• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Υγιεινές τροφές που ανεβάζουν «ύπουλα» τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

19 Ιουλίου 2020
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης

1 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»

1 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»

1 Μαΐου 2026
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

1 Μαΐου 2026
Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

30 Απριλίου 2026
απατη

Συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας προς τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης

30 Απριλίου 2026
Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

30 Απριλίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

30 Απριλίου 2026
Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, 49χρονος για κατοχή ναρκωτικών

30 Απριλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 33χρονος αλλοδαπός απατεώνας

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινές τροφές που ανεβάζουν «ύπουλα» τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

sierafm by sierafm
19 Ιουλίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υγιεινές τροφές που ανεβάζουν «ύπουλα» τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές, που ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ακίνδυνες, μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου.

Οι απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου συνδέονται με μια σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά.

Η προσθήκη καλών λιπαρών και φυτικών ινών στη διατροφή, η μείωση των υδατανθράκων, η ενυδάτωση του οργανισμού και η σωματική δραστηριότητα, μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου.

 Δείτε ποιες τροφές ανεβάζουν «ύπουλα» το σάκχαρο αίματος:

Καφές: Γενικά, η κατανάλωση καφέ απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Μελέτη έδειξε ότι όσοι αύξησαν την κατανάλωση καφέ κατά ένα φλιτζάνι την ημέρα, μείωσαν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 11% μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η προσθήκη όμως γλυκαντικών, κρέμας γάλακτος και άλλων αρωματικών ουσιών που περιέχουν ζάχαρη, προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ σε άτομα με ευαισθησία, οι υψηλές ποσότητες καφεΐνης ενδέχεται να επηρεάσουν τη γλυκόζη του αίματος.

Χυλός βρόμης: Παρότι η βρόμη έχει ευεργετική επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, πρέπει να καταναλώνεται σε όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένη μορφή, ώστε να μην έχει πρόσθετη ζάχαρη. Όσο πιο επεξεργασμένη είναι μια τροφή, τόσο πιο γρήγορα τη διασπά το σώμα και αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Καστανό ρύζι: Είναι σίγουρα πιο υγιεινό από το λευκό ρύζι και άλλα επεξεργασμένα δημητριακά, αφού οι φυτικές ίνες απαιτούν περισσότερο χρόνο κατά την πέψη τους και μειώνουν την αύξηση του σακχάρου. Είναι όμως σημαντικό να προσέχετε την ποσότητα των υδατανθράκων που τρώτε συνολικά σε ένα γεύμα. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου καστανού ρυζιού έχει 51 γραμμάρια υδατάνθρακες, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρετε υδατάνθρακες από άλλες πηγές, όπως ψωμί, αμυλούχα λαχανικά ή όσπρια. Γενικά μην υπερβαίνετε τα 30-45 γραμμάρια υδατανθράκων ανά γεύμα.

Ψωμί: Μην παρασύρεστε από τις ετικέτες που αναγράφουν «ολικής αλέσεως», «με ολόκληρους σπόρους» κλπ., καθώς τα αρτοσκευάσματα αυτά απέχουν πολύ από όσα φτιάχνονται από 100% σπόρους ολικής αλέσεως. Διαβάστε τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε για τα υλικά παρασκευής του ψωμιού.

Κινέζικο: Γνωρίζετε ότι περιέχει αρκετό αλάτι και συχνά είναι λιπαρό. Μπορεί όμως να περιέχει και ζάχαρη. Ο συνδυασμός λιπαρών, ζάχαρης και λευκού ρυζιού ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου.

Βιολογικά σνακ: Η ετικέτα «βιολογικό» εκλαμβάνεται από τους περισσότερους ανθρώπους ως 100% υγιεινό. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και ότι μπορούν να καταναλώνονται χωρίς μέτρο.

Αποξηραμένα κράνμπερι: Μπορεί να ανήκουν στα φρούτα, αλλά η προσθήκη ζάχαρης κατά την επεξεργασία τους, μειώνει τη θρεπτική τους αξία. Τα περισσότερα τυποποιημένα κράνμπερι περιέχουν σχεδόν 30 γραμμάρια ζάχαρης. Επιλέγετε λοιπόν όσα δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και μην υπερβαίνετε τις δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένων φρούτων καθημερινά.

Μπριζόλα: Κάποιες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία δυσκολεύουν τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε άπαχα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, όπως φιλέτο, σπάλα ή στρογγυλό.

Πίτσα με ζύμη ολικής αλέσεως: Μπορεί να είναι ολικής αλέσεως αλλά ένα κομμάτι της περιέχει όσους υδατάνθρακες περιέχουν 3-4 φέτες ψωμιού. Αν η ζύμη είναι λεπτή, θα «γλιτώσετε» κάποιους υδατάνθρακες, μην ξεχνάτε ωστόσο ότι και η σάλτσα ντομάτας περιέχει ζάχαρη.

Γαλακτοκομικά: Αν και το γιαούρτι, το γάλα και τα τυριά αποτελούν σημαντική πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, οι υγιείς γυναίκες μέσης ηλικίας που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών, είναι πιθανότερο να εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη συγκριτικά με όσες τρώνε λιγότερα γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά διεγείρουν την παραγωγή ινσουλίνης και μειώνουν την ευαισθησία στη συγκεκριμένη ορμόνη. Πολλά από αυτά περιέχουν επίσης πολλά κορεσμένα λιπαρά που βλάπτουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Πηγή: onmed.gr

Previous Post

Επίδομα Ορεινών Περιοχών: Όλη η διαδικασία για τη χορήγησή του (ΦΕΚ)

Next Post

Φωτιά στο Μάτι: Δημοσίευμα αναφέρει πιέσεις προς τον πραγματογνώμονα – Τι απαντά ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής

Next Post
πυρκαγια

Φωτιά στο Μάτι: Δημοσίευμα αναφέρει πιέσεις προς τον πραγματογνώμονα – Τι απαντά ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»
  • Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση
  • Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr