• Latest
Σωτήρης Τσιόδρας

Τσιόδρας: 7 οδηγίες για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό -«Δεν είναι αστείο»

13 Μαΐου 2020
Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής

Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής

11 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

65χρονος πέθανε μπροστά στην οικογένειά του σε ξενοδοχείο

11 Ιουλίου 2026
αστυνομια, ασθενοφορο

Νεκρή 15χρονη από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

11 Ιουλίου 2026
υπολογιστης

Πάνω από 42.000 αρχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδα

11 Ιουλίου 2026
φορολογια

Ξεκινά η ρύθμιση των 72 δόσεων -Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

11 Ιουλίου 2026
φορολογια

Δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

11 Ιουλίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Εγνατία Οδός: Τρία αυτοκίνητα πήγαιναν ανάποδα

11 Ιουλίου 2026
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακές παθήσεις και ψυχικές διαταραχές: Ένας φαύλος κύκλος…

11 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

«Κλειδώνει» καύσωνας στην Ελλάδα – Πότε έρχεται ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας

11 Ιουλίου 2026
Ryanair: Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του 60χρονου για το θρίλερ στον αέρα – «Το μισό του σώμα ήταν εκτός παραθύρου»

Ryanair: Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του 60χρονου για το θρίλερ στον αέρα – «Το μισό του σώμα ήταν εκτός παραθύρου»

11 Ιουλίου 2026
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από 3 Αυγούστου, πώς θα επηρεαστούν όσοι… αργήσουν

11 Ιουλίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

10 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τσιόδρας: 7 οδηγίες για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό -«Δεν είναι αστείο»

sierafm by sierafm
13 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Σωτήρης Τσιόδρας
10
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε την Τρίτη πως η μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση της Τρίτης από το υπουργείο Υγείας – οι ζωντανές ενημερώσεις θα γίνονται εφεξής μέρα παρά μέρα – ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως χρειάζεται ακόμη προσοχή. Όπως είπε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εκκλήσεις Φάουτσι στις ΗΠΑ, που προειδοποιεί για σταδιακή και όχι γρήγορη άρση των μέτρων το Κογκρέσο. Επιπλέον, αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στην Γουχάν της Κίνας, στην Κορέα, αλλά και στη Γερμανία σύμφωνα με τον Έλληνα λοιμωξιολόγο.
Έκκληση Τσιόδρα να ακολουθούμε κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως κάποιοι απλοί κανόνες υγιεινής και απόστασης θα μας συντροφεύουν για καιρό, όμως έσπευσε να ζητήσει από τους πολίτες να μην τα αντιμετωπίζουν ως περιορισμούς, αλλά σαν μια συνεχή υπενθύμιση πως απλά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν. Ο κορωνοϊός «θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Για μια ακόμη φορά, ο λοιμωξιολόγος χαρακτήρισε την περίοδο αυτή της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό κρίσιμη, που όπως τόνισε με έμφαση «δεν μπορούμε να την πάρουμε στα αστεία».
Οι 7 κανόνες Τσιόδρα για την προστασία από τον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος και εμφανίστηκε στη ζωντανή ενημέρωση έπειτα από «διάλειμμα» δύο ημερών, σημείωσε πως απαιτείται προσοχή σε απλούς κανόνες, τους οποίους και συνόψισε στις εξής 7 οδηγίες:

Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Ο λοιμωξιολόγος προέτρεψε τους πολίτες να επιλέξουν το περπάτημα, το ποδήλατο ή ακόμη και το ιδιωτικό ΙΧ εφόσον αυτό είναι εφικτό για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Όταν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ τηρούμε τους κανόνες που επιβάλει η προστασία μετάδοσης από τον κορωνοϊό. Φοράμε υποχρεωτικά μάσκα και φροντίζουμε για την καλή υγιεινή των χεριών με σωστό πλύσιμο πριν και μετά την μετακίνηση, αλλά και χρήση αντισηπτικού.
Συμβουλευόμαστε τους ειδικούς για την σωστή χρήση μάσκας. «Η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε: «Είδα τις τελευταίες ημέρες να τη χειρίζονται με λάθος τρόπο. Αν δεν χρησιμοποιείται σωστά, κακό κάνει και όχι καλό» είπε.
Μεγάλη προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές με συναδέλφους που συναντάμε καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στη δουλειά. Οτιδήποτε ακουμπούμε, είναι δυνητικά μολυσμένο με τον νέο κορωνοϊό ή και άλλους ιούς. Ο λοιμωξιολόγος συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών μετά από εξόδους και επιστροφή στο σπίτι και έπειτα από οποιαδήποτε επαφή με άψυχα αντικείμαν.
Να αποφεύγουμε χώρους όπου παρατηρείται υψηλός συγχρωτισμός. «Ο κίνδυνος λοίμωξης είναι μικρότερος σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είναι ανύπαρκτος» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που παρατήρησε πως κατανοεί τις λαοθάλασσες στις παραλίες, το Σαββατοκύριακο, ωστόσο φοβάται πως η αντίδραση αυτή δείχνει πως κάποιοι υποεκτιμούν την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Να περιοριστούμε σε έναν στενό δικό μας κύκλο επαφών. Μπορεί να μην ισχύουν μέτρα απαγόρευσης για τον κορωνοϊό, ωστόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας επέμεινε στην ανάγκη προσοχής, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.
Επιτήρηση της υγείας για συμπτώματα συμβατά με τον ιό συνεχίζεται για απομόνωση, επικοινωνία με τον γιατρό και θεραπεία όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ
Previous Post

Έρχεται ανασχηματισμός: Φεύγουν 16 υπουργοί & υφυπουργοί -Ποια ονόματα -έκπληξη «κλειδώνουν»

Next Post

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17,4 μονάδων για τη ΝΔ -Τι λένε οι Ελληνες για άνοιγμα σχολείων και πρόωρες εκλογές

Next Post
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17,4 μονάδων για τη ΝΔ -Τι λένε οι Ελληνες για άνοιγμα σχολείων και πρόωρες εκλογές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής
  • 65χρονος πέθανε μπροστά στην οικογένειά του σε ξενοδοχείο
  • Νεκρή 15χρονη από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο
  • Πάνω από 42.000 αρχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδα
  • Ξεκινά η ρύθμιση των 72 δόσεων -Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr