Δήμος Βοΐου: Το νέο Προεδρείο.  Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση, ομόφωνα στήριξε τον αντιπρόεδρο η παράταξη Ζευκλή.  Βίντεο
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος

Υγρό απορρυπαντικό εναντίον σκόνης – Ποιο είναι καλύτερο;

Αν και το απορρυπαντικό σε σκόνη ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε στην αγορά πριν από περίπου 60 χρόνια, το υγρό απορρυπαντικό ρούχων έχει αποδειχθεί πολύ πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Ποιό από τα δύο είναι όμως καλύτερο να χρησιμοποιούμε;

Το απορρυπαντικό σε σκόνη είναι φθηνότερο.

Ένας από τους πιο δελεαστικούς λόγους για να επιλέξετε το απορρυπαντικό σε σκόνη είναι η τιμή του. Κοστίζει λιγότερο επειδή χρειάζεται περισσότερη χημεία για την παρασκευή υγρών απορρυπαντικών παρά για αυτά που είναι σε μορφή σκόνης.

Το απορρυπαντικό σε σκόνη λειτουργεί καλύτερα σε εξωτερικούς λεκέδες.

Το κυριότερο δραστικό συστατικό στα απορρυπαντικά σε σκόνη είναι το γραμμικό σουλφονικό αλκυλοβενζόλιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε εξωτερικούς λεκέδες όπως λάσπη, άργιλος ή γρασίδι.

Το υγρό απορρυπαντικό είναι καλύτερο για λαδερούς και λιπαρούς λεκέδες.

Το πιο πολλά υγρά απορρυπαντικά περιέχουν αιθοξυλική αλκοόλη μεταξύ των συστατικών τους, τα οποία είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση ελαιωδών λεκέδων.

Το υγρό απορρυπαντικό είναι πιο χρηστικό.

Είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε το υγρό απορρυπαντικό στο πλυντήριο, παρά να χρησιμοποιήσετε τη μεζούρα για τη σκόνη και να καθαρίσετε και τις σκόνες που μπορεί να πέσουν κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Το απορρυπαντικό σε σκόνη έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι παράγοντες καθαρισμού της σκόνης είναι πιο σταθεροί, διατηρώντας έτσι την καθαριστική τους δύναμη πολύ περισσότερο. Τα υγρά καθαριστικά χάνουν τη δύναμή τους όταν αναμιγνύονται με νερό.

Το υγρό απορρυπαντικό αναμιγνύεται καλύτερα με το νερό πλύσης.

Το απορρυπαντικό σε σκόνη διαλύεται καλύτερα σε ζεστό νερό. Ορισμένες μάρκες μάλιστα δεν διαλύονται καθόλου σε συνθήκες κρύου νερού, κυρίως σε πλυντήρια υψηλής απόδοσης.

Εν τω μεταξύ, το υγρό απορρυπαντικό λειτουργεί καλά σε κρύο, χλιαρό και ζεστό νερό. Μάλιστα σε περιπτώσεις εξοικονόμησης ενέργειας που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη ρύθμιση κρύου νερού και χαμηλώνουν τη θερμοκρασία, τα υγρά απορρυπαντικά αποδίδουν καλύτερα και δεν αφήνουν και υπολείμματα στα ρούχα.

Και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο πλυντήριό σας.

Η σκόνη μπορεί να αφήσει πίσω κομμάτια αδιάλυτου απορρυπαντικού που μπορούν να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα στο πλυντήριο. Από την άλλη πλευρά, τα καπάκια μέτρησης απορρυπαντικών υγρών σπάνια σημειώνονται με σαφείς γραμμές, οπότε είναι πάρα πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ. Αυτό το πλεόνασμα αφρού μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των παρατεταμένων κύκλων ξεπλύματος και διαρροών.

Συμπερασματικά και οι δύο τύποι απορρυπαντικών έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και επειδή έχουν παρόμοια καθαριστικά αποτελέσματα, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν τον τύπο που θα χρησιμοποιήσουν με βάση την προσωπική τους προτίμηση.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako