• Latest
πανηγυρι

Το πρώτο προνόμιο για τους εμβολιασμένους φέρνουν τα πανηγύρια

10 Ιουνίου 2021
Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα

Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα

8 Ιουνίου 2026
Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!

Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!

8 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Να έρθει στη Βουλή η έρευνα Πανεπιστημίου που επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας για τους καρκινοπαθείς στην περιφέρειά μας

8 Ιουνίου 2026
Νίκος Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: Μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν αυτοί που μετατρέπουν την Πτολεμαΐδα V σε μονάδα φυσικού αερίου

8 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή δύο από τους κατηγορούμενους, σε Κοζάνη και Αγρίνιο, για παράνομες επιδοτήσεις

8 Ιουνίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
γατάκια

«Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο προνόμιο για τους εμβολιασμένους φέρνουν τα πανηγύρια

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πανηγυρι
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Οι εμποροπανήγυρεις μπορούν να διοργανωθούν και πάλι σε συγκεκριμένες όμως περιοχές – Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τα πρώτα τους προνόμια αναμένεται να απολαύσουν οι εμβολιασμένοι το επόμενο διάστημα, αφού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, μερικοί από τους περιορισμούς που πρόκειται να χαλαρώσουν αφορούν σε άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα, ο υφυπουργός, το απόγευμα της Τετάρτης ξεκαθάρισε πως ξεκινούν και πάλι οι εμποροπανήγυρεις  μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Mεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα εξής όσον αφορά την χαλάρωση των περιορισμών:

  • Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  • Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Eπίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
  • Eπιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Τι ανέφερε στην ενημέρωση

«Η βελτίωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών που βρίσκεται σε εξέλιξη, μας επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση κάποιων επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε κάθε γωνιά της χώρας είναι καθημερινή, είναι διαρκής και όταν οι δείκτες συναντούν τους στόχους μας, τότε προχωράμε σε σταδιακές και προσεκτικές άρσεις των περιορισμών», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ωστόσο προσέθεσε ότι αυτό δε σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων ατομικής προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ – χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες – παραμένει και αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει να βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες «αφήνουμε σταδιακά πίσω μας κάποια περιοριστικά μέτρα, που εδώ και καιρό αποτελούσαν κομμάτι αυτής της ιδιότυπης καθημερινότητάς μας», ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα κατέστησε σαφές, ότι χρειάζεται ακόμα επαγρύπνηση και πιστή τήρηση των μέτρων από όλους, όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Ο ιός είναι ακόμα εδώ, 381 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι ενώ σήμερα ακόμη 15 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Και γνωρίζουμε πια καλά, ότι κάθε αβλεψία μας, κάθε στιγμιαία απροσεξία μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς άλλους. Γνωρίζουμε όμως καλά και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας: με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, που αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, και το χτίσιμο – μέσω του εμβολιασμού – του τείχους ανοσίας, που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας οριστικά, σταδιακά όμως, την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς τι ακριβώς γίνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και αν θα δοθούν προνόμια σε όσους εμβολιάζονται, που μπορεί να επισπεύσουν το τείχος ανοσίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Για μένα δεν υπάρχουν προνόμια, δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών γι’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα προφανώς η συζήτηση αυτή είναι σε εξέλιξη, υπάρχει μια γενικότερη διαβούλευση και με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και μεταξύ μας και θα είμαστε έτοιμο όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, να πούμε λίγο πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Σχετικά με την διάθεση των self test και τι εξετάζεται από τους αρμόδιους, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει μία γενικότερη διαβούλευση σε σχέση με τον τρόπο που θα διατεθούν τα συγκεκριμένα self test. «Ό,τι και να γίνει, όπως και θα γίνει, θα γίνει με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα όλων των εμπλεκομένων και πάντα με μόνο γνώμονα το πώς αυτό το πολύ σημαντικό μέτρο, το επικουρικό μέτρο στην προσπάθεια που ούτως ή άλλως γίνεται, να συνεχίσει να υπηρετεί τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Previous Post

Ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Next Post

Προσλήψεις 9 ατόμων στο Δήμο Δεσκάτης

Next Post
Δήμος Δεσκάτης

Προσλήψεις 9 ατόμων στο Δήμο Δεσκάτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα
  • Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!
  • Π. Κουκουλόπουλος: Να έρθει στη Βουλή η έρευνα Πανεπιστημίου που επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας για τους καρκινοπαθείς στην περιφέρειά μας
  • Ν. Ανδρουλάκης: Μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν αυτοί που μετατρέπουν την Πτολεμαΐδα V σε μονάδα φυσικού αερίου
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή δύο από τους κατηγορούμενους, σε Κοζάνη και Αγρίνιο, για παράνομες επιδοτήσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr