• Latest
γαμος

Ψηφιακό «μάτι» της ΑΑΔΕ σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

3 Ιουλίου 2026
Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση

Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση

3 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

3 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Δύο νεκροί από ένα τσιγάρο οδηγού στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο-ντοκουμέντο τη στιγμή που ξεσπά η φονική φωτιά

3 Ιουλίου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Απάτη σε βάρος 84χρονης με τη μέθοδο του «λογιστή» – Αρπαξαν λίρες, κοσμήματα και μετρητά

3 Ιουλίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές!

3 Ιουλίου 2026
πισινα

Νεκρό ανασύρθηκε εξάχρονο παιδί από πισίνα

3 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Συντάξεις χηρείας: Επιστρέφει το 70%, χωρίς όμως αναδρομικά για όσους ήδη έχουν υποστεί περικοπές

3 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά  στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής

2 Ιουλίου 2026
Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Καμβουνίων της Κοζάνης – Ασθενοφόρο για τον τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης-Βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Καμβουνίων της Κοζάνης – Ασθενοφόρο για τον τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης-Βίντεο και φωτογραφίες

2 Ιουλίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Δήμος Βοΐου: Σημαντική ανακοίνωση – παράκληση σχετικά με τη χρήση της εξέδρας στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας

2 Ιουλίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Γρεβενά: Εντοπίστηκε κινητό στις φυλακές μετά από αστυνομική έρευνα

2 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τη μείωση των πόρων στις λιγνιτικές περιοχές

2 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφιακό «μάτι» της ΑΑΔΕ σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

sierafm by sierafm
3 Ιουλίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
γαμος
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ μέσω του Ψηφιακού Πελατολογίου αλλάζουν τον χάρτη των φορολογικών ελέγχων.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου στον κλάδο του αυτοκινήτου, η φορολογική διοίκηση στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της στον χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων, όπου διακινούνται σημαντικά χρηματικά ποσά. Γάμοι, βαπτίσεις, δεξιώσεις, πάρτι και κάθε είδους εκδηλώσεις μπαίνουν στο ψηφιακό «ραντάρ» της ΑΑΔΕ, με στόχο την καταγραφή κάθε πελάτη και κάθε συναλλαγής σε πραγματικό χρόνο και την αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων μέσω διασταυρώσεων με τα στοιχεία του myDATA.

Με την εφαρμογή του Ψηφιακού Πελατολογίου, οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να καταχωρίζουν ηλεκτρονικά κάθε πελάτη και κάθε συναλλαγή, διαβιβάζοντας τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο στην ΑΑΔΕ. Με τον τρόπο αυτό, η φορολογική διοίκηση θα έχει άμεση εικόνα της δραστηριότητας των επιχειρήσεων και θα μπορεί να εντοπίζει περιπτώσεις όπου δεν εκδίδονται τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Πώς θα λειτουργεί το μέτρο

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο Ψηφιακό Πελατολόγιο θα διασταυρώνονται αυτόματα με τα δεδομένα της πλατφόρμας myDATA, ώστε να ελέγχεται αν για κάθε πελάτη που έχει δηλωθεί έχει εκδοθεί η αντίστοιχη απόδειξη ή το σχετικό τιμολόγιο. Έτσι, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποκτούν ένα επιπλέον εργαλείο για τον εντοπισμό αποκλίσεων μεταξύ της πραγματικής δραστηριότητας μιας επιχείρησης και των εσόδων που δηλώνονται στην εφορία. Παράλληλα, κατά τους επιτόπιους ελέγχους, οι ελεγκτές θα μπορούν να διαπιστώνουν άμεσα εάν οι πελάτες που βρίσκονται στον χώρο έχουν καταχωριστεί στο Ψηφιακό Πελατολόγιο. Η διαπίστωση πελάτη χωρίς προηγούμενη καταγραφή μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων, ενώ αποτελεί ένδειξη που ενεργοποιεί περαιτέρω φορολογικό έλεγχο.

Οι εγγραφές στο Ψηφιακό Πελατολόγιο αντιμετωπίζονται ως πληροφοριακές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι η μη καταχώριση ή η εκπρόθεσμη καταχώριση πελάτη μπορεί να επισύρει πρόστιμα, ανάλογα με το είδος της παράβασης και το μέγεθος της επιχείρησης. Σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων παραβάσεων, οι κυρώσεις γίνονται αυστηρότερες και μπορεί να φτάσουν ακόμη και στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι

Η απόφαση για την επέκταση του μέτρου βασίζεται στα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι έλεγχοι στους κλάδους όπου το Ψηφιακό Πελατολόγιο εφαρμόζεται ήδη. Το 2025 πραγματοποιήθηκαν 949 στοχευμένοι έλεγχοι με αξιοποίηση των στοιχείων της πλατφόρμας. Παραβάσεις διαπιστώθηκαν στις 505 περιπτώσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται στο ιδιαίτερα υψηλό 53,2%. Συνολικά βεβαιώθηκαν 5.882 παραβάσεις, εκ των οποίων 1.095 αφορούσαν μη διαβίβαση αποδείξεων, 1.026 μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων, τέσσερις μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων και 3.753 λοιπές παραβάσεις. Η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ, ενώ επιβλήθηκαν και αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων στους κλάδους του εμπορίου, της επισκευής οχημάτων και των χερσαίων μεταφορών.

Η εικόνα παραμένει αντίστοιχη και το 2026. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.145 έλεγχοι, από τους οποίους οι 693 αποκάλυψαν παραβάσεις, ανεβάζοντας το ποσοστό παραβατικότητας στο 60,5%. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν συνολικά 6.292 παραβάσεις, κυρίως σε συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων και σε επιχειρήσεις μεταφορών, ενώ τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί προσεγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Παράλληλα, σε δώδεκα επιχειρήσεις επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, επιβεβαιώνοντας ότι η ΑΑΔΕ αξιοποιεί πλέον το Ψηφιακό Πελατολόγιο ως βασικό εργαλείο για στοχευμένους ελέγχους και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΑΔΕ
Previous Post

Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές!

Next Post

Απάτη σε βάρος 84χρονης με τη μέθοδο του «λογιστή» – Αρπαξαν λίρες, κοσμήματα και μετρητά

Next Post
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Απάτη σε βάρος 84χρονης με τη μέθοδο του «λογιστή» – Αρπαξαν λίρες, κοσμήματα και μετρητά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση
  • 17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
  • Δύο νεκροί από ένα τσιγάρο οδηγού στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο-ντοκουμέντο τη στιγμή που ξεσπά η φονική φωτιά
  • Απάτη σε βάρος 84χρονης με τη μέθοδο του «λογιστή» – Αρπαξαν λίρες, κοσμήματα και μετρητά
  • Ψηφιακό «μάτι» της ΑΑΔΕ σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr