• Latest
εφορια φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πλησιάζει η ώρα για υποβολή στο taxisnet – Tα 15 SOS

7 Μαρτίου 2020
Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

6 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα – Δημ. Νατσιός: Άθλιο παιχνίδι οι διεργασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Kοζάνη: Εκδήλωση της «Νίκης» για απολιγνιτοποίηση και Προσωπικό Αριθμό

6 Μαρτίου 2026
8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

6 Μαρτίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

6 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για τη Δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για τη Δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

6 Μαρτίου 2026
Δεύτερο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας- Παπανικολάου. Δράση για την ημέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Δεύτερο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας- Παπανικολάου. Δράση για την ημέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

6 Μαρτίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Μπήκαν σε καφετέρια δύο ανήλικοι κι εκλεψαν χρηματικό ποσό

6 Μαρτίου 2026
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την  Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

6 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: Εξιχνιάσθηκε απάτη με λεία 2.500 ευρώ

6 Μαρτίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 08-03-2026

6 Μαρτίου 2026
Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται

6 Μαρτίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Είναι κοινωνικά και αναπτυξιακά δίκαιο οι επωφελείς εθνικά συμφωνίες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας, να χρηματοδοτήσουν την επόμενη ημέρα της Δίκαιης Μετάβασης». (βίντεο)

6 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πλησιάζει η ώρα για υποβολή στο taxisnet – Tα 15 SOS

sierafm by sierafm
7 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
5
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2019.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού των φόρων στα εισοδήματα του 2019 παραμένουν ίδιες με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι για τα εισοδήματα του 2018.

Και φέτος παρέχεται η δυνατότητα στους εγγάμους να υποβάλουν, εφόσον το επιθυμούν, χωριστές δηλώσεις, ενώ παράλληλα όλοι ανεξαιρέτως οι έγγαμοι, καθώς επίσης και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, θα λάβουν ξεχωριστά (ατομικά) εκκαθαριστικά, είτε επιλέξουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χωριστά είτε εξακολουθήσουν να τις υποβάλλουν από κοινού.

Τα SOS

Οι φορολογούμενοι πριν και κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής σημεία:

Κοινή φορολογική δήλωση μπορούν να υποβάλουν οι έγγαμοι σύζυγοι αλλά και τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης. Εφόσον τα ζευγάρια αυτά θέλουν να υποβάλουν κοινή δήλωση, οφείλουν να ενημερώσουν το Τμήμα-Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με δήλωση μεταβολής.

Οι έγγαμοι μπορούν να υποβάλουν χωριστά τις φορολογικές τους δηλώσεις, ο καθένας για τα εισοδήματά του, αρκεί μόνο ο ένας εκ των δύο να έχει δηλώσει την επιλογή αυτή σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα TAXISnet, σε προθεσμία που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου. Η επιλογή αυτή είναι δεσμευτική και για τον άλλον σύζυγο.

Οι σύζυγοι πρέπει να υποβάλουν χωριστά φορολογικές δηλώσεις χωρίς να απαιτείται γνωστοποίηση στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με τις παραπάνω μεταβολές.

Τα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα θεωρούνται «εξαρτώμενα» εφόσον συνοικούν με τον φορολογούμενο και το ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημά τους δεν υπερέβη εντός του 2019 τα 3.000 ευρώ ή τα 6.000 ευρώ αν παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Οσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31.12.2019 και έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση. Ακόμη και τα ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα οφείλουν να υποβάλουν δήλωση εφόσον απέκτησαν έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2019 ή εφόσον βαρύνονται με τεκμήριο διαβίωσης για κατοικία ή Ι.Χ.

Σε κάθε περίπτωση εγγάμων που υποβάλλουν κοινή δήλωση θα διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και θα εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου. Στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι έχουν εκκαθαριστικά με πιστωτικά ποσά, αυτά θα επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει επιπλέον φόρος προς καταβολή (χρεωστικό υπόλοιπο), θα πρέπει να εξοφλείται είτε εφάπαξ, μέχρι την 31η Ιουλίου, είτε σε τρεις ίσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την 31η Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι την 29η Νοεμβρίου 2020.

Δεν θα βεβαιώνεται ποσό φόρου εισοδήματος για καταβολή εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ ανά σύζυγο, ενώ μέχρι πέρυσι το όριο αυτό λαμβανόταν αθροιστικά για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Δεν θα επιστρέφεται στον φορολογούμενο ποσό φόρου μικρότερο των 5 ευρώ ανά σύζυγο, ενώ μέχρι πέρυσι το όριο αυτό υπολογιζόταν αθροιστικά για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Στη δήλωση πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους. Επίσης, πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

Ορισμένοι κωδικοί του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1 της δήλωσης που αφορούν σε εισοδήματα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις και την αντίστοιχη παρακράτηση φόρου θα εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης σε πορτοκαλί πλαίσιο και θα είναι προσυμπληρωμένοι με συγκεκριμένα ποσά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η προσυμπλήρωση θα έχει γίνει με βάση στοιχεία από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και ασφαλιστικούς φορείς. Τα ποσά στους κωδικούς αυτούς δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν από τον φορολογούμενο. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους κωδικούς που αφορούν στην παρακράτηση φόρου από μισθούς ή συντάξεις, καθώς επίσης και με τους κωδικούς του πίνακα 4Γ2 που αφορούν στην παρακράτηση φόρου από ακαθάριστα έσοδα προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Previous Post

Νέα τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ για πληροφορίες που αφορούν τον κορονοϊό

Next Post

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Πώς ορίζεται το «κρούσμα» και η «στενή επαφή»

Next Post
μασκα, κορονοιος

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ - Πώς ορίζεται το «κρούσμα» και η «στενή επαφή»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου
  • Kοζάνη: Εκδήλωση της «Νίκης» για απολιγνιτοποίηση και Προσωπικό Αριθμό
  • 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών
  • Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για τη Δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr