• Latest
χρημα

120 δόσεις: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

22 Απριλίου 2019
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του

3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 η Έκθεση «Κόσμημα» του Εικαστικού Εργαστηρίου

3 Ιουνίου 2026
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράνομες οι επιπλέον χρεώσεις στα διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία

3 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

3 Ιουνίου 2026
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας

3 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Προχωρούν με ταχύτητα τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Βόρεια είσοδο

Σιάτιστα: Προχωρούν με ταχύτητα τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Βόρεια είσοδο

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

120 δόσεις: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mετά το Πάσχα αναμένεται να «κληρώσει» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει «μάχη» με το χρόνιο για να προλάβει την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία πριν από τις ευρωεκλογές.

Όμως, ήδη αναβλήθηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία αναμένονται ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα συνεχείς διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, καθώς οι τελευταίοι έχουν έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πηγές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και προβλέπουν συνέχιση των διαπραγματεύσεων το προσεχές διάστημα, με στόχο την εξεύρεση λύσης σε λιγότερο γενναιόδωρη βάση. Μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα θα απασχολήσει την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 5 Μαΐου στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είχαν καταλήξει σε ένα σχέδιο ρύθμισης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Να εντάσσονται όλοι ανεξάρτητα από το εισόδημα και την περιουσία τους
  • Η ρύθμιση να είναι άτοκη για οφειλές μέχρι 3.000 ή 5.000 ευρώ και να επιβάλλεται τόκος για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
  • Να διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων για όσους πληρώσουν εφάπαξ τα χρέη τους και το ποσοστό της διαγραφής των προσαυξήσεων να περιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.
  • Να καθορίζεται η ελάχιστη δόση σε πολύ χαμηλό επίπεδο της τάξεως των 20-30 ευρώ τον μήνα ώστε να επιτυγχάνεται μεγάλος αριθμός δόσεων ακόμη και γι’ αυτούς που χρωστούν 3000-4000 ευρώ.
  • Να ενταχθούν σ’ αυτήν ακόμη και εκείνοι βρίσκονται σε ρύθμιση εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στην θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων αλλά και στην διαμόρφωση του ποσού της ελάχιστης δόσης πάνω από τα 30-40 ευρώ τον μήνα.

Από την άλλη, στο υπουργείο Εργασίας έχουν καταλήξει στον βασικό κορμό της νέας ρύθμισης. Σύμφωνα με αυτόν, στον εν λόγω διακανονισμό θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά χρέη των εργοδοτών και των αυταπασχολουμένων έως τέλος του 2018, πλην εκείνων που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρυθμίσεις του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» και του νόμου Κατσέλη.

Οι οφειλές αυτές θα μπορούν εξοφληθούν σε έως 120 δόσεις, ενώ εθελοντικός θα είναι πιο πριν ο επαναϋπολογισμός των χρεών των αυτασφαλισμένων στον τέως ΟΑΕΕ (π.χ. έμποροι, βιοτέχνες κ.λπ.) και στο τέως ΕΤΑΑ (π.χ. μηχανικοί, δικηγόροι) με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα είναι, πιθανότατα, δεκτές έως 30 Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις τους για την υποχρέωση καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με δεδομένο ότι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Τι γίνεται με τους συνταξιούχους

«Με τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία για πρώτη φορά προβλέπει, εκτός από το κούρεμα προσαυξήσεων και κούρεμα της βασικής οφειλής, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι. Οι ασφαλισμένοι αυτοί έχουν υψηλό χρέος προς τα Ταμεία και σήμερα είναι εγκλωβισμένοι. Δεν παίρνουν και δεν μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη, αν δεν μειώσουν την οφειλή τους. Δηλαδή, δεν γίνονται δικαιούχοι σύνταξης, λόγω χρεών, παρόλο που πληρούν τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε απάντηση δημοσιευμάτων για «εγκλωβισμό» 80.000 συνταξιούχων.

«’Αρα, μια σύνταξη που δεν υπάρχει, δεν μπορεί να μειωθεί. Και για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους δεν χορηγείται σύνταξη από τη στιγμή που η οφειλή τους ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια», επισημαίνει η ανακοίνωση. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η ρύθμιση με τις 120 δόσεις και η μείωση των οφειλών δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι θα αποκτήσουν εισόδημα που σήμερα δεν έχουν και, μέσω μίας μικρής παρακράτησης από τη σύνταξή τους, θα αποπληρώσουν το χρέος τους».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Η τροχαία επιστρέφει πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα -Ποιοι δεν θα τις πάρουν

Next Post

Τραγωδία: 15χρονος έπεσε από ταράτσα που έπαιζε

Next Post
ασθενοφορο

Τραγωδία: 15χρονος έπεσε από ταράτσα που έπαιζε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς
  • Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του
  • Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο
  • Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr