• Latest

Υπουργείο Υποδομών: Ήλθε η ώρα της «σιδηροδρομικής Εγνατίας»

23 Φεβρουαρίου 2023
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
Startup Europe Week Kozani | «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων σε μια Περιφέρεια Δίκαιης Μετάβασης», Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ομιλία του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις»

9 Μαΐου 2025
Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

9 Μαΐου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Άδεια οδήγησης: Η διάρκεια ανά κατηγορία – Τι αλλάζει μετά τα 65 έτη

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργείο Υποδομών: Ήλθε η ώρα της «σιδηροδρομικής Εγνατίας»

sierafm by sierafm
23 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έμφαση στο σιδηροδρομικό σχεδιασμό της περιοχής, ανέδειξε στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς στο 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ σε Συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

«Κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της περιοχής έχουν τα έργα του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο και την κατασκευή της “σιδηροδρομικής Εγνατίας”», υπογράμμισε.

Επισήμανε πως υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την ολιστική προσέγγιση της σιδηροδρομικής ανάπτυξης, καθώς η κατασκευή των έργων συνδυάζεται με ένα λεπτομερές σχέδιο για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους, που εντάσσεται στην ευρύτερη έμφαση που δίνεται στη στρατηγική των μεταφορών και τη ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συζήτηση για τα μεγάλα έργα υποδομής και συνδεσιμότητας στην περιοχή συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, η Institutional Affairs Officer της ΕΤΕπ, Μαριάννα Ναθαναήλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης, ο Καθηγητής του ΔΠΘ, Δημήτριος Δημητρίου, ο Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένος Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, Στέλιος Ζαντανίδης, ο βουλευτής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Νίκο Καραγιάννη, από το ypodomes.com.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ενταχθεί το λιμάνι στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, πράγμα το οποίο ανοίγει μεγάλα κεφάλαια για χρηματοδότηση και διευκολύνει την προσέλκυση μεγάλων έργων.

«Με τη δυναμική που αποκτά το λιμάνι με έναυσμα τη στρατιωτική διάσταση, αναδεικνύεται οι δυνατότητές του, η υποδομή του καθώς και τα εμπορικά χαρακτηριστικά της περιοχής που προσελκύουν επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες», σημείωσε, προσθέτοντας «πάμε πολύ στοχευμένα: κάθε έργο που ολοκληρώνεται πρέπει να παράγει άμεσο και οικονομικό αποτέλεσμα».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Μαριάννα Ναθαναήλ υπογράμμισε τη στήριξη της ΕΤΕπ στα μεγάλα έργα της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ακόμα στη θαρραλέα στρατηγική που υιοθέτησε η ΕΤΕπ, που πλέον ως κλιματική τράπεζα της Ευρώπης επενδύει σε έργα που είναι εναρμονισμένα με την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία. «Τα μέσα μεταφοράς πρέπει να είναι ασφαλή, πράσινα και προσβάσιμα από όλους», ανέφερε.

Για τις υποδομές και τα πλεονεκτήματα που φέρνουν στην περιοχή μίλησε και ο CEO της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης. «Κατά την κατασκευή των έργων θα δημιουργηθούν 4000 θέσεις εργασίας», σημείωσε, ενώ ανέδειξε τη σημασία που δίνεται στη Θράκη.

«Με την κατασκευή του σιδηροδρόμου μειώνονται οι ώρες μεταφοράς των cargo σε σχέση με τις μεταφορές δια θαλάσσης. Υπάρχει κέρδος για τον επιχειρηματία, που φυσικά αποτυπώνεται στην τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά συγκρίνοντας τους διαδρόμους μεταφοράς φορτίων

Αντίστοιχα, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της INTRAKAT, Γιώργος Τσαπρούνης, έκανε αναφορά στην παρέμβαση της INTRAKAT στην περιοχή καθώς και στην ταχύτατη ανάπτυξή της σε επίπεδο υποδομών. Σημείωσε τη συμμετοχή της INTRAKAT σε δυο ανταγωνιστικούς διαλόγους, ενώ επισήμανε πως είναι ο προσωρινός ανάδοχος για τον φράχτη του Έβρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για την ασφάλεια τόσο της περιοχής όσο και της χώρας.

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα υποδομών ανέδειξε τη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου για την ολοκλήρωσή τους επισημαίνοντας πως υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων μηχανικών.

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε προσλάβει 40 μηχανικούς – είμαστε στο μομέντουμ πρέπει να το διατηρήσουμε και να το αξιοποιήσουμε». Τέλος, αναφέρθηκε στις “σμαρτ υποδομές” και τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για τις κατασκευές.

Ο κ. Ζαντανίδης επισήμανε πως το αεροδρόμιο τη Αλεξανδρούπολης μπορεί να υποδεχθεί όλα τα αεροπλάνα που πετούν στον ευρωπαϊκό αέρα, ενώ σημείωσε πως είναι μια μεταφορική υποδομή που μπορεί να υποδεχθεί ακόμα περισσότερο κόσμο, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως γίνονται test flights από 50 μπλακ χωκ ελικόπτερα.

Ο κ. Δημητρίου μιλώντας από την πλευρά του ακαδημαϊκού υπογράμμισε τη συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην ανάπτυξη των smart cities, των υποδομών υγείας και ασφάλειας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη ψηφιοποίησης των υπηρεσιών. Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης του οδικού, καθέτου άξονα στην περιοχή σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, ενώ πρόσθεσε πως η αναβάθμιση του λιμένος της Αλεξανδρούπολης το μετατρέπει σε “νέα Σούδα”.

Tags: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ
Previous Post

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στηρίζει τους μελισσοκόμους

Next Post

Αποκριά στα Γρεβενά: «Πλημμύρισε» Πόντο η κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού. Βίντεο

Next Post

Αποκριά στα Γρεβενά: «Πλημμύρισε» Πόντο η κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025
  • Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες
  • Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ
  • Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr