• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και ατομική ευθύνη η “καραντίνα” για τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς  που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του ιού με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών !

11 Νοεμβρίου 2020
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

25 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

25 Αυγούστου 2026
Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

25 Αυγούστου 2026
ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης

25 Αυγούστου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

25 Αυγούστου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Σιάτιστας

25 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

Σιάτιστα: Το έργο της ανάπλασης των περιηγητικών διαδρομών

25 Αυγούστου 2026
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Μηχανάκι συγκρούστηκε με αγριογούρουνο – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

25 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Γιατρός και καπετάνιος για τη διάσωση τουρίστα και τα 79 λεπτά με ΚΑΡΠΑ

25 Αυγούστου 2026
ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟ

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη κατά της χοληστερόλης και του διαβήτη

25 Αυγούστου 2026
υπολογιστης

Νέα πλατφόρμα επιτρέπει σε χρήστες να στοιχηματίζουν σε livestreams

25 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και ατομική ευθύνη η “καραντίνα” για τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς  που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του ιού με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών !

sierafm by sierafm
11 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και ατομική ευθύνη η “καραντίνα” για τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς  που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του ιού με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών !

Η κυβέρνηση σε συνθήκες λοκνταουν κουνάει για άλλη μια φορά το δάκτυλο στους εργαζόμενους και κρύβει τις εγκληματικές τις ευθύνες πίσω από την «ατομική ευθύνη». Είναι ανεπίτρεπτο, τόσους μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση να μην έχει θωρακίσει το σύστημα Υγείας,  να μη γίνονται διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους,  να περιορίζει τα τακτικά χειρουργεία και να έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία της μίας νόσου. Ανεπίτρεπτο ήταν και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να παίρνονται μέτρα για να λειτουργήσουν οι τάξεις με λιγότερους μαθητές, χωρίς τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, χωρίς καθαρίστριες και σχολίατρους.

Με την στάση τους οι εργοδότες και η κυβέρνηση, απέδειξαν, με τον πιο κυνικό τρόπο, ότι η ζωή μας, η υγεία μας, οι οικογένειές μας υπολογίζονται μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα κέρδη, ο τζίρος των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ίδια τα γεγονότα που βίωσαν και βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας είναι χαρακτηριστικά.

Μια σειρά περιστατικά σε χώρους δουλειάς καταδεικνύουν την εγκληματική κρατική και εργοδοτική ευθύνη που έντεχνα κρύβεται εδώ και 8 μήνες πανδημίας πίσω από την περιβόητη ατομική!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη προ ημερών στον ΑΔΜΗΕ όπου συνάδελφος που είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δηλαδή -για να μιλήσουμε στη γλώσσα του ΕΟΔΥ -παρέμεινε σε κλειστό χώρο, σε απόσταση < 1,5 μέτρου και για ≥ 15 λεπτά με χρήση απλής μάσκας, δεν τέθηκε σε καραντίνα παρά μόνο του πραγματοποιήθηκε ο μοριακός έλεγχος. Με βάση το πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου κρούσματος η επαφή αυτή χαρακτηρίζεται ως «υψηλού κινδύνου» και ως εκ τούτου ο συνάδελφος θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες.

Στον συνάδελφο λοιπόν έγινε ο μοριακός διαγνωστικός έλεγχος τρία 24ώρα μετά την επαφή που είχε με το επιβεβαιωμένο κρούσμα – κατευχήν βρέθηκε αρνητικός και του ζητήθηκε να επιστρέψει στη δουλειά του την επομένη!!!! Εδώ να λάβουμε υπόψη ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ο χρόνος επώασης του ιού είναι 5-7 μέρες. Κοινώς, ο συνάδελφος μπορεί να βρεθεί θετικός ή να εμφανίσει συμπτώματα έως και 10 μέρες μετά την επαφή που είχε. Αυτό το νόημα εξάλλου έχει και η προληπτική καραντίνα των 14 ημερών που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις επαφές υψηλού κινδύνου.

Να σημειωθεί πως ο διαγνωστικός έλεγχος των συναδέλφων έγινε από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο με το οποίο προφανώς ο ΑΔΜΗΕ έχει συνάψει σύμβαση. Να πώς μπουκώνει με χρήμα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας σε μια φάση που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται  σε κατάσταση πολέμου.

Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα αποδεικνύει περίτρανα πώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα όταν πάνω απ΄ όλα μπαίνει η οικονομία και στην προκειμένη τα κέρδη των εταιριών στον κλάδο της ενέργειας. Αυτό τον στόχο υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων  στους χώρους δουλειάς και τα «τρύπια» υγειονομικά πρωτόκολλα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Επαναλαμβανόμενα τέστ σε όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς και στα ορυχεία ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων (μόνιμοι, εργολαβικοί 8μηνίτες) με ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε, του ΑΔΜΗΕ του ΔΕΔΔΗΕ. Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων.
  • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για την φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ( π.χ. κλείσιμο κτηρίων για απολυμάνσεις).
  • Απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων από τους χώρους δουλειάς χωρίς καμία μεταβολή στους όρους εργασίας τους. Μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων στους χώρους δουλειάς και στα γραφεία στην ΔΕΗ Α.Ε.- ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ. Λειτουργιά των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρος εργασίας.
  • Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας στους εργαζόμενους με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ και εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.
  • Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
  • Κάλυψη όλων των ορυχείων και των σταθμών με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά για την λειτουργία όλο το 24ωρο του κάθε ιατρείου.
  • Εξασφάλιση χαμηλού ποσοστού πληρότητας για την ασφάλεια των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς των εργαζομένων από και προς τα ορυχεία και τους σταθμούς.

Πτολεμαΐδα 11.11.2020

Previous Post

Εφηβεία: Έτσι θα στηρίξετε αποτελεσματικά το παιδί σε αυτή τη μεταβατική περίοδο

Next Post

Που εντοπίζονται τα κρούσματα της Τρίτης 10/11 στην Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος, εξεταση

Που εντοπίζονται τα κρούσματα της Τρίτης 10/11 στην Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή
  • Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια
  • Stand up comedy: “Τραβάω Ζόρι”. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 27-08-2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr