• Latest
πανηγυρι

Το πρώτο προνόμιο για τους εμβολιασμένους φέρνουν τα πανηγύρια

10 Ιουνίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των δημοτών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Δήμος Κοζάνης: Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των δημοτών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026

21 Ιουλίου 2026
απατη ηλικιωμενοι

Απίστευτο περιστατικό απάτης σε χωριό των Γρεβενών- 72χρονη έδωσε…47.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και λίρες αξίας 49.000 ευρώ!

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Όλα τα βιβλία δεν είναι ίδια!» – Μια ξεχωριστή δράση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: «Όλα τα βιβλία δεν είναι ίδια!» – Μια ξεχωριστή δράση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

21 Ιουλίου 2026
Αγιος Παντελεήμων Μπουρινος

Εορτασμός Αγίου Παντελεήμωνος στο Μπούρινο

21 Ιουλίου 2026
ΕΣΠΑ 

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες χρηματοδότησης μιας επιχείρησης

21 Ιουλίου 2026
ΚΛΟΠΗ

Εξιχνιάστηκε «χολιγουντιανή» ένοπλη ληστεία

21 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: «Αγώνας δρόμου» για να ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

21 Ιουλίου 2026
καιρός

Έρχεται «καιρικό παράδοξο» μετά τον καύσωνα: «Ανατροπή» με τον καιρό

21 Ιουλίου 2026
10 χιλιόμετρα ουρά αυτοκινήτων. Απίστευτες εικόνες στα Διόδια Πολυμύλου. Βίντεο

Ε65: Οι τιμές των διοδίων στο νέο τμήμα του οδικού άξονα

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης

Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο προνόμιο για τους εμβολιασμένους φέρνουν τα πανηγύρια

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πανηγυρι
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Οι εμποροπανήγυρεις μπορούν να διοργανωθούν και πάλι σε συγκεκριμένες όμως περιοχές – Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τα πρώτα τους προνόμια αναμένεται να απολαύσουν οι εμβολιασμένοι το επόμενο διάστημα, αφού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, μερικοί από τους περιορισμούς που πρόκειται να χαλαρώσουν αφορούν σε άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα, ο υφυπουργός, το απόγευμα της Τετάρτης ξεκαθάρισε πως ξεκινούν και πάλι οι εμποροπανήγυρεις  μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Mεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα εξής όσον αφορά την χαλάρωση των περιορισμών:

  • Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  • Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Eπίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
  • Eπιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Τι ανέφερε στην ενημέρωση

«Η βελτίωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών που βρίσκεται σε εξέλιξη, μας επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση κάποιων επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε κάθε γωνιά της χώρας είναι καθημερινή, είναι διαρκής και όταν οι δείκτες συναντούν τους στόχους μας, τότε προχωράμε σε σταδιακές και προσεκτικές άρσεις των περιορισμών», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ωστόσο προσέθεσε ότι αυτό δε σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων ατομικής προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ – χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες – παραμένει και αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει να βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες «αφήνουμε σταδιακά πίσω μας κάποια περιοριστικά μέτρα, που εδώ και καιρό αποτελούσαν κομμάτι αυτής της ιδιότυπης καθημερινότητάς μας», ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα κατέστησε σαφές, ότι χρειάζεται ακόμα επαγρύπνηση και πιστή τήρηση των μέτρων από όλους, όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Ο ιός είναι ακόμα εδώ, 381 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι ενώ σήμερα ακόμη 15 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Και γνωρίζουμε πια καλά, ότι κάθε αβλεψία μας, κάθε στιγμιαία απροσεξία μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς άλλους. Γνωρίζουμε όμως καλά και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας: με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, που αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, και το χτίσιμο – μέσω του εμβολιασμού – του τείχους ανοσίας, που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας οριστικά, σταδιακά όμως, την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς τι ακριβώς γίνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και αν θα δοθούν προνόμια σε όσους εμβολιάζονται, που μπορεί να επισπεύσουν το τείχος ανοσίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Για μένα δεν υπάρχουν προνόμια, δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών γι’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα προφανώς η συζήτηση αυτή είναι σε εξέλιξη, υπάρχει μια γενικότερη διαβούλευση και με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και μεταξύ μας και θα είμαστε έτοιμο όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, να πούμε λίγο πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Σχετικά με την διάθεση των self test και τι εξετάζεται από τους αρμόδιους, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει μία γενικότερη διαβούλευση σε σχέση με τον τρόπο που θα διατεθούν τα συγκεκριμένα self test. «Ό,τι και να γίνει, όπως και θα γίνει, θα γίνει με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα όλων των εμπλεκομένων και πάντα με μόνο γνώμονα το πώς αυτό το πολύ σημαντικό μέτρο, το επικουρικό μέτρο στην προσπάθεια που ούτως ή άλλως γίνεται, να συνεχίσει να υπηρετεί τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Previous Post

Ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Next Post

Προσλήψεις 9 ατόμων στο Δήμο Δεσκάτης

Next Post
Δήμος Δεσκάτης

Προσλήψεις 9 ατόμων στο Δήμο Δεσκάτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των δημοτών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
  • Απίστευτο περιστατικό απάτης σε χωριό των Γρεβενών- 72χρονη έδωσε…47.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και λίρες αξίας 49.000 ευρώ!
  • Δήμος Κοζάνης: «Όλα τα βιβλία δεν είναι ίδια!» – Μια ξεχωριστή δράση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
  • Εορτασμός Αγίου Παντελεήμωνος στο Μπούρινο
  • Προγράμματα ΕΣΠΑ: Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες χρηματοδότησης μιας επιχείρησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr