1.000.000 ευρώ από το Δήμο Κοζάνης για έργα στον πρωτογενή τομέα

1.000.000 ευρώ από το Δήμο Κοζάνης για έργα στον πρωτογενή τομέα

O πρωτογενής τομέας για να προχωρήσει απαιτεί σύγχρονες υποδομές. Είναι επιλογή μας ο Δήμος Κοζάνης να συμβάλλει, με πράξεις, αποφασιστικά στη στήριξη των αγροτών μας.

Εγκρίθηκαν οι μελέτες και προχωράμε άμεσα στην προκήρυξη του εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων σε Αιανή, Άνω Κώμη, Λευκοπηγή, Αλωνάκια, Ξηρολίμνη και Σκήτη.

Παράλληλα εντάχθηκαν στον Τοπικό Πόρο ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών σε Κρόκο, Πρωτοχώρι, Οινόη, Πτελιά και Πετρανά καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομέτρων άρδευσης . Έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ.

Η υλοποίηση θα αποφέρει σημαντική δομική και λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, δηλαδή του νερού και κατ΄επέκταση σε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεχίζουμε και με άλλες μελέτες όπως το αρδευτικό της Άνω Κώμης, της Κάτω Κώμης και της ευρύτερης περιοχής ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στα αρδευτικά του Πολυμύλου.
Οι ηλεκτρονικές κάρτες άρδευσης που δοκιμάστηκαν πιλοτικά στα Αλωνάκια, επεκτείνονται και στον υπόλοιπο Δήμο. Ένας σύγχρονος τρόπος καταμέτρησης, δίκαιος με σημαντικά οφέλη στους αγρότες και στην εξοικονόμηση νερού.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Τσοτύλι: Ζητούν τη μετονομασία της κεντρικής οδού σε Στάθη Λαζαρίδη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσοτυλίου ζητάει με απόφαση του τη μετονομασία της κεντρικής οδού από Βασιλιάς Κωνσταντίνος σε Αστυνομικού Στάθη Λαζαρίδη.

ΑΡΚΕ ΔΕΗ: Όχι στην ολική παραχώρηση της ΔΕΗ στους ιδιώτες

Έχοντας παρακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ενέργειας κ. Χατζηδάκη που αφορούν στην «σωτηρία της ΔΕΗ»,  έχουμε να δηλώσουμε

Όλες οι αλλαγές που έρχονται με τον οικογενειακό γιατρό

Τι αλλάζει στις επισκέψεις. O οικογενειακός γιατρός θα είναι πλέον η πρώτη επαφή του πολίτη μέσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Στην

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.