περιοχής τους; Αντί για σαφείς προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξη, τις υποδομές, την πράσινη οικονομία και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, βλέπουμε αποσπασματικές και πρόχειρες πολιτικές που δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Για άλλη μια φορά, τα κενά λόγια περί «εθνικής υπερηφάνειας» επιστρατεύονται για να καλύψουν το κενό ενός σοβαρού, διαφανούς και βιώσιμου σχεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει ότι η ισχυρή εθνική άμυνα θεμελιώνεται στην κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πατριωτισμό όταν η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις «ανάτασης» μέσα από επικοινωνιακές κορώνες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες αυταπάτες, όταν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι χειροπιαστά αποτελέσματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τις εύκολες ρητορικές και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Η ελληνική κοινωνία – και ιδιαίτερα η Δυτική Μακεδονία – έχει ανάγκη από έργα, όχι από κενές φιέστες. Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα στηρίζει τον πολίτη, θα ενισχύει την κοινωνική ειρήνη και θα διαμορφώνει ένα μέλλον ανάπτυξης και ασφάλειας για όλους. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλη επικοινωνιακή βιτρίνα· χρειάζεται μια υπεύθυνη, προοδευτική πολιτική που θα υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με πράξεις, όχι με λόγια.

Tags: ΠΑΣΟΚ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου 8 και 9 Φεβρουαρίου

Next Post

Ο Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας έκοψε την Βασιλόπιτα. Ευχαριστήριο

Next Post
Ο Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας έκοψε την Βασιλόπιτα. Ευχαριστήριο

Ο Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας έκοψε την Βασιλόπιτα. Ευχαριστήριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλυπητήρια δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή
  • Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή
  • ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο
  • Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr