• Latest
ανεργια

Χιλιάδες άνεργοι ηλικίας 55 έως 74 ετών εκτός του νέου προγράμματος απασχόλησης

20 Φεβρουαρίου 2025
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

19 Ιουλίου 2026
Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

19 Ιουλίου 2026
πιεση

5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

19 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ

19 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών

19 Ιουλίου 2026
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

19 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Έρχεται μεγαλύτερη αύξηση για τους συνταξιούχους από το 2027

19 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέα παράταση στα προγράμματα «Εξοικονομώ» – Ποιους αφορά

19 Ιουλίου 2026
Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

18 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 20.07.2026

18 Ιουλίου 2026
Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

18 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνεργοι ηλικίας 55 έως 74 ετών εκτός του νέου προγράμματος απασχόλησης

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ανεργια
0
SHARES
55
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Τι περιλαμβάνει η απόφαση για τις επιπλέον 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Όσοι άνεργοι άνω των 55 ετών που απασχολούνται σήμερα σε φορείς του Δημοσίου εάν έχουν συμπληρώσει 12 συν 12 μήνες δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση για τις 6.000 νέες θέσεις εργασίας.
Δεν έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση όσων οι συμβάσεις λήγουν λόγω συμπλήρωσης του 24μηνου για την κάλυψη των επιπλέον 6.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε φορείς του δημοσίου τομέα (ΟΤΑ Α’, Β’ βαθμού, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΝΠΔΔ) για ανέργους ηλικίας 55 ετών έως 74 ετών. Ειδικότερα όσοι άνεργοι άνω των 55 ετών που απασχολούνται σήμερα σε φορείς του Δημοσίου εάν έχουν συμπληρώσει 12 συν 12 μήνες δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση για τις 6.000 νέες θέσεις εργασίας. Επομένως γι αυτούς τους ανέργους λήγουν οι συμβάσεις και δεν θα μπορέσουν ούτε να ανανεώσουν ούτε να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα.

Τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων στο Δημόσιο καλύπτουν συνήθως 25.000 ως 26.000 θέσεις με συμβάσεις 24 μηνών.

Οι προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο καλύπτουν τα κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, αλλά και σε οργανικές κενές θέσεις ως συμβασιούχοι χωρίς να εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων, καθώς οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων δεν συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες θέσεις και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στους περιορισμούς προσλήψεων του Δημοσίου με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Διέξοδος συνταξιοδότησης

Η απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο αποτελεί και διέξοδο στη συνταξιοδότηση για πολλούς ανέργους άνω των 55 ετών στους οποίους λείπουν τα ένσημα για να πάρουν σύνταξη και μπορούν να τα συμπληρώσουν με απασχόληση στο Δημόσιο. Για τον λόγο αυτόν η απασχόληση με επιδοτούμενα προγράμματα στο Δημόσιο επιλέγεται από τους μακροχρόνια ανέργους που τους λείπουν ως 5 χρόνια για να πάρουν είτε πλήρη σύνταξη στα 67 είτε μειωμένη στα 62.

Το νέο πρόγραμμα που σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιευθεί άμεσα προβλέπει προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι άνεργοι άνω των 67 ετών να μην έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και η διάρκεια επιχορήγησης θα είναι ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα έτος.

Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ, ενώ το πρόσθετο 25% θα καλύπτεται από τον φορέα υποδοχής. Σε κάθε φορέα, ο αριθμός του προσωπικού που θα προσληφθεί μέσω του εν λόγω προγράμματος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του μόνιμου και προσωρινού προσωπικού του φορέα κατά τη στιγμή της αίτησης.

Τα κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, β) οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και γ) οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης της Δ.ΥΠ.Α. με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), την «Αίτηση συμμετοχής» στο εν λόγω πρόγραμμα. Η αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.dypa.gov.gr).

Οι δυνητικά δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλλουν κατάσταση με τον συνολικό αριθμό των υφιστάμενων τακτικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Επιπρόσθετα, οι δυνητικά δικαιούχοι των περ. β) και γ) επισυνάπτουν στην ηλεκτρονική αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 και σχετικά έγγραφα είτε α) με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) και τη μη απασχόληση του επιχορηγούμενου προσωπικού στο εξαιρούμενο αντικείμενο εργασιών του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, είτε β) με τη σώρευση των ενισχύσεων και τη μη απασχόληση του επιχορηγούμενου προσωπικού στο εξαιρούμενο αντικείμενο εργασιών του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014, όπως έχει τροποποιηθεί με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/1315, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να αξιολογηθεί εάν μια επιχείρηση είναι προβληματική (σε επίπεδο αιτούσας επιχείρησης καθώς και σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης) και ανάλογα με τα έτη λειτουργίας της, κατά τα ανωτέρω αναφερθέντα και γ) με τη μη ύπαρξη εκκρεμότητας αναφορικά με διαδικασία ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασυμβίβαστης κρατικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Previous Post

Νεκρός 17χρονος μαθητής – Πέθανε στον ύπνο του

Next Post

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε ο πίνακας παρόχων για την κατάρτιση 50.000 ανέργων -Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων

Next Post
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε ο πίνακας παρόχων για την κατάρτιση 50.000 ανέργων -Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου
  • Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ
  • 5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ
  • 55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr