Επίσκεψη του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΠΑΤΗ
ΠΑΙΔΙ, ΚΙΝΗΤΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος
παιδι
ΕΦΚΑ
Ε 65 ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΟΝΙΑ
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες (Βίντεο)
Παράταση σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών για τους μικρούς επενδυτές  της Δυτικής Μακεδονίας μετά από πρόταση του  Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη
Δήμος Κοζάνης: Ορισμός Διοικητικών Συμβουλίων ΔΕΥΑΚ και ΔΗΠΕΘΕ

Χέρι βοήθειας σε ηλικιωμένο κτηνοτρόφο του Πολυμύλου από την τεχνική εταιρία Λυσσαρίδης ΙΚΕ

Η κα. Δέσποινα είναι κτηνοτρόφος, ζει μόνη της στην περιοχή του Πολυμύλου Κοζάνης, στα ψηλά του Βερμίου προσπαθεί ολομόναχη να κρατήσει ζωντανή τη μικρή κτηνοτροφική της μονάδα.

Έφτασε στη ΖΕΠ προχτές, με τη βοήθεια autostop. Δεν ήταν όμως η 1η φορά, αλλά η 9η την τελευταία πενταετία. «Δεν ανταποκρίθηκε ποτέ κανείς», όπως μας εμφαντικά μας εξήγησε.

Το αίτημα της δίκαιο και απλό: η αγροτική οδός που οδηγεί στην κτηνοτροφική της εγκατάσταση είχε υποστεί ανεπανόρθωτες πλέον βλάβες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και η πρόσβαση σε αυτή δεν ήταν εφικτή με κανένα μέσο. Ζήτημα επιβίωσης, «ζήτημα ζωής και θανάτου» για αυτή και τα ζώα της, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσπάθησε να ανταποκριθεί  , δυστυχώς όμως τα κατάλληλα μηχανήματα ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν άμεσα, καθώς ήταν απασχολημένα σε έργα μεγαλύτερης εμβέλειας και σε πολύ μακρινή απόσταση από το σημείο της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ.Νίκος λυσσαρίδης , με μηχάνημα της προσωπικής του τεχνικής εταιρείας Λυσσαρίδης ΙΚΕ έδωσε  λύση σε αυτό το τόσο «μικρό»,  αλλά και τόσο ανθρώπινο πρόβλημα.

Πλέον η κα. Δέσποινα μπορεί να μετακινείται με άνεση από και προς την κτηνοτροφική της μονάδα. «Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο και τα χωριά μας, και θα τους στηρίξουμε με κάθε μέσο!» αναφέρει ο κ.Λυσσαρίδης.

prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako