• Latest
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Στις 9 Ιουνίου ας ψηφίσουμε εμείς για μας»

27 Μαΐου 2024
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συλλήψεις -4- ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Μαρτίου 2026
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»

28 Μαρτίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»

27 Μαρτίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή

27 Μαρτίου 2026
Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

27 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών και έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

27 Μαρτίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 31 Μαρτίου

27 Μαρτίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Αναγκαία η ίδρυση νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη

27 Μαρτίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σύμφωνα με τον Ν. 5281/2026 – Πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήρια επιστολή στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

27 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Φινάλε κανονικής διάρκειας στην Α’ κατηγορία, Αναβληθέντες αγώνες στη Β΄ Κατηγορία

27 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Στις 9 Ιουνίου ας ψηφίσουμε εμείς για μας»

sierafm by sierafm
27 Μαΐου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Όλγα Μαρκογιαννάκη
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…”

Αυτοί οι στίχοι του Ανδρέα Πανταζή μου έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω πως ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας ίσως να μην προσέλθει στις κάλπες στις 9 Ιουνίου για να ψηφίσει εκείνους που θα μας εκπροσωπούν τα επόμενα πέντε χρόνια στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι μόνο σήμερα επειδή είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αλλά είναι ένα θέμα που με απασχολεί πάντα από τότε που απέκτησα το δικαίωμα να ψηφίζω και ν’ αποφασίζω μέσα από την ψήφο μου για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον μου.

Ναι, έχω πικραθεί και θυμώσει πολλές φορές από τις επιλογές και τις αποφάσεις εκείνων που μας κυβερνούν. Πολύ δε περισσότερο όταν το κάνουν με μια απίστευτη και προσβλητική για όλους μας αλαζονεία, όπως συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές μας ανάγκες και χωρίς να νοιάζονται στ’ αλήθεια για τις δικές μας ζωές.

Ωστόσο, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία μας και όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας δεν βρίσκονται μόνο επειδή ορισμένοι τους ψήφισαν, αλλά και γιατί κάποιοι άλλοι, που δεν είναι καθόλου λίγοι, δεν πήγαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αν το είχαν κάνει, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά και, κατά την προσωπική μου άποψη, καλύτερα.

Όποτε θίγω το θέμα της συμμετοχής μας στις εκλογές, όχι μόνο τις τωρινές αλλά και τις εθνικές, είναι αλήθεια πως πολλοί, και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, μου αντιπαρατάσσουν το επιχείρημα πως δεν ασχολούνται, δεν ενδιαφέρονται, δεν θα πάνε να ψηφίσουν επειδή τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει και όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική είναι το ίδιο και το αυτό. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πιο λανθασμένη και καταστροφική αντίληψη όχι για την πολιτική και τους πολιτικούς αλλά για μας ως πολίτες. Είναι μια αντίληψη που ουσιαστικά μας απενεργοποιεί, μας μετατρέπει σε παθητικούς δέκτες και εντέλει «θύματα» όλων εκείνων που θα σχεδιάσουν, θα μεθοδεύσουν και θ’ αποφασίσουν για μας, αντί για μας. Η Δημοκρατία, αυτό το σπουδαίο πολίτευμα, λειτουργεί αποδοτικά για όλους μας, μόνο αν όλοι συμμετέχουμε σ’ αυτή και όχι όταν απουσιάζουμε ή αδιαφορούμε. Η απουσία ή η αδιαφορία μας είναι αυτές που μας υποχρεώνουν να γινόμαστε, ξανά και ξανά, θεατές στο ίδιο έργο. Μόνο που γι’ αυτό το «έργο» πληρώνουμε τελικά μεγάλο τίμημα.

Αυτό όμως πρέπει κάποτε ν’ αλλάξει. Γι’ αυτό ας κάνουμε την αρχή τώρα, την Κυριακή 9 Ιουνίου. Ναι, δεν έχουμε εθνικές εκλογές και δεν θα εκλέξουμε νέα κυβέρνηση, αλλά με την ψήφο μας μπορούμε να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα στη σημερινή πως δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με την ίδια αλαζονεία και με αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών.

Ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ και στο ευρωκοινοβούλιο όπου ουσιαστικά αποφασίζεται το 80% των πολιτικών που αφορούν και τη χώρα μας, είναι μια επιλογή που αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σ’ ένα μέλλον όπου θα υπάρχουν επιλογές και θετικές προοπτικές για όλους μας.

Στις 9 Ιουνίου ας μην αφήσουμε τους άλλους ν’ αποφασίσουν για μας. Το χρωστάμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στον εαυτό μας.

Όλγα Μαρκογιαννάκη

Tags: ΟΛΓΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Previous Post

Γέφυρα Ζωής: 17η Αιμοδοσία του 2024 στην Καισαρειά

Next Post

Διάσχιση στο φαράγγι του Ενιπέα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας

Next Post
Διάσχιση στο φαράγγι του Ενιπέα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας

Διάσχιση στο φαράγγι του Ενιπέα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλήψεις -4- ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»
  • Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή
  • Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr