• Latest
ανεργια

Χιλιάδες άνεργοι ηλικίας 55 έως 74 ετών εκτός του νέου προγράμματος απασχόλησης

20 Φεβρουαρίου 2025

ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία

1 Νοεμβρίου 2026
Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ

31 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή

31 Οκτωβρίου 2026
Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα

31 Οκτωβρίου 2026
Βάζοντας όρια για να σώσουμε το μέλλον. ( Του Χάρη Κάτανα )

6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οταν το κυβερνοέγκλημα γίνεται όπλο γεωπολιτικής ισχύος. (Του Χάρη Κάτανα)

31 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της

Η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Π. Κουκουλόπουλου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Data Center

31 Οκτωβρίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Εξαγγελίες δισεκατομμυρίων, θέσεις εργασίας με το σταγονόμετρο και η καταγραφή της Eurostat στο -18%

31 Οκτωβρίου 2026
Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

31 Οκτωβρίου 2026
Η Εξαιρετική Παρουσίαση του στρατηγικού επενδυτικού σχεδιασμού της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Βίντεο

ΔΕΗ: Επενδύσεις με ορίζοντα 50ετιας στη Δυτική Μακεδονία – Νέες ενεργειακές υποδομές και Data Centers

31 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Σε σοβαρή κατάσταση 20χρονη Κοζανίτισσα με βακτηριακή μηνιγγίτιδα-Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

31 Οκτωβρίου 2026
ΟΙΝΟέμβριος 2026: Η γιορτή του κρασιού, του βιβλίου και της μνήμης ξεκινά!

ΟΙΝΟέμβριος 2026: Η γιορτή του κρασιού, του βιβλίου και της μνήμης ξεκινά!

31 Οκτωβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έπεσε σε φρεάτιο τεσσάρων μέτρων -Πώς συνέβη το απίστευτο ατύχημα

31 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνεργοι ηλικίας 55 έως 74 ετών εκτός του νέου προγράμματος απασχόλησης

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ανεργια
0
SHARES
61
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Τι περιλαμβάνει η απόφαση για τις επιπλέον 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Όσοι άνεργοι άνω των 55 ετών που απασχολούνται σήμερα σε φορείς του Δημοσίου εάν έχουν συμπληρώσει 12 συν 12 μήνες δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση για τις 6.000 νέες θέσεις εργασίας.
Δεν έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση όσων οι συμβάσεις λήγουν λόγω συμπλήρωσης του 24μηνου για την κάλυψη των επιπλέον 6.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε φορείς του δημοσίου τομέα (ΟΤΑ Α’, Β’ βαθμού, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΝΠΔΔ) για ανέργους ηλικίας 55 ετών έως 74 ετών. Ειδικότερα όσοι άνεργοι άνω των 55 ετών που απασχολούνται σήμερα σε φορείς του Δημοσίου εάν έχουν συμπληρώσει 12 συν 12 μήνες δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση για τις 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Επομένως γι αυτούς τους ανέργους λήγουν οι συμβάσεις και δεν θα μπορέσουν ούτε να ανανεώσουν ούτε να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα.

Τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων στο Δημόσιο καλύπτουν συνήθως 25.000 ως 26.000 θέσεις με συμβάσεις 24 μηνών.

Οι προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο καλύπτουν τα κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, αλλά και σε οργανικές κενές θέσεις ως συμβασιούχοι χωρίς να εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων, καθώς οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων δεν συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες θέσεις και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στους περιορισμούς προσλήψεων του Δημοσίου με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Διέξοδος συνταξιοδότησης

Η απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο αποτελεί και διέξοδο στη συνταξιοδότηση για πολλούς ανέργους άνω των 55 ετών στους οποίους λείπουν τα ένσημα για να πάρουν σύνταξη και μπορούν να τα συμπληρώσουν με απασχόληση στο Δημόσιο. Για τον λόγο αυτόν η απασχόληση με επιδοτούμενα προγράμματα στο Δημόσιο επιλέγεται από τους μακροχρόνια ανέργους που τους λείπουν ως 5 χρόνια για να πάρουν είτε πλήρη σύνταξη στα 67 είτε μειωμένη στα 62.

Το νέο πρόγραμμα που σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιευθεί άμεσα προβλέπει προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι άνεργοι άνω των 67 ετών να μην έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και η διάρκεια επιχορήγησης θα είναι ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα έτος.

Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ, ενώ το πρόσθετο 25% θα καλύπτεται από τον φορέα υποδοχής. Σε κάθε φορέα, ο αριθμός του προσωπικού που θα προσληφθεί μέσω του εν λόγω προγράμματος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του μόνιμου και προσωρινού προσωπικού του φορέα κατά τη στιγμή της αίτησης.

Τα κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, β) οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και γ) οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης της Δ.ΥΠ.Α. με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), την «Αίτηση συμμετοχής» στο εν λόγω πρόγραμμα. Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.dypa.gov.gr).

Οι δυνητικά δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν κατάσταση με τον συνολικό αριθμό των υφιστάμενων τακτικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Επιπρόσθετα, οι δυνητικά δικαιούχοι των περ. β) και γ) επισυνάπτουν στην ηλεκτρονική αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 και σχετικά έγγραφα είτε α) με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) και τη μη απασχόληση του επιχορηγούμενου προσωπικού στο εξαιρούμενο αντικείμενο εργασιών του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, είτε β) με τη σώρευση των ενισχύσεων και τη μη απασχόληση του επιχορηγούμενου προσωπικού στο εξαιρούμενο αντικείμενο εργασιών του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014, όπως έχει τροποποιηθεί με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/1315, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να αξιολογηθεί εάν μια επιχείρηση είναι προβληματική (σε επίπεδο αιτούσας επιχείρησης καθώς και σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης) και ανάλογα με τα έτη λειτουργίας της, κατά τα ανωτέρω αναφερθέντα και γ) με τη μη ύπαρξη εκκρεμότητας αναφορικά με διαδικασία ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασυμβίβαστης κρατικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Previous Post

Νεκρός 17χρονος μαθητής – Πέθανε στον ύπνο του

Next Post

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε ο πίνακας παρόχων για την κατάρτιση 50.000 ανέργων -Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων

Next Post
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε ο πίνακας παρόχων για την κατάρτιση 50.000 ανέργων -Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΤΕΕ/ΤΔΜ: Από θεσμικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θεατή των μεγάλων αποφάσεων για τη Δυτική Μακεδονία
  • Η Τοποθέτηση του Προέδρου του Σπάρτακου στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο στρατηγικός επενδυτικός σχεδιασμός της ΔΕΗ
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Διπλό για Αλιάκμων Βοΐου και Γαλατινή
  • Γ Εθνική: Λύτρωση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στην εκπνοή του αγώνα
  • 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οταν το κυβερνοέγκλημα γίνεται όπλο γεωπολιτικής ισχύος. (Του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr