1.900 πρόσφυγες και μετανάστες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – 1.200 in GrevenaΣύμφωνα με νέα επίσημα στοιχεία του prlogos 1.894 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές δομές της Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότεροι από τα 3/5 αυτών βρίσκονται στα Γρεβενά, τα οποία δέχτηκαν άλλους 200 τις τελευταίες είκοσι μέρες με μεγάλο κομμάτι αυτών να είναι από τη Συρία.

Specifically 1.235 βρίσκονται σε δομές στο Νομό Γρεβενών, 300 στο Νομό Καστοριάς, 188 στο Νομό Φλώρινας και 171 στο Νομό Κοζάνης , ο οποίος αν και είναι πολύ μεγαλύτερος, φιλοξενεί αναλογικά τους λιγότερους.350 ήρθαν μέσα σε είκοσι μέρες στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κυρίως Σύριοι και Αφγανοί.

Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι τρεις δομές ασυνόδευτων σε Αιανή , Πεντάλοφο Κοζάνης και Κορησσό Καστοριάς με 120 παιδιά το ανώτερο και οι τρεις μαζί.

Με την καθημερινή έλευση 500 και πλέον ατόμων και τις ανεξέλεγκτες ροές είναι πραγματικά δύσκολο να μιλήσει κανείς για τον τελικό συνολικό αριθμό τους στην χώρα και τη Δυτική Μακεδονία.

Ioanna Papadimitriou prlogos.gr

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. 

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.