• Latest
Ψψ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

21 Δεκεμβρίου 2021
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Νέα δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ, αλλά με χαμηλά ποσοστά -Οκτακομματική Βουλή

20 Ιουλίου 2025
ΚΚΕ

Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά

19 Ιουλίου 2025
Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

19 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)

19 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

19 Ιουλίου 2025
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
21 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ψψ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη συνεργασία τους «σφράγισαν» και επίσημα σήμερα Δήμος Καστοριάς και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Θεόδωρου Θεοδουλίδη, με σκοπό την από κοινού λήψη δράσεων των δύο φορέων, αλλά και τη δημιουργία ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Το Μνημόνιο ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη μιας συστηματικής συνεργασίας του Δήμου με το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και, κυρίως, με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου που έχει έδρα την Καστοριά, η οποία θα αποφέρει ευρύτερα οφέλη στην οικονομία και την τοπική κοινωνία.

«Η πολύ αξιόλογη δουλειά που γίνεται από τη Διοίκηση και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου μας είναι άξια συγχαρητηρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας και να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση που υπάρχει στο ίδρυμά μας, που, μάλιστα, είναι και ένας από τους στρατηγικούς εταίρους του Προγράμματος της Δίκαιης Μεταλιγνιτικής Μετάβασης, προς όφελος πάντα της περιοχής μας και των κατοίκων της Καστοριάς», τόνισε, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου, ο κ. Κορεντσίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδουλίδης, αφού ενημέρωσε για όλες τις νέες δράσεις και τα προγράμματα που υπάρχουν στο παράρτημα της Καστοριάς, σημείωσε:

«Προφανώς, εκτός από το Μνημόνιο υπάρχει ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με τον Δήμο Καστοριάς, αντιλαμβανόμενοι όλοι μας τον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την Καστοριά, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια. Ο ρόλος αυτός ενισχύεται με το Πρόγραμμα της Δίκαιης Μεταλιγνιτικής Μετάβασης στο οποίο είμαστε Στρατηγικοί Εταίροι».

Το Μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

  • Εγκαθίδρυση συνεργασίας σε όλους τους τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό ενδιαφέρον, με γνώμονα την αριστεία και την ανάπτυξη και των δύο φορέων.
  • Συνεργασία για την ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση κοινών θέσεων σε προκλήσεις και αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής και του δήμου Καστοριάς ειδικότερα.
  • Συμμετοχή των δύο φορέων σε δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κατάρτισης και έρευνας, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό με βάση τους υφιστάμενους κανόνες και πόρους.
  • Συνεργασία – δικτύωση των δύο φορέων, και από κοινού αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών και τεχνογνωσίας.
  • Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων εκπαίδευσης – κατάρτισης και πληροφόρησης – ενημέρωσης (π.χ. Συνέδρια, Σεμινάρια, Ημερίδες, Workshops κ.λπ.), πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και των δύο Φορέων.
  • Συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης του επιστημονικού έργου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Καστοριάς, αλλά και της κοινωνίας συνολικότερα.

Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου ήταν η Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Ασπασία Βλάχβεη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, Κίμων Μηταλίδης και οι αντιδήμαρχοι Όλγα Θεοχάρη και Σάκης Ρήμος που αποτελούν μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την υλοποίηση και παρακολούθηση των όρων της συνεργασίας των δύο φορέων.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Previous Post

Το ΚΙΝΑΛ Κοζάνης για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής του πρωτογενούς τομέα

Next Post

Μην ακούσω να ξαναβρίσεις τον «ντελιβερά» γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας (κι επειδή εγώ δεν έχω θα φάμε τα δικά σου)

Next Post
ΞΞ

Μην ακούσω να ξαναβρίσεις τον «ντελιβερά» γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας (κι επειδή εγώ δεν έχω θα φάμε τα δικά σου)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέα δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ, αλλά με χαμηλά ποσοστά -Οκτακομματική Βουλή
  • Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά
  • Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)
  • Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr