• Latest
πανεπιστημιο απθ

Φοιτήτρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ – «Μου εγκατέστησε το φόβο στην ψυχή μου»

18 Ιανουαρίου 2021
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ

8 Απριλίου 2026
Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

8 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη

8 Απριλίου 2026
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

8 Απριλίου 2026
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον κ. Στέφανο Κυρατσού

8 Απριλίου 2026
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Δήμος Κοζάνης: Έως τις 13:00 η λειτουργία των ΚΕΠ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

8 Απριλίου 2026
Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Σιάτιστα: Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στον Άγιο Δημήτριο

8 Απριλίου 2026
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φοιτήτρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ – «Μου εγκατέστησε το φόβο στην ψυχή μου»

sierafm by sierafm
18 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο απθ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου και η καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Ελλάδος φαίνεται ότι έσπασε ένα απόστημα που ξεπερνά τον χώρο του αθλητισμού. Όπως φαίνεται αρκετές γυναίκες που έχουν υποστεί βία βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν ανοικτά για την περιπέτειά τους.

Σοκάρει η καταγγελία φοιτήτριας του ΑΠΘ, καθώς όπως αναφέρει, έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Η ίδια, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στην ομάδα του facebook ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΠΘ, και δημοσιεύει το grtimes.gr, βρήκε το ψυχικό σθένος να μοιραστεί την ιστορία της, ύστερα από την τολμηρή κίνηση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. «Με αφορμή μία καταγγελία από μία αθλήτρια, ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της, στην οποία περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από καθηγητή του Γεωλογικού ΑΠΘ.

H φοιτήτρια μάλιστα, καταγγέλλει ότι το «όχι» της στον καθηγητή, την οδήγησε να εγκαταλείψει τη σχολή της, διότι ο καθηγητής την «έκοβε» επανειλημμένα στο μάθημά του. Η φοιτήτρια κατάφερε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της μετά το 2016, όταν και ο εν λόγω καθηγητής συνταξιοδοτήθηκε.

Διαβάστε τη συγκλονιστική καταγγελία της φοιτήτριας:

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».

https://www.newsbeast.gr/image/s830x/webp/file/files/1/2021/01/cyaty4v0.jpg

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Γεωλογικού του ΑΠΘ

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο grtimes.gr, καταδικάζει το γεγονός, ενώ ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται να πάει την υπόθεση «μέχρι τέλους», υποσχόμενος ότι θα φροντίσει όσο περνάει από το χέρι του για την ηθική αποκατάσταση των ατόμων που βίωσαν τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το έναυσμα να «ανοίξουν στόματα που ήταν για χρόνια κλειστά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στην ανάρτησή- καταγγελία της, έδωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Αμέσως μετά τις δηλώσεις της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πλήθος γυναικών βρήκαν το θάρρος να ομολογήσουν τις δικές τους εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. Ανάμεσά τους, και η πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας, η οποία σε μία ανάρτηση – εξομολόγηση στην ομάδα του facebook ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΠΘ, καταγγέλλει καθηγητή του τμήματος για σεξουαλική παρενόχληση.

Το ηχηρό «όχι» στον καθηγητή, της κόστισε την έγκαιρη απόκτηση του πτυχίου της, καθώς, όπως αναφέρει στην καταγγελία της, ο συγκεκριμένος καθηγητής την «έκοβε» επανειλημμένα στο μάθημά του. Μάλιστα η φοιτήτρια, ήταν τόσο απελπισμένη, που αποφάσισε να παρατήσει τη σχολή της, και τελικώς επέστρεψε το 2016 προκειμένου να πάρει το πτυχίο, όταν ο καθηγητής είχε συνταξιοδοτηθεί.

Τι λέει στο GRTimes ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας

Η ανάρτηση της πρώην φοιτήτριας όπως ήταν αναμενόμενο, συγκέντρωσε πλήθος αντιδράσεων, κυρίως από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας, κ. Κώστας Παπαζάχος, έσπευσε να σχολιάσει στην ανάρτηση, ζητώντας να έρθουν στο φως κι άλλες καταγγελίες, ενώ εξ αρχής εξέφρασε την πρόθεσή του να εξετάσει εξονυχιστικά το ζήτημα.

Ο ίδιος μιλώντας στο GRTimes.gr, αναφέρει ότι για πρώτη φορά βγαίνουν στο φως επώνυμες, γραπτές καταγγελίες. Υπενθυμίζει, ότι έχει ζητήσει από οποιονδήποτε έχει σχετικά στοιχεία να επικοινωνήσει μαζί του στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, το οποίο και έγραψε δημόσια, σχολιάζοντας στην ανάρτηση της πρώην φοιτήτριας.

«Αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες, σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοί σαν τμήμα και σαν πανεπιστήμιο να αποτρέψουμε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Ακόμη χειρότερα, σημαίνει ότι δε φροντίσαμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιου είδους ηθικά, ποινικά και διοικητικά κολάσιμες πράξεις», τονίζει στο GRTimes.gr.

Ο κ. Παπαζάχος, αναφέρει ότι το θέμα πρόκειται να πάρει άλλη τροπή. Ο ίδιος, δεδομένου ότι ο πρόεδρος είναι ο άνθρωπος που θεσμικά εκπροσωπεί το τμήμα, πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές, ώστε το θέμα να το αναλάβει η δικαιοσύνη. Ωστόσο, παραδέχεται ότι αισθάνεται μία ενοχή.

«Όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, είναι λογικό να νιώθεις ενοχή. Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα. Δε θα σταματήσω. Θα κάνω οτιδήποτε περνάει απ’ το χέρι μου, ακόμα και αν οι εν λόγω πράξεις έχουν ποινικώς παραγραφεί. Η ηθική αποκατάσταση σε τέτοιου είδους ζητήματα, είναι το σημαντικότερο», ξεκαθαρίζει ο κ. Παπαζάχος.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Κορονοϊός: Γρήγορο τεστ αίματος ανιχνεύει ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές

Next Post

Κορονοϊός: Η επιδημία εκμηδένισε τη γρίπη και θεράπευσε το κρυολόγημα

Next Post
κορονοιος, γριπη

Κορονοϊός: Η επιδημία εκμηδένισε τη γρίπη και θεράπευσε το κρυολόγημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ
  • Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά
  • Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη
  • Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης
  • Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr