• Latest
εφορια φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Παράταση για την υποβολή τους αλλά όχι σε όλους, κανονικά η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

4 Ιουλίου 2022
Δήμος Βοΐου: Πρόσκληση συμμετοχής Α΄ Εμποροπανήγυρης Τσοτυλίου

Δήμος Βοΐου: Πρόσκληση συμμετοχής Α΄ Εμποροπανήγυρης Τσοτυλίου

5 Ιουνίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Υπέρ της προστασίας του Βενέτικου ποταμού ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών

5 Ιουνίου 2026
Ενημερωτική Εκδήλωση για την Οσφυαλγία στη Σιάτιστα-«Πότε χρειάζεται ο Νευροχειρουργός;», από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας

Ενημερωτική Εκδήλωση για την Οσφυαλγία στη Σιάτιστα-«Πότε χρειάζεται ο Νευροχειρουργός;», από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας

5 Ιουνίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026

5 Ιουνίου 2026
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών

Η Εγνατία Οδός γίνεται… κινηματογραφικό πλατό!

5 Ιουνίου 2026
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Αρειος Πάγος: Απόφαση-«ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες

5 Ιουνίου 2026
ασθενοφορο

21χρονος έστειλε αστυνομικό στο νοσοκομείο με κουτουλιά

5 Ιουνίου 2026
Καλαμίτσι Γρεβενών: Γενική Συνέλευση ενάντια στην εγκατάσταση κοντέινερ με μπαταρίες για ΑΠΕ

Αδειοδοτήθηκε σταθμός αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Άρδασσα με ισχύ 18 MW

5 Ιουνίου 2026
κατασκηνωση

Κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Στέλνονται τα voucher σε δικαιούχους

5 Ιουνίου 2026
χρημα

Ενιαίο Μητρώο Παροχών: Στο μικροσκόπιο όσοι λαμβάνουν διπλά επιδόματα

5 Ιουνίου 2026
Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Ξεκίνησε η προπώληση!

Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Ξεκίνησε η προπώληση!

5 Ιουνίου 2026
Με τον Βασίλη Μαντζώλα συνεχίζει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

Με τον Βασίλη Μαντζώλα συνεχίζει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

4 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Παράταση για την υποβολή τους αλλά όχι σε όλους, κανονικά η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

sierafm by sierafm
4 Ιουλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιθώριο ενός μήνα επιπλέον έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους υπόχρεους υποβολής φορολογικών δηλώσεων, εξαιτίας της γενικότερης απροθυμίας των φορολογούμενων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Ωστόσο, για ορισμένους φορολογούμενους, ο χρόνος για την υποβολή των δηλώσεων τελειώνει αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αλλά και φοιτητές που νοίκιασαν το σπίτι τους μέσα στο 2022 και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση επιστροφή χρημάτων στο Power Pass.

Συγκεκριμένα, υποχρέωση υποβολής έχουν όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση θα πρέπει να ολοκληρώσουν την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης έως τις 5 Ιουλίου και πριν καταθέσουν αίτηση για το Power Pass. Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, που αποκτήθηκε το 2021.

Έως τις 30 Ιουλίου τις φορολογικές τους δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλλουν και όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής τους κατοικίας. Η διαδικασία αυτή αφορά φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν τους φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη (εισοδήματα 2021) θα πρέπει -πριν μπουν στην πλατφόρμα του Power Pass- να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας και να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά τη φοιτητική κατοικία αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Ήδη αρκετοί φορολογούμενοι είδαν την αίτηση τους για το Power Pass η οποία βρισκόταν στο στάδιο της εκκαθάρισης, να μετατραπεί αυτόματα η κατάσταση της αίτησης ότι «εκκρεμεί υποβολή». Αιτία ήταν το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις μετά την αίτηση που είχαν καταθέσει για το Power Pass, γεγονός που μπλόκαρε τον έλεγχο των στοιχείων τους.

Νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2022

Ο εξαιρετικά αργός ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών να αποφασίσει την παράταση της προθεσμίας έως το τέλος Ιουλίου.

Παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζει κάτι σχετικά με το χρόνο, αλλά και τον τρόπο αποπληρωμής των δόσεων. Οι φορολογούμενοι έχουν φέτος τη δυνατότητα να πληρώσουν σε οκτώ δόσεις το φετινό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με την καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση να είναι στο τέλος Ιουλίου και την τελευταία δόση στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023. Με έκπτωση 3% θα επιβραβευθούν όσοι φορολογούμενοι επιλέγουν να υποβάλλουν τη δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου και θα εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έως τις 29 Ιουλίου.

Από φέτος οι φορολογούμενοι πριν υποβάλουν οριστικά τη δήλωση τους, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε ένα συγκεντρωτικό πίνακα τα εισοδήματα τους από κάθε πηγή, τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει με βάση τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από τους υπόχρεους φορείς, ενώ φέτος θα πρέπει να συμπληρώνεται ο αριθμός παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας φοιτητή, προκειμένου να λάβει επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος .

Τα στοιχεία από την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων δείχνουν ότι έως τώρα μηδενικά ή με επιστροφή φόρου προκύπτουν τα 7 στα 10 εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι μολις το 32,38% των φορολογούμενων παραλαμβάνει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα, το 53,71% παραλαμβάνει μηδενικά, ενώ το 13,91% είναι πιστωτικές.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Previous Post

Έναρξη της Διοργάνωσης του 23ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – «Ακριτίδεια 2022 στην πόλη της Κοζάνης»

Next Post

Τουρισμός για όλους: H ημερομηνία για τις αιτήσεις στο tourism4all, μεγάλη ανατροπή ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Τουρισμός για όλους: H ημερομηνία για τις αιτήσεις στο tourism4all, μεγάλη ανατροπή ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Πρόσκληση συμμετοχής Α΄ Εμποροπανήγυρης Τσοτυλίου
  • Υπέρ της προστασίας του Βενέτικου ποταμού ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών
  • Ενημερωτική Εκδήλωση για την Οσφυαλγία στη Σιάτιστα-«Πότε χρειάζεται ο Νευροχειρουργός;», από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας
  • Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026
  • Η Εγνατία Οδός γίνεται… κινηματογραφικό πλατό!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr