• Latest
απατη ηλικιωμενοι

Χανιά – γηροκομείο: Τάιζαν αποφάγια κι εντόσθια ζώων τους ηλικιωμένους – Πέθαναν 293 στα χέρια τους

10 Φεβρουαρίου 2022
Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

23 Ιουλίου 2026
Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

23 Ιουλίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική φιέστα επικοινωνιακής αυτοπροβολής η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη

23 Ιουλίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

23 Ιουλίου 2026
Φροντιστήριο Μ.Ε.  “Κουκουλιάτα Θεοδώρα “. Σε κορυφαία πανεπιστήμια οι μαθητές μας!

Βόιο: Ξεκίνησε το έργο της σήμανσης και του καθαρισμού των μονοπατιών. Ανάμεσα τους και το μονοπάτι των καβαλάρηδων της Παναγιάς

23 Ιουλίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πάνω από 3.000 πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Αύξηση 10% στις Βάσεις Εισαγωγής 2026

23 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026

23 Ιουλίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο Γέρμα

23 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εισαγωγή των μαθητών μας σε Πανεπιστήμια και ΣΑΕΚ. Εύγε!!

23 Ιουλίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Ο Ε65 ολοκληρώνεται – Τα εγκαίνια, όμως, δεν υποκαθιστούν τη λογοδοσία

23 Ιουλίου 2026
Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

23 Ιουλίου 2026
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Φροντιστήριο Μ.Ε. “Κουκουλιάτα Θεοδώρα “. Σε κορυφαία πανεπιστήμια οι μαθητές μας!

23 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χανιά – γηροκομείο: Τάιζαν αποφάγια κι εντόσθια ζώων τους ηλικιωμένους – Πέθαναν 293 στα χέρια τους

sierafm by sierafm
10 Φεβρουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
απατη ηλικιωμενοι
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τάιζαν ηλικιωμένους αποφάγια κι εντόσθια ζώων, τους έδιναν ψυχοφάρμακα – Χορός εκατομμυρίων πάνω στις 293 ψυχές που βασανίστηκαν και πέθαναν στα χέρια της εγκληματικής οργάνωσης – 7 συλλήψεις, 36 εμπλεκόμενοι – Σοκάρουν οι καταγγελίες των συγγενών – Καταγεγραμμένη σε 12.000 σελίδες η φρίκη του γηροκομείου «Αγία Σκέπη» στα Χανιά.

Η εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο κολαστήριο των Χανίων το γηροκομείο «Αγία Σκέπη», στο οποίο μόνον… άγιοι άνθρωποι δεν εργάζονταν κατηγορείται για τον θάνατο 30 ανθρώπων, ενώ δεκάδες ακόμη πέθαναν στα χέρια τους, αλλά η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να «δέσει» τις υποθέσεις. Η δικογραφία για τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι στα χέρια των βασανιστών τους, έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, προκαλεί αποτροπιασμό κι οργή.

Μόνο και μόνο οι 12.000 σελίδες της δικογραφίας, μιλούν από μόνες τους για τα πεπραγμένα των απάνθρωπων που συμπεριφέρονταν στους ανήμπορους ηλικιωμένους με συνθήκες… Αουσβιτς.

Οπως αναφέρει η φρικιαστική δικογραφία, τους τάιζαν αποφάγια κι επικίνδυνα εντόσθια ζώων, τους είχαν δεμένους, τους έδιναν φάρμακα και ψυχοφάρμακα που δεν χρειάζονταν για να πάρουν τη μίζα… Ανθρωποι που είχαν χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, τους άλλαζαν με την ίδια πάνα, τους έβριζαν, τους χτυπούσαν, τους εξευτέλιζαν…

Η εισαγγελία εντόπισε παράνομες συνταγογραφήσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ… Μπορεί να φανταστεί κανείς τι έδιναν σ’ αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν στα χέρια των 7 που συνελήφθησαν για κακουργηματικές πράξεις, όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο κι άλλα πολλά. Και οι μπλεγμένοι στην υπόθεση, είναι τουλάχιστον άλλοι 36, μέσα στους οποίους συμβολαιογράφοι για περίεργες μεταβιβάσεις περιουσιών που έγιναν μέσα στο ίδρυμα, καθώς και υπάλληλοι της περιφέρειας αρμόδιοι για θέματα δημόσιας υγείας, που είτε δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γινόταν, είτε… έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

Κι αυτές οι κατηγορίες αφορούν μόνον σε 30 θανάτους, αυτούς που μπόρεσαν να «δεθούν» με συγκεκριμένες παραλείψεις. Με δεσίματα, χτυπήματα, κι άλλα πολλά. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 293 άνθρωποι πέθαναν στα χέρια τους, από το 2015 έως το 2021. Αν πάει κανείς πίσω στο 2009 απ’ όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, δυστυχώς χάνεται η μπάλα. Κι όλα αυτά σε ένα γηροκομείο που λειτουργούσε με άδεια για περίθαλψη 16 ανθρώπων. Το ποσοστό της θνητότητας φθάνει στο 300% – 350%, όταν στα άλλα γηροκομεία της χώρας φτάνει το 20%…

Από τη διερεύνηση των τηρούμενων στοιχείων που αφορούν τους ΑΜΚΑ των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στη δομή, διαπιστώθηκαν παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες συγγενών

«Ο πατέρας μου ήταν βρώμικος, δεν τον καθάριζαν είχε πληγές στην πλάτη από ακαθαρσία και παραμέληση. Εβλεπα τα κόκκαλά του», λέει ένας.

«Η μάνα μου είχε αδυνατίσει, είχε χάσει πολλά κιλά, ήταν σε κακή κατάσταση», λέει άλλος.

«Στις 90 μέρες που έκατσε έχασε 15 κιλά. Την πήρα και είχε άρνηση να φάει. Επαιρνε φάρμακα, πολλά και ψυχοφάρμακα που δεν έπαιρνε ποτέ. Μέχρι stedon της έδιναν…» εξομολογείται ένας τρίτος.

Η δικογραφία της οργής

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», στους εμπλεκόμενους στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση αποδίδεται μεταξύ άλλων ότι αντί να διαφυλάξουν την αξιοπρεπή διαβίωση των τροφίμων και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους για την υγεία τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή, παρέλειψαν με πρόθεση να το πράξουν αυτό, προέβησαν με πρόθεση σε συγκεκριμένες παράνομες πράξεις με αποτέλεσμα ως μόνη ενεργός αιτία από αυτές τις ενέργειές τους και παραλείψεις να είναι είτε η αιτιωδώς προκληθείσα θανάτωση είτε η απόπειρα θανάτωσης των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων.

Στη δικογραφία η δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται σε χρονικό βάθος 12ετίας, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται κατά την προανακριτική Αρχή σε εκατομμύρια ευρώ.

Ως προς τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους αποδίδονται τα εξής:

  • Υποσιτισμός: η ποσότητα της χορηγούμενης σε καθημερινή βάση τροφής ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη, η ποιότητά της χαμηλή και η χορήγησή της γινόταν σε ταχύτατα ελάχιστο χρόνο λόγω πίεσης. Σε βαθμό που, όπως υποστηρίζεται, είχαν παρατηρηθεί περιστατικά εισροφήσεων τροφών (πνιγμών).
  • Κρέας έτρωγαν σπάνια, φρούτα ελάχιστα και έπιναν γάλα αραιωμένο με νερό.
  • Καταλογίζεται ότι χορηγούσαν έως και αποφάγια προηγούμενων γευμάτων, ακόμα και επικίνδυνα εντόσθια ζώων που παρέχονταν δωρεάν από επιχειρηματίες του είδους. Υπολογίζεται ότι το ημερήσιο κόστος για την σίτιση του κάθε τρόφιμου ήταν περίπου 0,55 ευρώ.
  • Ανύπαρκτη υγιεινή: υποστηρίζεται ότι η ατομική υγιεινή τους ήταν αραιά και πού, τους έπλυναν και τους καθάριζαν με χρησιμοποιημένες πετσέτες και χρησιμοποιημένα απ’ όλους σαπούνια, κοινά ξυραφάκια κλπ.
  • Οι ρόμπες που τους φορούσαν καθαρίζονταν σπάνια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επανατοποθετούσαν στους ηλικιωμένους ακάθαρτες πάνες ακράτειας.
  • Καθηλωμένοι με περίδεση: στους κατηγορούμενους αποδίδεται ότι εφάρμοζαν σε αρκετούς ηλικιωμένους τακτική πλήρους και 24ωρης ακινητοποίησης είτε στις κλίνες τους είτε σε αναπηρικά αμαξίδια, με χρήση ιμάντων περίδεσης, τους οποίους τοποθετούσαν στα αντιβράχια των χεριών και στους αστραγάλους.
  • Επιπρόσθετα καταλογίζεται ότι στην πλειοψηφία των ηλικιωμένων χορηγούνταν άμεσα και σε σταθερή βάση ισχυρά κατασταλτικά ψυχιατρικά φαρμακευτικά σκευάσματα (χωρίς δικαιολογημένη διάγνωση) προκειμένου να αδρανοποιηθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες και να καμφθεί η κινητικότητά τους.
  • Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως περιγράφεται, οι ηλικιωμένοι να χάνουν την επαφή με το περιβάλλον, να είναι μονίμως ληθαργικοί και στο σώμα τους να προκαλούνται ευμεγέθη έλκη από τις κατακλίσεις αλλά και σηπτικές καταστάσεις, με ραγδαία επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης υγείας τους.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

ΕΕ: Ενέκρινε την επιχορήγηση αγροτών που επλήγησαν από τον κορονοϊο – Ποιους αφορά

Next Post

Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης: «εγκρίθηκε η ενίσχυση για τη στήριξη της Λεβάντας».

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης: «εγκρίθηκε η ενίσχυση για τη στήριξη της Λεβάντας».

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Παραδόθηκε ο Ε65 – Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»
  • ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική φιέστα επικοινωνιακής αυτοπροβολής η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
  • Η Όλγα Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
  • Βόιο: Ξεκίνησε το έργο της σήμανσης και του καθαρισμού των μονοπατιών. Ανάμεσα τους και το μονοπάτι των καβαλάρηδων της Παναγιάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr