• Latest
παχυσαρκια διαιτα

Τροφές-σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

13 Νοεμβρίου 2020
κρυπτονομίσματα

Δύο στρατιωτικοί οι «εγκέφαλοι» σε απάτη 8 εκατ. ευρώ με crypto και 10.000 θύματα

3 Οκτωβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Της τηλεφώνησαν από τον «επίσημο αριθμό της τράπεζας» – Έχασε 9.800 δολάρια

3 Οκτωβρίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”

2 Οκτωβρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές

2 Οκτωβρίου 2026
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Νεκρή 58χρονη από κεραυνό

2 Οκτωβρίου 2026
Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)

Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)

2 Οκτωβρίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

Τροχαίο ατύχημα στο Βατερό. Βίντεο

2 Οκτωβρίου 2026
Νέος ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Βοΐου ο Δημήτρης Τσίμπλινας

Νέος ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Βοΐου ο Δημήτρης Τσίμπλινας

2 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

Σέντρα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

2 Οκτωβρίου 2026
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κοζάνης – Μετά την πλατεία Αλώνια, το Πράσινο Ταμείο εντάσσει και την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κοζάνης – Μετά την πλατεία Αλώνια, το Πράσινο Ταμείο εντάσσει και την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου

2 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για δέκα κρίσιμα οδικά έργα της Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

2 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω από τις «χρυσές» υποσχέσεις.. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για το Data Center

2 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές-σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παχυσαρκια διαιτα
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν πρόκειται για μαγικές τροφές, ούτε για θαύματα της φύσης. Φαίνεται, όμως, ότι κάτι τρέχει με ορισμένα τρόφιμα και πλέον έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν τελικά είχε δίκιο η μαμά μας που έστυβε ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό για να αδυνατίσει. Τελικά, φαίνεται ότι υπάρχουν τρόφιμα που έχουν την ιδιότητα είτε να μας βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Πράσινο τσάι

Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να «ξυπνήσει» τον ρυθμό του μεταβολισμού, αυξάνοντάς τον έως και κατά 3%. Οι κατεχίνες, τα βασικά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, φαίνεται πως εμπλέκονται στις διαδικασίες της θερμογένεσης και της λιπόλυσης.

Αν και οι μελέτες σχετικά με την επίδραση του πράσινου τσαγιού στο αδυνάτισμα είναι ιδιαίτερα υποσχόμενες, φαίνεται πως η επίδρασή του στον μεταβολισμό είναι αρκετά μικρή για να μπορεί να επιφέρει αξιοσημείωτη αλλαγή στο βάρος. Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη του πράσινου τσαγιού στη διατροφή μας μπορεί να ωφελήσει συνολικά την υγεία μας.

Τσίλι

Η δραστική ουσία τού τσίλι, της καυτερής κόκκινης πιπεριάς, ονομάζεται καψαϊκίνη και οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, ως επί το πλείστον σε πειραματόζωα, συνδέουν την κατανάλωσή της με την αύξηση των καύσεων, ενώ από έρευνα που διεξήχθη σε ανθρώπους φάνηκε ότι η κατανάλωση καψαϊκίνης παράλληλα με μια διατροφή πλούσια σε λίπος συνδέεται με αύξηση της οξείδωσης του λίπους από τον λιπώδη ιστό, καθώς και με μείωση του κοιλιακού λίπους.

Παρότι φαίνεται ότι το τσίλι είναι αρκετά δραστικό, ίσως πρακτικά δύσκολο να το συμπεριλάβουμε με μεγάλη συχνότητα και ποσότητα στη διατροφή μας.

Γκρέιπφρουτ και λεμόνια

Οι έρευνες φαίνεται να δικαιολογούν τη φήμη του γκρέιπφρουτ ως απαραίτητου τροφίμου στο πλαίσιο μιας δίαιτας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματα αμερικανικής έρευνας σε παχύσαρκα άτομα, εκείνοι που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμισι φρούτο την ημέρα), μετά από 12 εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο 2 κιλά. Η δράση του γκρέιπφρουτ αποδίδεται στο συστατικό ναρινγερίνη που περιέχει, το οποίο βρίσκεται και στο λεμόνι. Η ναρινγερίνη φαίνεται ότι δρα ενάντια στη συσσώρευση λίπους και ότι βοηθά και στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα.

Το γκρέιπφρουτ, όπως και το λεμόνι, ανήκουν στην ομάδα των εσπεριδοειδών, τα οποία είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Επομένως, πέρα από την όποια συμβολή τους στη διατήρηση της σιλουέτας μας, μας προσφέρουν και σημαντική ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Βέβαια, καλό είναι να μην καταφεύγουμε σε υπερβολές, αφού είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία στα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε.

Μούρα

Στα φρούτα της οικογένειας των μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλα) αποδίδονται λιποδιαλυτικές ιδιότητες και πιστεύεται ότι η κατανάλωσή τους στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Loughborough βρήκε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μια χούφτα μούρα την ημέρα ως απογευματινό σνακ και ζυμαρικά για δείπνο έφτασαν στο σημείο να τρώνε καθημερινά 134 θερμίδες λιγότερες σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ένα γλυκό για απογευματινό και ζυμαρικά στο δείπνο.

Πράγματι, τα μούρα περιέχουν αρκετό νερό και φυτικές ίνες, τα οποία συμβάλλουν στην επίτευξη κορεσμού, βοηθώντας  έτσι στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Επίσης, τα μούρα είναι γεμάτα με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία μας θωρακίζουν από το οξειδωτικό στρες.

Πηγή:vita.gr

Tags: ΔΙΑΙΤΑ
Previous Post

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα

Next Post

Βόιο: 100 rapid test, 6 θετικά δείγματα

Next Post

Βόιο: 100 rapid test, 6 θετικά δείγματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δύο στρατιωτικοί οι «εγκέφαλοι» σε απάτη 8 εκατ. ευρώ με crypto και 10.000 θύματα
  • Της τηλεφώνησαν από τον «επίσημο αριθμό της τράπεζας» – Έχασε 9.800 δολάρια
  • ΦΣ Κοζάνη:”Η ομάδα μας χρειάζεται τον κόσμο της στην έναρξη του πρωταθλήματος”
  • Πυροβόλησε στο πρόσωπο συγγενή του με καραμπίνα για κτηματικές διαφορές
  • Νεκρή 58χρονη από κεραυνό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr