• Latest
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Χωρίς σημαντικές αλλαγές ο ΕΝΦΙΑ του 2017 – Ποιοι θα είναι οι «κερδισμένοι»

17 Αυγούστου 2017
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

10 Ιουλίου 2026
Εγνατία: Ουρές χιλιομέτρων στα τούνελ της Καστανιάς από φωτιά σε αυτοκίνητο! Βίντεο

Εγνατία: Ουρές χιλιομέτρων στα τούνελ της Καστανιάς από φωτιά σε αυτοκίνητο! Βίντεο

10 Ιουλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Αγωνία για μωρό 10 μηνών που πνίγηκε από φαγητό

10 Ιουλίου 2026
ΣΚΡΑΤΣ: Βρέθηκε τυχερή «Εφτάτυχη Γάτα» που κέρδισε 100.000 ευρώ με μόλις 2 ευρώ

Τυχερός του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 500.000 ευρώ

10 Ιουλίου 2026
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο – Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες

10 Ιουλίου 2026
ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ

Πρόστιμο έως 100 ευρώ για όσους οδηγούν με σαγιονάρες; Τι ισχύει πραγματικά

10 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2024

Συνελήφθη κτηνίατρος: Εντοπίστηκε μη αδειοδοτημένος χώρος όπου πραγματοποιούνταν χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα

10 Ιουλίου 2026
ΑΣΠΑΙΤΕ

Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Φοίτηση στα Προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ στην Κοζάνη για το ακαδ.έτος  2026-2027

10 Ιουλίου 2026
Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το «Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το «Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

10 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι νέοι Μισθοί για Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες!

10 Ιουλίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Ενημέρωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη για σημαντικά έργα υποδομών  στην Π.Ε. Φλώρινας. Βίντεο

10 Ιουλίου 2026
περιφερειακο ταμειο αναπτυξης

Νέα δομή στήριξης της εργασιακής ένταξης ευάλωτων συμπολιτών μας στην Καστοριά

10 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς σημαντικές αλλαγές ο ΕΝΦΙΑ του 2017 – Ποιοι θα είναι οι «κερδισμένοι»

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον… δρόμο βρίσκονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017 τα οποία θα αρχίσουν να φτάνουν σταδιακά στους 7,4 εκ ιδιοκτήτες ακινήτων τους από την Παρασκευή 18 μέχρι και την Πέμπτη 31 του μήνα με προσδοκία να συγκεντρωθούν για άλλη μια χρονιά έσοδα 2,65 δισ ευρώ .

 

Με ελάχιστες εξαιρέσεις το ύψος του Ενιαίου φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα είναι ίδιο και απαράλλακτο με αυτό του 2016.

Οι αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα γίνει ο υπολογισμός του φόρου θα είναι αυτές που ίσχυαν το 2016 αφού η μνημονική υποχρέωση για την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές η οποία ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου αναβλήθηκε για το τέλος του 2017.

Το σύνολο του φόρου που θα βεβαιωθεί για τα 7,35 εκατομμύρια φυσικά και τα 55.000 νομικά πρόσωπα θα είναι 3,2 δισ. ευρώ από τα οποία θα πρέπει να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ.

Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί ως τις 29 Σεπτεμβρίου (μαζί με την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος) και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου του 2018 .

Μόνοι «κερδισμένοι» σε σχέση με πέρσι είναι όσοι έχουν αγροτεμάχια και ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. (ο οποίος επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ) με νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο μέχρι και το 2018.

Τούτο διότι, όπως παραδέχεται το υπουργείο οικονομικών, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του φόρου δεν μπορεί να υπολογίσει συμπληρωματικό φόρο σε αυτές τις ιδιοκτησίες.

Ωστόσο η αλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από την περσινή ΔΕΘ για αύξηση της απαλλαγής από το 50% στο 100% από τον φόρο για φορολογούμενους με μικρή ακίνητη περιουσία και χαμηλό εισόδημα να μείνει άλλη μια εξαγγελία.

Η πλήρης απαλλαγή θα αφορούσε φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία οι οποίοι θα εκπλήρωναν τα εξής κριτήρια :

α) Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερέβαινε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

γ) Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για εγγάμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Στις αλλαγές που ήρθαν μάλλον αναγκαστικά για το 2017 είναι και η απαλλαγή για το 2017 και το 2018 από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων της Λέσβου και της Κω ωστόσο και αυτή η απαλλαγή θα γίνει με φειδώ.

Η απαλλαγή θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς.

Δεν θα υπάρξουν επίσης αλλαγές ή τροποποιήσεις στο τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το οικογενειακό εισόδημα που δικαιούνται απαλλαγή.

Έτσι για άλλη μια χρονιά άνεργοι, ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα , θα περιοριστούν σε μια απαλλαγή έως και το 50% ενώ θα έπρεπε να έχουν απαλλαγή 100% . Η στρέβλωση αυτή οφείλεται στο με τον υπολογισμό που γίνεται μόνο για τον ΕΝΦΙΑ το εισόδημα αυξάνεται με κάθε επίδομα που λαμβάνεται ή ακόμη και την αποζημίωση των ανέργων παρότι τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος .

Πηγή:Real.gr

Tags: ΕΝΦΙΑ
Previous Post

Απώλεια μαλλιών: Τρεις φυσικές θεραπείες

Next Post

Αντίστροφη μέτρηση για την ολική έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου

Next Post
ΗΛΙΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την ολική έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη
  • Εγνατία: Ουρές χιλιομέτρων στα τούνελ της Καστανιάς από φωτιά σε αυτοκίνητο! Βίντεο
  • Αγωνία για μωρό 10 μηνών που πνίγηκε από φαγητό
  • Τυχερός του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 500.000 ευρώ
  • Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο – Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr