• Latest
κορονοιος εμβολιο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιστολή – τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη – Τι προβλέπεται για όσους δεν εμβολιαστούν

12 Αυγούστου 2021
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές χωρίς νέες αιτήσεις

11 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Διπλό φονικό: Ο Ιταλός δολοφόνησε τη σύντροφό του με περισσότερες από 20 μαχαιριές – Εξ επαφής έριξε στον 26χρονο

11 Ιουνίου 2026
Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Γρεβενών: Εορταστική Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουνίου 2025

Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Γρεβενών: Εορταστική Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουνίου 2025

10 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία: Υπογραφή Σύμβασης για τη Μελέτη Διερεύνησης Φαινομένων Αστάθειας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Άνω Κώμης και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανατολής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία: Υπογραφή Σύμβασης για τη Μελέτη Διερεύνησης Φαινομένων Αστάθειας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Άνω Κώμης και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανατολής

10 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ιωνίας – Αποκλεισμός διέλευσης βαρέων οχημάτων από τη γέφυρα

10 Ιουνίου 2026
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης

Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης

10 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με την συμμετοχή γονέων και μαθητών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο δημοτικό σχολείο Νεάπολης- Νέα παιδική χαρά στο Νηπιαγωγείο

Δήμος Βοΐου: Με την συμμετοχή γονέων και μαθητών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο δημοτικό σχολείο Νεάπολης- Νέα παιδική χαρά στο Νηπιαγωγείο

10 Ιουνίου 2026
Οι μάστορες της Γαλατινής.  Ελάχιστοι πλέον στο επάγγελμα

Οι μάστορες της Γαλατινής. Ελάχιστοι πλέον στο επάγγελμα

10 Ιουνίου 2026
Τσοτύλι: Survivor για την έναρξη του καλοκαιριού

Τσοτύλι: Survivor για την έναρξη του καλοκαιριού

10 Ιουνίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Να προτεραιοποιηθεί η Δυτική Μακεδονία, με εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης, στην κατανομή των 5.467 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

10 Ιουνίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης, η μουσική συναυλία με τίτλο «Παίζουμε για τη Ζωή»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης, η μουσική συναυλία με τίτλο «Παίζουμε για τη Ζωή»

10 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σερβίων ετών 2024 – 2025

10 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επιστολή – τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη – Τι προβλέπεται για όσους δεν εμβολιαστούν

sierafm by sierafm
12 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Επιστολή – τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, με την οποία υπενθυμίζει πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Ο κ. Κοντοζαμάνης τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου, ειδάλλως θα τεθούν σε αναστολή.

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού όλου του προσωπικού των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών κέντρων, των κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, σημειώνει ότι «η υποχρέωση εμβολιασμού καταλαμβάνει και κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες, εκτελεί έργο ή προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες και εργασία με φυσική παρουσία, καθώς και κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες, με φυσική παρουσία εντός των ίδιων δομών, σε νομικό πρόσωπο, με το οποίο είναι συμβεβλημένος ο φορέας λειτουργίας των δομών».

Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Κοντοζαμάνη αναφέρει:

«Η εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα επιβάλλουν την εντατικοποίηση των μέτρων για την προστασία, όχι μόνο του προσωπικού των δομών υγείας, αλλά και των χρηστών των υπηρεσιών τους. Δεν νοείται όσοι προσέρχονται στις δομές υγείας, προκειμένου να λάβουν τις αναγκαίες υπηρεσίες για την πρόληψη, θεραπεία ή αποκατάσταση ενός προβλήματος υγείας να εκτίθενται στον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού Covid-19, λόγω ανεμβολίαστου προσωπικού.

Ως εκ τούτου, με το άρθρο 206 παρ. 2 του ν. 4820/2021, όπως ήδη γνωρίζετε και έχετε ενεργήσει σχετικά, προβλέφθηκε για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού Covid-19 όλου του προσωπικού των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών κέντρων, των κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ. Η υποχρέωση εμβολιασμού καταλαμβάνει και κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες, εκτελεί έργο ή προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες και εργασία με φυσική παρουσία, καθώς και κάθε φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες, με φυσική παρουσία εντός των ίδιων δομών, σε νομικό πρόσωπο, με το οποίο είναι συμβεβλημένος ο φορέας λειτουργίας των δομών.

Το παραπάνω προσωπικό των δομών υγείας πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή μόνη δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου και για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να τηρήσει την προβλεπόμενη προθεσμία.

Από την υποχρέωση εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου που κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, σύμφωνα με ειδική λίστα εξαιρέσεων που καταρτίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η μη συμμόρφωση του προσωπικού των ανωτέρω φορέων στην υποχρέωση εμβολιασμού έχει ως συνέπεια, στην περίπτωση των φορέων του δημοσίου τομέα, την επιβολή σε κάθε μη συμμορφούμενο εργαζόμενο του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας,

Τα αρμόδια επιστημονικά όργανα των δομών υγείας (επιστημονικό συμβούλιο, επιτροπή λοιμώξεων) οφείλουν να προβούν στην ενημέρωση του προσωπικού τους σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού Covid-19, προκειμένου όσοι είναι ανεμβολίαστοι να ενθαρρυνθούν να προχωρήσουν σε αυτόν. Παράλληλα υπενθυμίζουμε την ανάγκη πιστής τήρησης των προαναφερθέντων για τη διαφύλαξη της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19.

Δεδομένου ότι μετά την 1η.09.2021 όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού Covid-19, εφόσον δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσής τους από αυτόν, δεν θα μπορούν να προσφέρουν την εργασία τους, καλείσθε όπως ολοκληρώσετε χωρίς καθυστέρηση όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αναπλήρωση του προσωπικού που θα τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα και με τις οδηγίες που θα σας αποσταλούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας της αρμοδιότητάς σας».

Ποιες κατηγορίες εργαζόμενων πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου κατατέθηκε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία «εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορονοϊού, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό):

  • των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία,
  • των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση εξαιρούνται από την υποχρέωση να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει και διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος δεν εμβολιαστεί, προβλέπονται τα εξής:

    • επιβολή του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων, χωρίς καταβολή αποδοχών, στην περίπτωση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, η οποία αίρεται με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
    • υποχρέωση στον εργοδότη σε περίπτωση εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζόμενου που προσέρχεται στο χώρο εργασίας, χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαλλασσόμενου από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

 

Παράλληλα, επιβάλλεται στον εργοδότη που απασχολεί προσχωτικό κατά παράβαση των προαναφερόμενων, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 50.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση υποτροπής 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 200.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα «αντικατάστασης» των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί με την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις έως και 3 μηνών στους φορείς που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Σκύλος δάγκωσε αστυνομικό και εκείνος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο

Next Post

Λάρισα: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε 62χρονο για κλωτσιά σε σκύλο

Next Post
Σκύλος

Λάρισα: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε 62χρονο για κλωτσιά σε σκύλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοινωνικός τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές χωρίς νέες αιτήσεις
  • Διπλό φονικό: Ο Ιταλός δολοφόνησε τη σύντροφό του με περισσότερες από 20 μαχαιριές – Εξ επαφής έριξε στον 26χρονο
  • Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Γρεβενών: Εορταστική Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουνίου 2025
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία: Υπογραφή Σύμβασης για τη Μελέτη Διερεύνησης Φαινομένων Αστάθειας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Άνω Κώμης και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανατολής
  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ιωνίας – Αποκλεισμός διέλευσης βαρέων οχημάτων από τη γέφυρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr