• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Χωρίς ασφάλιση οι ανεμβολίαστοι – Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν

18 Ιουλίου 2021
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2026: Αύριο μετά τις 11:00 ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής

22 Ιουλίου 2026
απατη

Νέα τηλεφωνική απάτη για δήθεν πρόβλημα στα στοιχεία ταυτότητας – Τι να προσέξετε

22 Ιουλίου 2026
ΒΟΥΛΗ

Βουλή: Τέλος οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας – Απαγόρευση πατινιών στους ανήλικους κάτω των 17

22 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Επτά συχνά λάθη που αυξάνουν το σάκχαρο χωρίς να το καταλαβαίνετε

22 Ιουλίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η αναπηρία και το δημογραφικό δεν είναι ατάκες για προεκλογικά φυλλάδια

22 Ιουλίου 2026
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Ανήλικη μπήκε σε μπαρ με παραποιημένη αστυνομική ταυτότητα και εντοπίστηκε μεθυσμένη

22 Ιουλίου 2026
Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

Ιερέας χάλασε τον αρραβώνα του γιου του επειδή η νύφη ακολουθούσε την Ιωάννα Τούνη

22 Ιουλίου 2026
απατη

Πώς απατεώνες έπεισαν γυναίκα να τους δώσει μετρητά και κοσμήματα αξίας 26.000 ευρώ

22 Ιουλίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Τροχαίο με 2 σοβαρά τραυματίες στην Εγνατία Οδό – Βαν με μετανάστες συγκρούστηκε με άλλο όχημα

22 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις εισαγωγής: Πότε θα γίνει η ανακοίνωση που θα βγάλει δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους από την αγωνία

22 Ιουλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Instagram: Αλλαγές και νέες λειτουργίες στη χρήση του

22 Ιουλίου 2026
Αλτσχάιμερ ανοια

Άνοια: 6 συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν χρόνια πριν τη διάγνωση

22 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Χωρίς ασφάλιση οι ανεμβολίαστοι – Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν

sierafm by sierafm
18 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
«Φουντώνει» ο διάλογος για απολύσεις όσων εργαζόμενων δεν εμβολιαστούν παρά την υποχρεωτικότητα

Ενεργός παραμένει ο διάλογος για απολύσεις όσων εργαζομένων ανήκουν στις ομάδες στις οποίες ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού γίνεται υποχρεωτικός και δε δέχονται να εμβολιαστούν. Κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν πως οι απολύσεις είναι το τελευταίο μέτρο που θα πρέπει να εξεταστεί αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η επέκτασή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες εργαζομένων.

Όπως σημείωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN, ο διάλογος να επεκταθεί το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτός και είναι εξαιρετικά πιθανό μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι εργαζόμενοι στην εστίαση. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει διάλογος και τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Χωρίς ασφάλιση η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, η οποία θα προβλέπει κυρώσεις, για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση θεωρεί πως το μέτρο αυτό θα είναι ένας ισχυρός μοχλός πίεσης για τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν και ιδίως και εκείνους που εργάζονται σε δομές υγείας διότι και χρήματα δε θα παίρνουν καθώς θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας (και μάλιστα χωρίς χρονικό όριο) και δεν θα έχουν ασφάλιση.

Όπως ανέφερε στο OPEN ο Γιάννης Φώσκολος, η άδεια άνευ αποδοχών, όπως και η αναστολή εργασίας είναι ανασφάλιστος χρόνος. Είναι ένας κενός χρόνος στον ασφαλιστικό βίο του εργαζόμενου . Αυτή η φόρμουλα μελετάται να ισχύσει και για τους εργαζόμενους που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός γι αυτούς.

Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για όσο χρόνο παραμένουν σε αναστολή, θα χάνουν και ένσημα. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα καθορίζει επακριβώς το τι θα ισχύει.

«Φουντώνει» ο διάλογος για απολύσεις

Δεν έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με πολλά κυβερνητικά στελέχη να ξεκαθαρίζουν ωστόσο πως πρόκειται για ένα ακραίο μέτρο. Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές μορφές ευελιξίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και η απόλυση είναι το τελευταίο ακραίο στάδιο.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε επίσης στη θέση που διατύπωσε περί απολύσεων ανεμβολίαστων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα: «Ως ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει απόλυση από κάποια επιχείρηση εξ αυτού του λόγου (σ.σ. μη εμβολιασμού για κορονοϊό) το θεωρείτε εφεύρεση του Άδωνι Γεωργιάδη ή κάτι που συμβαίνει; H κείμενη νομοθεσία έχει άρθρο που λέει ότι μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο και να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση. Συζητάμε το αν δουλεύεις σε μια επιχείρηση, και η επιλογή σου να μην εμβολιαστείς σε καθιστά κίνδυνο για την λειτουργία της επιχείρησης, είναι ή όχι σπουδαίος λόγος. Κατά τη γνώμη μου, υπό συνθήκες, ασφαλώς είναι σπουδαίος λόγος. Είναι πράγματα που θα συμβούν».

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Πού θα γίνονται αύριο, Κυριακή 18/7, δωρεάν rapid tests

Next Post

Λάρισα: Το πρώτο πρόστιμο για ανεμβολίαστο πελάτη στην εστίαση

Next Post
ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ

Λάρισα: Το πρώτο πρόστιμο για ανεμβολίαστο πελάτη στην εστίαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανελλήνιες 2026: Αύριο μετά τις 11:00 ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής
  • Νέα τηλεφωνική απάτη για δήθεν πρόβλημα στα στοιχεία ταυτότητας – Τι να προσέξετε
  • Βουλή: Τέλος οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας – Απαγόρευση πατινιών στους ανήλικους κάτω των 17
  • Επτά συχνά λάθη που αυξάνουν το σάκχαρο χωρίς να το καταλαβαίνετε
  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αναπηρία και το δημογραφικό δεν είναι ατάκες για προεκλογικά φυλλάδια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr