• Latest
τει πανεπιστημιο

Υπέρ της σύμπραξης οι εργαζόμενοι σε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

31 Οκτωβρίου 2018
Πανμακεδονικό Συλλαλητήριο για την απολιγνιτοποίηση. Η Δυτική Μακεδονία έστειλε το μήνυμα

Πανμακεδονικό Συλλαλητήριο για την απολιγνιτοποίηση. Η Δυτική Μακεδονία έστειλε το μήνυμα

9 Ιουλίου 2026
κλοπη

Πτολεμαΐδα: Έκλεβαν αυτοκίνητα και έκαναν αγορές με κάρτες των ιδιοκτητών

9 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)

9 Ιουλίου 2026
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr

Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή

9 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο

9 Ιουλίου 2026
Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

9 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 10 Ιουλίου, αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Μηλιάς

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA

9 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα : Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας: Μια παραχώρηση που αφήνει το δημόσιο συμφέρον απροστάτευτο

9 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 12-07-2026

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

9 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπέρ της σύμπραξης οι εργαζόμενοι σε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

sierafm by sierafm
31 Οκτωβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
τει πανεπιστημιο
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απόφαση της κοινής ΓΣ των  διοικητικών υπαλλήλων-εργαζομένων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας (Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι.)

Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας διατρανώνουμε την πίστη τους ότι η μετεξέλιξη των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε ένα νέο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό φορέα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός αξιόλογου, δυναμικού, υψηλού κύρους επιστημονικού και ερευνητικού πόλου, ο οποίος θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, ανησυχώντας για τη μελλοντική πορεία και βιωσιμότητα αυτών και έχοντας τη θλιβερή εμπειρία του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο μίκρυνε τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε για να υποστηρίξουμε τη σύμπραξη των δύο τριτοβάθμιων φορέων στη Δυτική Μακεδονία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι αποτελούμε ουσιαστικό πυλώνα της λειτουργίας, της διατήρησης, της εξέλιξης και της προόδου των ιδρυμάτων. Ως σημαντικοί εταίροι της ακαδημαϊκής κοινότητας και επειδή την περίοδο αυτή οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τρέχουν με γρήγορο βηματισμό, καλούμαστε να τις ακολουθήσουμε και να τις διαμορφώσουμε σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε κοινή συνεδρίαση, και καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:

Α) Τασσόμαστε υπέρ της συνένωσης των ιδρυμάτων σε ένα νέο πανεπιστήμιο με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και αυξημένες θέσεις εργασίας σε διοικητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Β) Η αυτοδυναμία του νέου φορέα με αιρετή διοίκηση, η οποία θα εκλεγεί από το σύνολο των στελεχών αυτού μετά τη συνένωση, είναι αυτονόητη.

Γ) Η συνέργεια θα επιφέρει μακροπρόθεσμα γενικό όφελος (ακαδημαϊκό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό) και τα πλεονεκτήματά της θα καταστούν απτά για όλους. Για αυτό και εναντιώνονται σε συγκυριακές προσωπικές πολιτικές, φιλοδοξίες και μικροανταγωνισμούς.

Δ) Είμαστε βέβαιοι πως ο νέος αναβαθμισμένος οργανισμός δεν θα επηρεάσει αρνητικά το εργασιακό μας περιβάλλον (τόσο σε γεωγραφικές ανακατανομές όσο και σε οικονομικό επίπεδο). Αντίθετα, οι απαιτήσεις του σε διοικητικές δομές θα δημιουργήσουν την ανάγκη για εξέλιξη και αναβάθμιση του διοικητικού οργανισμού δημιουργώντας και νέες θέσεις ευθύνης.

Ε) Με βάση το παρόν πλαίσιο θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες (ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, πρώην και νυν), καθώς και με τον Υπουργό Παιδείας.

Καλούμε σε ανοιχτό διάλογο τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τοπικούς φορείς, επιμελητήρια και βουλευτές, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονίας. Κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία και κάθε λιποψυχία αυτή την στιγμή θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την Περιφέρεια και τους Δήμους της. Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν δημόσια σήμερα και να αναλάβουν δράση.

Οι υπάλληλοι-εργαζόμενοι στη διοίκηση στα τριτοβάθμια ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμπλέουμε στο βασικό στόχο της ενοποίησης των δύο ιδρυμάτων και της ισχυροποίησής τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύμπραξη των δύο ιδρυμάτων μας είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο, δυναμικό, βιώσιμο αναβαθμισμένο και ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο και να εγγυηθεί το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Tags: ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Επετειακή συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και την Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης

Next Post

Σούπερ…εβδομάδα στο «Ολύμπιον»: Η νέα ταινία της Disney και η πρεμιέρα του «Bohemian Rapsody» – Έρχεται και ο Μάρκος Σεφερλής

Next Post

Σούπερ…εβδομάδα στο «Ολύμπιον»: Η νέα ταινία της Disney και η πρεμιέρα του «Bohemian Rapsody» – Έρχεται και ο Μάρκος Σεφερλής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανμακεδονικό Συλλαλητήριο για την απολιγνιτοποίηση. Η Δυτική Μακεδονία έστειλε το μήνυμα
  • Πτολεμαΐδα: Έκλεβαν αυτοκίνητα και έκαναν αγορές με κάρτες των ιδιοκτητών
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)
  • Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή
  • Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr