• Latest
χρημα

Χρέη: Μία απλήρωτη κλήση θα μπλοκάρει την φορολογική ενημερότητα – Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο

15 Αυγούστου 2024
Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη. Δείτε που την έκρυβαν

Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη. Δείτε που την έκρυβαν

23 Ιουνίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών

Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών

23 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η γιορτή της Αγίας Φεβρωνίας στον Άγιο Μηνά

23 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Αϊ-Γιάννης ο Κλήδονας – Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου

Δήμος Βοΐου: Αϊ-Γιάννης ο Κλήδονας – Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου

23 Ιουνίου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Σιάτιστα: Το αδέσποτο σκυλί είχε υιοθετηθεί και αφέθηκε πάλι ελεύθερο και δαγκώνει ξανά!!!

23 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Κουκουλόπουλος σε Πιερρακάκη: Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το Υπερταμείο του αλλιώς

23 Ιουνίου 2026
Δομή Πενταλόφου: Εκδήλωση με τίτλο:  «…κάθε διαδρομή έχει μια ιστορία»

Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων – Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

23 Ιουνίου 2026
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες μετά από κατανάλωση αλκοόλ

23 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Μαρτυρικός ο θάνατος της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ο 43χρονος τη χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι και την αποτελείωσε με ένα ξύλο

23 Ιουνίου 2026
ασθενοφορο

70χρονη οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 83χρονο πεζό

23 Ιουνίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Προσοχή σε νέα ηλεκτρονική απάτη: Ψεύτικα e-mail στο όνομα της Europol και της ΕΛ.ΑΣ.

23 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Παιδί 2 ετών έπεσε από μπαλκόνι 2ου ορόφου

23 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χρέη: Μία απλήρωτη κλήση θα μπλοκάρει την φορολογική ενημερότητα – Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο

sierafm by sierafm
15 Αυγούστου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σφίγγει ο κλοιός για τους οφειλέτες με χρέη στο Δημόσιο, στους δήμους και τις περιφέρειες καθώς ακόμα και για μία κλήση για παράνομο παρκάρισμα θα μπλοκάρεται η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 ενεργοποιείται η νέα υπηρεσία διαλειτουργικότητας της ΑΑΔΕ για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα ενημερώνεται άμεσα και ηλεκτρονικά εάν οι αιτούντες φορολογική ενημερότητα έχουν χρέη στους δήμους και συγκεκριμένα δεν έχουν πληρώσει δημοτικά τέλη ή κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εφόσον οι δήμοι απαντήσουν στην ΑΑΔΕ ότι υφίστανται χρέη θα μπλοκάρεται η έκδοση φορολογικής ενημερότητας και θα ενημερώνονται ταυτόχρονα για την οφειλή τους στον δήμο. Από την άλλη πλευρά, για όσους δεν έχουν χρέη στο Δημόσιο και στους δήμους η ενημερότητα θα εκδίδεται με διαδικασίες-εξπρές. Όσοι μάλιστα έχουν χρέη και τα εξοφλήσουν θα γίνεται άμεσα άρση δέσμευσης ενημερότητας για χρέη προς ΟΤΑ.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από την 1η Σεπτεμβρίου η φορολογική διοίκηση θα ενημερώνεται ψηφιακά για την ανάγκη δέσμευσης (ή αποδέσμευσης) αποδεικτικού ενημερότητας σε φορολογουμένους που έχουν ή έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους και περιφέρειες. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η νέα λειτουργικότητα διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους, καθώς επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποδέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας, μετά την εξόφληση των οφειλών στους δήμους/περιφέρειες, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ορθή και άμεση αποτύπωση της εικόνας των φορολογουμένων στο ψηφιακό σύστημα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την έκδοση ενημερότητας:

1. Ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει αποδεικτικό ενημερότητας ισχύος μέχρι και δύο μηνών για την πραγματοποίηση πράξεων και συναλλαγών.

2. Η φορολογική διοίκηση χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας μόνο εφόσον ο φορολογούμενος δεν έχει οφειλές στη φορολογική διοίκηση από οποιαδήποτε αιτία και έχει υποβάλει τις απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών.

3. Η φορολογική διοίκηση μπορεί να μη χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας εάν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλη αρχή του δημόσιου τομέα (δέσμευση χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας), εφόσον η αρχή αυτή χρησιμοποιεί υπηρεσίες διαλειτουργικότητας για να ενημερώνει τη φορολογική διοίκηση για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που συνεπάγονται τη δέσμευση ενημερότητας, καθώς και για την τακτοποίηση των οφειλών, που συνεπάγονται άρση της δέσμευσης ενημερότητας.

4. Αν ο φορολογούμενος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθ- μισης οφειλών ή έχει οφειλές μη ληξιπρόθεσμες ή σε ανα- στολή, είναι δυνατή η έκδοση ενημερότητας περιορισμένης ισχύος, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον 1 μήνα. Η φο- ρολογική διοίκηση και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη ο οποίος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, ορίζει υπο- χρεωτικά όρο παρακράτησης στις περιπτώσεις που το απο- δεικτικό ενημερότητας εκδί- δεται για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου ή σύ- σταση εμπράγματου δικαιώ- ματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία.

Ειδικά για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία, το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται με ποσό παρακράτησης ποσοστού 70% επί του τιμήματος, εφόσον το τίμημα δεν υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας και έως το ύψος των ληξιπρόθεσμων ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση. Εάν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε αναστολή άνω των 50.000 ευρώ, ορίζεται ποσοστό παρακράτησης 50% επί του τιμήματος, εφόσον αυτό δεν υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας και έως το ύψος των συνολικών οφειλών σε αναστολή. Εάν το τίμημα υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας και το ποσό της παρακράτησης, υπολογιζόμενο επί του τιμήματος, είναι μικρότερο των οφειλών, εκδίδεται αποδεικτικό ενημερότητας με υπολογισμό του ποσού της παρακράτησης επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της παρακράτησης που προκύπτει από τον υπολογισμό αυτό δεν υπερβαίνει το τίμημα.

Πηγή enikonomia.gr

Tags: ΑΛΛΑΓΕΣΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ
Previous Post

Συντάξεις: Ποιες ανατροπές έρχονται στα πλασματικά, ποιους θίγουν, ποιους ευνοούν

Next Post

Σιάτιστα – Δεκαπενταύγουστος. Παρουσία του Υ.Μ.ΑΘ. Κώστα Γκιουλέκα. Οι δηλώσεις για το έθιμο

Next Post
Σιάτιστα – Δεκαπενταύγουστος. Παρουσία του Υ.Μ.ΑΘ. Κώστα Γκιουλέκα. Οι δηλώσεις για το έθιμο

Σιάτιστα - Δεκαπενταύγουστος. Παρουσία του Υ.Μ.ΑΘ. Κώστα Γκιουλέκα. Οι δηλώσεις για το έθιμο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη. Δείτε που την έκρυβαν
  • Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών
  • Σιάτιστα: Η γιορτή της Αγίας Φεβρωνίας στον Άγιο Μηνά
  • Δήμος Βοΐου: Αϊ-Γιάννης ο Κλήδονας – Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου
  • Σιάτιστα: Το αδέσποτο σκυλί είχε υιοθετηθεί και αφέθηκε πάλι ελεύθερο και δαγκώνει ξανά!!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr