• Latest
Δικαστήριο δικη

Χούλιγκαν ΑΕ: Απολογούνται οι 10 από τους 67 συλληφθέντες – Αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης

26 Απριλίου 2024
Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο.  Βίντεο

Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

8 Αυγούστου 2026
Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας

8 Αυγούστου 2026
Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

8 Αυγούστου 2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εικαστικών εργαστηρίων «ΕΜΕΙΣ-ΕΔΩ» στο Τσοτύλι

8 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Αδιανόητο περιστατικό: Τουρίστας ρώτησε πόσο κοστίζει για να ασελγήσει σε ένα 10χρονο κοριτσάκι

8 Αυγούστου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Στη φυλακή 66χρονος – Αυνανιζόταν μπροστά σε ανήλικη

8 Αυγούστου 2026
Άγιο Όρος: Δόκιμος μοναχός δέχτηκε επίθεση στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Μοναχός μαχαίρωσε εργαζόμενο στη Μονή στον λαιμό και ακόμη έναν μοναχό – Συνελήφθη για απόπειρα φόνου

8 Αυγούστου 2026
Άφησαν 5 ετών παιδί μόνο του σε διαμέρισμα και «πέταξε» όλο το σπίτι στον δρόμο

Δασκάλα χορού κακοποίησε σεξουαλικά δύο ανήλικους μαθητές της

8 Αυγούστου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: «Κλειδώνει» ως 10 Αυγούστου – Και επιπλέον προϋπόθεση

8 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Τουρισμός για Όλους»: Δύο «κόφτες» προκαλούν αντιδράσεις -Ποιοι μένουν εκτός

8 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χούλιγκαν ΑΕ: Απολογούνται οι 10 από τους 67 συλληφθέντες – Αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης

sierafm by sierafm
26 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Δικαστήριο δικη
0
SHARES
68
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες, χούλιγκαν , για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία Λυγγερίδη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων.

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία προκύπτουν απο την πολυσέλιδη δικογραφία στη συγκεκριμένη υπόθεση. Τα χρήματα που κέρδιζαν οι χούλιγκαν από εισιτήρια και προστασία σε καταστήματα και καντίνες, ήταν η αφορμή για συγκρούσεις ανάμεσά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ηγετικά κυρίως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κάνει «επάγγελμα» την οπαδική τους ταυτότητα, καθώς μέσω αυτής έβγαζαν χρήματα. Ένα από τα ηγετικά μέλη είχε αποκτήσει μάλιστα από αυτα τα «μεροκάματα» ακόμη και καινούργιο αυτοκίνητο.

Παράλληλα κέρδιζαν χρήματα και μέσα από κλοπιμαία τα οποία πωλούσαν ακόμη και σε συγγενείς θυμάτων κλοπής.

Χαρακτηριστική είναι η εξής περίπτωση: Στις 5/11/2015 σε αποθήκη στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, όπου υπήρχαν μοτοσικλέτες για φύλαξη και επισκευή, έγινε κλοπή κατά την οποία αφαίρεσαν κράνος, καρμπυρατέρ, και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Δέκα ημέρες μετά στις 15/11/2015 οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να προσπαθεί να τα πουλήσει σε συγγενή θύματος κλοπής δύο καρμπυρατέρ. Δηλαδή να πουλήσει σε συγγενή ανθρώπου που είχαν κλέψει τα ανταλακτικά του αυτοκινήτου του θύματος κλοπής.

Δείτε το σχετικό video

Χούλιγκαν ΑΕ: Τα βίντεο και οι μαρτυρίες που «έκαψαν» τους δράστες

Ενα USB με 15 βίντεο, που άφησε «άγνωστος» απέναντι από τη Θύρα 5 του γηπέδου Καραϊσκάκη, 5 βίντεο και 3 φωτογραφίες που έδωσαν πέντε από τους προσαχθέντες αρχικά, συλληφθέντες στη συνέχεια, ένα βίντεο από το Instagram του χρήστη «Hooltras.gate7», δύο ακόμα βίντεο που στάλθηκαν στο e-mail της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και αυτά από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής αποτυπώνουν τα όσα έγιναν μέσα και έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με αποτέλεσμα το θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, και αναδεικνύουν τους πρωταγωνιστές, «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» και «ΜΙΚΡΟΥΣ».

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, με τους κωδικούς «67Ε», «67ΣΤ» και «67Β», και κυρίως ο πρώτος, τοποθέτησαν τους κατηγορουμένους σε κάθε στάδιο της επίθεσης και στις άλλες παρόμοιες ενέργειες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χούλιγκαν Α.Ε.».

Από την ανάλυση όλου αυτού του βιντεοληπτικού υλικού οι αστυνομικοί μπόρεσαν να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή μεταφοράς των πολεμοφοδίων, την οργάνωση και εκδήλωση των επιθέσεων, όπως και τα πρόσωπα που αναμίχθηκαν σε κάθε σκέλος. Επίσης, από τα δικαστικά έγγραφα, ανάμεσα σε άλλες λεπτομέρειες, αναδεικνύεται ο σκληρός ρόλος έξι ανήλικων «ΜΙΚΡΩΝ», η προσπάθεια ενός 53χρονου να ανατρέψει την υπάρχουσα ηγεσία της Θύρας 7, όπως επίσης τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατά την οποία ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ και ένας 24χρονος «υπαρχηγός» του ηγούνται φορώντας στολές Αϊ-Βασίλη…

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/04/12-13f1-30pl-scaled-jpg.webp

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί αρχικά συνέλεξαν δεκάδες βίντεο από τις κάμερες τουλάχιστον 7 καταστημάτων γύρω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Στη συνέχεια, δύο βιντεοληπτικά υλικά στάλθηκαν στο e-mail της αρμόδιας υπηρεσίας από άγνωστο άτομο, πέντε βίντεο και τρεις φωτογραφίες από πέντε προσαχθέντες των επεισοδίων. Ενα βιντεοληπτικό υλικό βρέθηκα αναρτημένο στην εφαρμογή Instagram από τον χρήστη «Hooltras.gate7».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στις 14:50 τις 18 Φεβρουαρίου 2024, «άγνωστο άτομο» τηλεφώνησε στην αρμόδια υπηρεσία και ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο απέναντι από τη Θύρα 5 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ένα φλασάκι με βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη, στο «Μέλινα Μερκούρη», στο οποίο φαίνεται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Οι οργανωμένοι

Το συγκεκριμένο αποθηκευτικό μέσο περιείχε 15 αρχεία βίντεο, στα οποία φαίνεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού λίγο πριν βγουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών από τον αρχηγό της Θύρας 7, τον επονομαζόμενο «Κοντό», και τον 27χρονο μάνατζερ του τράπερ, βγαίνουν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Σε αυτό το υλικό φαίνεται το κομβόι των 10-15 μοτοσικλετών και τεσσάρων αυτοκινήτων, με περίπου 35 άτομα να συγκεντρώνονται μπροστά από τη θύρα των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Φόρτωσαν τα «πολεμοφόδια» και έφθασαν μετά από μία περίπου ώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Στα ίδια βίντεο έχει καταγραφεί μέρος των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να έχει καταγράφει η στιγμή που ο Γιώργος Λυγγερίδης πλήττεται από τη φωτοβολίδα. Από αυτό το υλικό ταυτοποιήθηκαν 61 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βγήκαν από το γήπεδο για να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Οι «Αϊ-Βασίληδες»

Στις 18:00 το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 2022, πριν διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, δύο άτομα ντυμένα Αϊ-Βασίληδες έδωσαν το πρόσταγμα επιθέσεων προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην υπόγεια διάβαση και δίπλα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Από τα βίντεο και την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «67Ε» προέκυψε ότι ο 27χρονος μάνατζερ του γνωστού τράπερ ήταν ντυμένος με στολή Αϊ-Βασίλη και φορούσε επίσης αντιασφυξιογόνα μάσκα και τσαντάκι χιαστί, το οποίο περιείχε βόμβες μολότοφ. Ενας 24χρονος συλληφθείς ήταν επίσης ντυμένος με στολή Αϊ-Βασίλη, φορώντας λευκά μούσια.

Πριν την έναρξη του αγώνα, περίπου 50-100 οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face, κινήθηκαν με βόμβες μολότοφ και ξύλινα κοντάρια προς την υπόγεια διάβαση που οδηγεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Εκτόξευσαν επίσης φωτοβολίδες ευθείας βολής και πέτρες. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν προς το πάρκινγκ του γηπέδου, όπου συνεχίζονταν οι επιθέσεις. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου 30 λεπτά, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ήταν ίδιας κλίμακας με τις επιθέσεις στου Ρέντη.

Στο Ιnstagram εντοπίστηκε βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται οι κινήσεις των δραστών.

ΜΑΧΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ο «Κοντός» και η αντιπαλότητα με τους «Παγκρατιώτες»

Τα πολλά λεφτά που κέρδιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως συνέπεια τις συγκρούσεις ανάμεσά τους και κυρίως με οπαδούς του Ολυμπιακού στο Παγκράτι, όπου ηγείτο ένας 53χρονος. Χαρακτηριστική ήταν η συμπλοκή στις 3 Απριλίου 2024, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες οπαδών. Σε αυτή συμμετείχε ο 36χρονος αναζητούμενος με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης του αρχηγού της Θύρας 7, του επονομαζόμενου «Κοντού».

Από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο λόγος της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια ανατροπής του ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης, του «Κοντού», με σκοπό να του πάρουν τις «πόρτες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας τις θύρες όπου πωλούσαν προσκλήσεις και εισιτήρια σε διπλή τιμή.

Από την ομάδα των «Παγκρατιωτών» συμμετείχαν στη συμπλοκή τουλάχιστον δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 53χρονος επίδοξος «ανατροπέας» και ο επονομαζόμενος «Μπάμπης», οι οποίοι ήταν πλέον εναντίον του «Κοντού», προσπαθώντας να τον αντικαταστήσουν και να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία.

Η προσπάθεια «ανατροπής» απέτυχε, καθώς η υπάρχουσα «αρχηγία» κατάφερε να επικρατήσει, να καταδιώξει τους ανταγωνιστές της και να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Ενας άλλος επίδοξος «αρχηγός» ήταν ένας 31χρονος από τον Βύρωνα, ο οποίος το καλοκαίρι του 2023, μαζί με άλλα 20 άτομα, αποπειράθηκε με τη βία να επιβληθεί και να ανατρέψει την ηγεσία της οργάνωσης, ωστόσο δεν το κατάφερε και αυτός γιατί ξυλοφορτώθηκε…

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΧΟΥΛΙΓΚΑΝ
Previous Post

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας συμμετείχε στο πρόγραμμα Αγωγή Υγείας

Next Post

Αυτόματες Φορολογικές δηλώσεις: Πως θα λειτουργήσουν – Τι πρέπει να κάνουμε

Next Post
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αυτόματες Φορολογικές δηλώσεις: Πως θα λειτουργήσουν - Τι πρέπει να κάνουμε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο. Βίντεο
  • Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video
  • Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο
  • Ο Γιώργος Τσελεπής στον Μακεδονικό Σιάτιστας
  • Ἡ Καστοριὰ τίμησε τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr