τρενο, συγκρουση, τεμπη
σχολειο
ΚΟΛΟΒΟΣ
Εγνατία Οδός: Τα άλογα βγήκαν… τσάρκα. Βίντεο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ
Η αξία της ανακύκλωσης στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
Πανελλήνια διάκριση για τον Ηλία -Ευάγγελο Θεοχάρους, μαθητή του ΓΕΛ Νεάπολης
Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Ανεκτίμητη η προσφορά πολιτών και εθελοντών στην ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς» – Στο Δημοτικό Κτηνιατρείο ο Δήμαρχος Κοζάνης (Φωτογραφίες)
Καλονέρι: Δυναμική συμμετοχή στην αιμοδοσία

Φονική κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα: 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Αγοράκι 2 ετών στα θύματα

Τουλάχιστον έξι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ώρες τον νομό Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μια 54χρονη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε από την σκεπή μια ταβέρνας στην περιοχή Νέα Πλάγια της Χαλκιδικής, όπως επίσης και ο γιος της.

 

Επίσης στην περιοχή Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής ένα δέντρο το οποίο έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν 39χρονο άντρα Ρώσικης καταγωγής και τον δίχρονο γιο του, οι οποίοι και έχασαν τη ζωή τους.

 

Οι άλλοι δύο νεκροί είναι από τη Ζωσόπολη Χαλκιδικής όπου καταπλακώθηκε τροχόσπιτο από δέντρο.

Στο τροχόσπιτο έμενε μια οικογένεια Τσέχων και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δύο ακόμα νεκροί.

 

Στο περιστατικό της Νέα Νικομήδειας Ημαθίας δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος ενός ηλικιωμένου έχει να κάνει με την κακοκαιρία αλλά με φυσικά αίτια.

Από την κακοκαιρία είχαμε 80 τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών και σε νοσοκομεία.

Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στην περιοχή βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Θεοδωρικάκο, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναχώρησε μετά τα μεσάνυχτα για την περιοχή.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες.

Άτυπα στο συντονισμό μετέχει και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής προσπαθούν να βοηθήσουν πολίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί και όλοι οι μηχανικοί της περιφέρειας οι οποίοι από τις 5.30 το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

Παράλληλα επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη θα γίνει νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας.

Στον Real fm μίλησαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι έχουν σταματήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συμπλήρωσε όμως ότι το πρωί θα έχουμε σαφή εικόνα με τραυματίες και νεκρούς καθώς το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί και άλλες κλήσεις για συμβάντα και ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής της Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Παχύδης ο οποίος τόνισε ότι υπήρξαν 500 κλήσεις για κοπή δέντρων, ενώ συμπλήρωσε πως όλη η περιοχή στη Χαλκιδική από τη Ζωσόπολη μέχρι την Ποτίδαια δεν έχει ρεύμα. Για το συμβάν τόνισε πως ένας ανεμοστρόβιλος ήταν αυτός που έκανε όλο το κακό μέσα σε 20 λεπτά. “Επιχειρούν όλοι οι άνδρες μας” κατέληξε…

Θα συνεχιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία χτυπάει τα νησιά των Σποράδων, τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Στα Δυτικά έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν τη νύχτα στην Αιτωλοκαρνανία και στην Ηπειρο.

Στη Χαλκιδική εμφανίστηκε το φαινόμενο του υδροστρόβιλου, κυρίως στη Νικήτη. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Ηρακλειά, όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με ανεμοστρόβιλο, στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Εβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

Μπλακ άουτ σε όλη τη Χαλκιδική

Σύμφωνα με πηγές του grtimes.gr υπάρχει γενικό «μπλακ άουτ» στην ηλεκτροδότηση της Χαλκιδικής.

«Είναι σαν να έπεσε βόμβα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος που κι αυτός προσπαθεί να συντονίσει τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο μαύρο σκοτάδι, αφού υπάρχει διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Εβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako