• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

12 τιπς από διατροφολόγους για να ξεφορτωθείτε τα κιλά των γιορτών

15 Ιανουαρίου 2020
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

«Έφυγε στα χέρια μου με υπογραφές γιατρών»: Ξεσπά η μητέρα 13χρονης που πέθανε αφότου ιατροδικαστής δεν είδε κακοποίηση

12 Ιουλίου 2025

Χαλκιδική: Οι 6 εγκληματικές παραλείψεις πίσω από το δυστύχημα στο λούνα παρκ

12 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio 2η μέρα.  Μαρίνα Σάττι και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.  Βίντεο

Fiesta Voio 2η μέρα. Μαρίνα Σάττι και Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Βίντεο

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε στην Λευκοπηγή. Βίντεο

Κοζάνη: Πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε στην Λευκοπηγή. Βίντεο

11 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 75χρονου για τη φωτιά στο Δρέπανο

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

11 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

12 τιπς από διατροφολόγους για να ξεφορτωθείτε τα κιλά των γιορτών

sierafm by sierafm
15 Ιανουαρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δυο διατροφολόγοι συμβουλεύουν όσους έφαγαν κάτι παραπάνω αυτές τις γιορτές.

Οι γιορτές για πολλούς σηματοδοτούνται από υπερκατανάλωση φαγητών, ποτών και γλυκών.
Όμως, με το τέλος των γιορτών, οι …μαύρες σκέψεις αρχίζουν να ζώνουν αυτούς που έφαγαν και ήπιαν λίγο ή πολύ παραπάνω. Συμβουλές για την οργάνωση της διατροφής μετά τις γιορτές δίνουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαιτολόγοι -διατροφολόγοι Κική Γούτα και Παναγιώτα Καρακασίδου.
Τι προσέχουμε στη διατροφή μας μετά τις γιορτές

«Παρόλο που συνεχώς γίνονται αλλαγές στην επιστήμη της διατροφής, οι εορταστικοί διατροφικοί μύθοι και οι αρνητικές σκέψεις έχουν μια συνεχή σταθερή παρουσία. Στις γιορτές θα φάτε πολύ, θα φάτε του “σκασμού” και θα βάλετε βάρος, γιατί θα βρεθείτε στα γιορτινά τραπέζια με την πληθώρα των εδεσμάτων. Ακόμη όμως και αν έχετε αποδιοργανωθεί τις μέρες των γιορτών, η επόμενη μέρα είναι μια καινούργια μέρα» σημειώνει η κ.Γούτα.

Η κ. Καρακασίδου, από την πλευρά της, επισημαίνει: «Το αύριο είναι μια νέα ημέρα. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τις ημέρες που πέρασαν και ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποιες καθημερινές μας συνήθειες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε απώλεια των κιλών που πήραμε ή στη μείωση των φουσκωμάτων του σώματος μας. Ας θυμόμαστε ότι το φαγητό είναι υγεία και φυσική ανάγκη, που καθορίζεται όμως από θρεπτική και ψυχολογική ισορροπία».
Συμβουλές διατροφολόγων

Οι δυο διαιτολόγοι-διατροφολόγοι προτείνουν σε όσους έχουν ξεφύγει στη διατροφή τους κατά τη διάρκεια των εορτών να ακολουθήσουν όσες περισσότερες μπορούν από τις παρακάτω συμβουλές:

Αποφύγετε να κάνετε στερητικές δίαιτες μετά τις γιορτές . Όταν έχετε μάθει στον οργανισμό σας να διατρέφεται σωστά, αυτό σημαίνει ότι έχει καλύτερη ορμονική ισορροπία, καλύτερη ενυδάτωση άρα και πολύ καλύτερες καύσεις. Επομένως ο οργανισμός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις πιο θερμιδογόνες τροφές, χωρίς να βάλει ουσιαστικά βάρος λίπους. Να θυμάστε ότι το σώμα αποθηκεύει λίπος μετά από 48 ώρες ακατάλληλου φαγητού. Άρα το να έχετε να έχετε ισορροπημένη διατροφή στη διάρκεια του χρόνου θα σας βοηθήσει να μεταβολίσετε σωστά τις τροφές των γιορτινών γευμάτων.

Θυμηθείτε τη συχνότητα των γευμάτων και τον συνδυασμό των τροφών. Η σημασία της τριάδας κάτι φρέσκο, μια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ένας σύνθετος υδατάνθρακας είναι ακόμη πιο σημαντική μετά τις γιορτές.

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας τρώγοντας πρώτα το φρούτο ή τη σαλάτα, ώστε με αυτό τον τρόπο να εκκριθούν τα κατάλληλα πεπτικά ένζυμα και να ενεργοποιηθούν οι καύσεις σας και μετά καταναλώστε το υπόλοιπο γεύμα σας.
Οργανώστε τη διατροφή σας προσπαθώντας να καταναλώσετε περισσότερο γεύματα με λαχανικά σαν κύριο γεύμα ή χορτόσουπες, μανιταρόσουπες για να μπορέσει ο οργανισμός να ενυδατωθεί.
Καταναλώστε περισσότερο ψάρι, γιατί σίγουρα οι μέρες των γιορτών χαρακτηρίζονται από πολύ συχνή κατανάλωση κρέατος .

Ασκηθείτε. Άσκηση δεν κάνετε μόνο στο γυμναστήριο. Η μυϊκή σας κατάσταση δεν χάνεται σε δύο μέρες. Άλλωστε αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος σας είναι και αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων. Μπορείτε να κάνετε μια μακρινή βόλτα, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, να ανεβοκατεβαίνετε τα σκαλιά, μπορείτε να χορέψετε.
Ενυδατωθείτε. Το νερό αποτελεί το βασικό συστατικό του σώματος και η επαρκής ενυδάτωση βοηθά στις καλύτερες καύσεις. Καλό είναι μεταξύ των γευμάτων να πίνετε νερό ή κάποιο αφέψημα (τσάι βουνού, χαμομήλι, μέντα, μάραθο και κανέλα), που θα σας βοηθήσει να είστε σωστά ενυδατωμένοι και να αποφύγετε τα “τσιμπολογήματα”, που στηρίζονται στο “τελικά διψούσα, δεν πεινούσα”. Οταν ο οργανισμός μας είναι σωστά ενυδατωμένος, αυτό βοηθάει στην αποβολή των απόβλητων συστατικών του μεταβολισμού. Δεν αμελούμε την κατανάλωση τουλάχιστον 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τις ημέρες των εορτών έχει προκαλέσει αφυδάτωση.

Καλό μάσημα. Η πέψη ξεκινάει από το στόμα. Η καλά μασημένη τροφή θα διευκολύνει τη χώνεψη και την αποφυγή δημιουργίας αερίων στα έντερα, καθώς και το φούσκωμα στο στομάχι.

Πολλά και μικρά γεύματα ξεκινώντας πάντα από το πρωινό. Είναι σημαντικό να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με ενέργεια από τις πρώτες ώρες της ημέρας μας . Αυτό θα μας οδηγήσει με μια μέρα με αυξημένη διάθεση , δημιουργικότητα και διαύγεια . Τα ενδιάμεσα γεύματα όσο και αν μας απασχολούν και συνήθως τα ξεχνούμε θα πρέπει να γίνονται .Το σώμα μας δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να μας ζητήσει τροφή ,θα πρέπει να του την δώσουμε πριν εξαντληθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα . Ένα φρούτο , ένας χυμός θα μπορέσει να μας καλύψει .

Μην παραλείπετε γεύματα με την δικαιολογία ότι θα δειπνήσετε το βράδυ, αλλά μπορείτε να εμπλουτίσετε την ημέρα σας με πολλά και μικρά γεύματα.

Τις ημέρες των εορτών σίγουρα καταναλώσατε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ήρθε η ώρα να αποφύγετε την υψηλή κατανάλωση γλυκών, ζάχαρης , αναψυκτικών και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες τουλάχιστον για 15 ημέρες.

Να καταναλώσετε στο κύριο γεύμα ψάρι, λαχανικά και όσπρια για να ρυθμιστεί η χοληστερόλη που με τόσο κρέας έχει ανέβει.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Πιο ασφαλείς γίνονται οι συναλλαγές με κάρτα το 2020

Next Post

Ροχαλητό: Ο πιο απρόσμενος τρόπος να απαλλαγείτε

Next Post
ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΥΠΝΟΣ

Ροχαλητό: Ο πιο απρόσμενος τρόπος να απαλλαγείτε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025
  • Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε
  • «Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια
  • ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως
  • Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr