Επίσκεψη του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΠΑΤΗ
ΠΑΙΔΙ, ΚΙΝΗΤΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος
παιδι
ΕΦΚΑ
Ε 65 ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΟΝΙΑ
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες (Βίντεο)
Παράταση σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών για τους μικρούς επενδυτές  της Δυτικής Μακεδονίας μετά από πρόταση του  Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη
Δήμος Κοζάνης: Ορισμός Διοικητικών Συμβουλίων ΔΕΥΑΚ και ΔΗΠΕΘΕ

Τροφές που δίνουν πολλή ενέργεια

Μερικές φορές, χρειαζόμαστε ενέργεια άμεσα. Πρέπει να τελειώσουμε μια δουλειά γρήγορα, χρειαζόμαστε λίγη ακόμα ώρα μέχρι να σχολάσουμε… Ακόμα και μέσα στο σπίτι, υπάρχουν πολλές φορές που νιώθουμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας πεσμένα και θέλουμε να ανέβουν. Ευτυχώς, υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα.

Καφές και μαύρο τσάι

Όπως είναι προφανές, ο καφές μπαίνει πρώτος στη λίστα, καθώς είναι και η πιο γνωστή και δημοφιλής επιλογή. Μια κούπα καφέ δεν έχει θερμίδες – αν δεν βάλουμε ζάχαρη – αλλά προσφέρει μια έξτρα ώθηση ενέργειας εκεί που την χρειαζόμαστε, για λίγη ώρα. Βέβαια, δεν πρέπει ποτέ να το παρακάνουμε, καθώς η υπερβολική καφεΐνη θα ταράξει το στομάχι μας.

Αυγά

Τα αυγά είναι – δεν θα σταματήσουμε να το λέμε – η καλύτερη επιλογή για πρωινό για κάποιον που δεν είναι βίγκαν. Παρέχουν μια γερή δόση πρωτεΐνης, η οποία μας κρατάει στα πόδια μας για αρκετή ώρα, επειδή διασπάται πιο αργά από τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας ενέργεια αργά και σταθερά.

Όσπρια

Φασόλια, φακές και ρεβίθια είναι από τις τροφές που με μια μικρή μερίδα μπορούν να μας χορτάσουν για πολλή ώρα. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικής πρωτεΐνης, αλλά και φυτικών ινών, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β – των οποίων η δουλειά είναι να βοηθούν στον μεταβολισμό της τροφής σε ενέργεια.

Σολομός

Το τέλειο με τον σολομό είναι ότι χωράει παντού. Στο πρωινό, σε ένα σάντουιτς. Στο μεσημεριανό, με σαλάτα. Ακόμα και για βραδινό, ένα φιλέτο με λαχανικά είναι ιδανικό γεύμα. Ο σολομός περιέχει το υπέροχο τρίπτυχο καθαρής πρωτεΐνης, ωφέλιμων λιπαρών και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Υπάρχει λόγος που θεωρείται από τις καλύτερες τροφές παγκοσμίως αυτό το ψάρι.

Βρώμη

Απλά και κατανοητά: Η καθημερινή ή έστω η συχνή κατανάλωση βρώμης βοηθά τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί τέλεια, και ρυθμίζει τα επίπεδα ενέργειάς μας, καθώς οι άφθονες φυτικές ίνες της παρέχουν ενέργεια αργά και σταθερά, για πολλές ώρες. Είναι μια τροφή που πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας, όπως και άλλα δημητριακά ολικής άλεσης.

Σπανάκι

Ο Ποπάι ίσως να ήξερε τι κάνει. Το σπανάκι, με τις εξωφρενικά λίγες θερμίδες του, μας προσφέρει τεράστιες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και αναγκαίων μετάλλων – πιο σημαντικό εν των οποίων είναι ο σίδηρος. Το πιο φανερό σύμπτωμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερο σίδηρο στην διατροφή μας είναι τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και η συνεχής κούραση.

Μούρα

Τα μούρα είναι τέλειο σνακ και ιδανική προσθήκη στο πρωινό για έναν πολύ απλό λόγο: Περιέχουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών σε σχέση με το μέγεθος και τις θερμίδες τους. Και η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, επίσης, δεν είναι καθόλου κακή.

Μπανάνα

Μια μπανάνα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πάρουμε μια γρήγορη τονωτική ένεση για λίγη ώρα. Οι θερμίδες της είναι όσες πρέπει, οι υδατάνθρακές της είναι κατά βάση απλοί, που σημαίνει ότι θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε γρήγορα και για λίγη ώρα… μέχρι να φάμε ένα σωστό, πλήρες γεύμα.

Ζυμαρικά

Μερικές φορές, δεν έχουμε χρόνο για να μαγειρέψουμε ένα πλήρες γεύμα. Και τα ζυμαρικά είναι μεγάλο λάθος που δαιμονοποιούνται. Ναι, η διατροφική τους αξία είναι πολύ χαμηλή, αλλά είναι μια τροφή που παρέχει αρκετές θερμίδες και άμεση ενέργεια. Ναι, καλό είναι να μην τρώμε κάθε μέρα μακαρόνια, καλό είναι να φτιάχνουμε μισή μερίδα μόνο και να συμπληρώνουμε με λαχανικά ή μια κονσέρβα τόνο, και προφανώς να προτιμούμε ζυμαρικά ολικής. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε γιατί κάθε, μα κάθε σπίτι έχει ένα ολόκληρο ντουλάπι αποκλειστικά για ζυμαρικά.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι ένα μικρό και θαυματουργό λαχανικό για το οποίο δεν μιλάμε ποτέ. Πολύς κόσμος δεν τον αγαπά ιδιαίτερα, ενώ άλλοι τον λατρεύουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο αρακάς είναι χαμηλός σε θερμίδες, αλλά πλούσιος σε ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και φυτική πρωτεΐνη. Και δεν χρειάζεται να μαγειρέψουμε σούπα (που και πάλι είναι γρήγορη συνταγή), μπορούμε απλά να φάμε μια κονσέρβα μαζί με άλλα λαχανικά σαν σαλάτα.

Πηγή:iatronet.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako