• Latest
παιδι,βια, βιασμος

18χρονος με νοητική υστέρηση κοιμόταν στα δέντρα για να μην τον βιάζουν – Η ψυχιατρική γνωμάτευση στο Reader

29 Ιουλίου 2021
πιεση

5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

19 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ

19 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών

19 Ιουλίου 2026
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

19 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Έρχεται μεγαλύτερη αύξηση για τους συνταξιούχους από το 2027

19 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέα παράταση στα προγράμματα «Εξοικονομώ» – Ποιους αφορά

19 Ιουλίου 2026
Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

18 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 20.07.2026

18 Ιουλίου 2026
Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

18 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

18 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

18 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

18χρονος με νοητική υστέρηση κοιμόταν στα δέντρα για να μην τον βιάζουν – Η ψυχιατρική γνωμάτευση στο Reader

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
παιδι,βια, βιασμος
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σοκάρουν οι τραγικές λεπτομέρειες του εφιάλτη που βίωνε επί χρόνια ο 18χρονος Χανιώτης με νοητική υστέρηση, τον οποίο φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά οικογενειακός φίλος εν γνώσει του ίδιου του πατέρα του και να υφίσταται σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τον τελευταίο. Το reader.gr φέρνει στο φως τη συγκλονιστική ψυχιατρική γνωμάτευση του 18χρονου, ο οποίος για να αποφύγει τις αρρωστημένες ορέξεις του φερόμενου ως δράστη, ζούσε σαν αγρίμι στα χωράφια της περιοχής έχοντας για κρεβάτι του εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ακόμα και δέντρα! Μία μέρα μετά την προφυλάκιση των δύο φερόμενων ως εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση ο 18χρονος αγνοείται καθώς, κατά τη συζήτηση της προσωρινής επιμέλειάς του από συγγενικό του πρόσωπο, δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν.

Το πρώτο σκέλος της δικαστικής διάστασης της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης της βάναυσης κακοποίησης ολοκληρώθηκε με την προφυλάκιση του πατέρα του 18χρονου και του 66χρονου φίλου του. Οι κακουργηματικές κατηγορίες, που τους βαρύνουν, τις οποίες αρνήθηκαν και οι δύο, συνθέτουν το παζλ φρίκης της σιωπηλής τραγωδίας, που εκτυλισσόταν σε βάρος ενός παιδιού ήδη από τα 14 χρόνια του σε χωριό του δήμου Πλατανιά, με τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες να έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη του δράματος.

Ειδικότερα, μετά την κατάθεση του φακέλου στην Εισαγγελία Χανίων από το Τμήμα Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την ψυχιατρική εξέταση του 18χρονου. Η γνωμάτευση από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων αποκαλύπτει τα όσα ζούσε το παιδί αυτό τα τελευταία χρόνια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 18χρονος πάσχει από μέτρια νοητική υστέρηση χωρίς να εμφανίζει διαταραχές του συναισθήματος, ούτε ψυχωσικές εκδηλώσεις. Κατά την εξέτασή του επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αναφορές των κοινωνικών υπηρεσιών σχετικά με την σεξουαλική κακοποίησή του «που άρχισε από 14 ετών». Οπως σημειώνεται στην ιατρική γνωμάτευση, ο 18χρονος ανέφερε ότι «ο πατέρας γνώριζε για το συμβάν, επέλεξε εντούτοις να διατηρεί φιλική σχέση με τον αναφερόμενο κακοποιητή-βιαστή».

Σύμφωνα με την ψυχιατρική αξιολόγηση του νεαρού, «ο δείκτης νοημοσύνης του θύματος δεν τον βοηθά στην αυτοπροστασία του από παρόμοια συμβάντα». Το πιο συγκλονιστικό όμως στοιχείο είναι πως οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι παρά το μαρτύριο, που περνούσε από παιδί ο 18χρονος, θέλοντας να διατηρήσει την όποια σχέση(!) ένιωθε ότι είχε με τον πατέρα του ίσως να προσπαθούσε να αποκρύψει την κακοποίησή του.

«Ενδεχομένως να αποκρύψει τα ανωτέρω συμβάντα, προκειμένου να διαφυλάξει την όποια σχέση έχει με τον πατέρα του». Μιλώντας στο reader.gr για τη φοβερή αυτή υπόθεση, ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη δικαστική συμπαράσταση του 18χρονου, αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα βαρύτατο και απάνθρωπο κατηγορητήριο. Δεν έχω δει χειρότερο στα 50 χρόνια, που ασκώ δικηγορία. Το παιδί βιαζόταν από τα 14 χρόνια του. Ζούσε σε τραγικές συνθήκες, που δεν έχουν προηγούμενο. Χειρότερες συνθήκες από την υπόθεση, στο Κωσταλέξι Λαμίας, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο στο παρελθόν». Ο κ. Ντερμανάκης σημειώνει ότι «το παιδί αυτό, για να αποφύγει τον βιασμό ζούσε στα χωράφια. Κυριολεκτικά πάνω στα δέντρα. Ένα τμήμα της τοπικής κοινωνίας είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε αλλά είχε επιβληθεί ο νόμος της σιωπής και του φόβου. Στον πατέρα του παιδιού, πέρα από την κατηγορία της σωματικής βίας, που του ασκήθηκε σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορήθηκε και για συνέργεια στο βιασμό». Και ενώ ο δικηγόρος του 18χρονου είχε δρομολογήσει τη νομική διαδικασία για να αφαιρεθεί από τον πατέρα του κάθε μορφή κηδεμονίας ο νεαρός δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με τον κ. Ντερμανάκη να εκφράζει την ανησυχία του. «Το παιδί εξαφανίστηκε και τώρα γίνεται μεγάλη έρευνα για να το εντοπίσουμε. Δυστυχώς το δράμα συνεχίζεται».

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΒΙΑΣΜΟΣ
Previous Post

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν φέτος μειωμένο ή μηδενικό φόρο

Next Post

Καιρός – ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο – Δεκαήμερος ο καύσωνας, καμίνι η Ελλάδα ως την επόμενη Παρασκευή

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο - Δεκαήμερος ο καύσωνας, καμίνι η Ελλάδα ως την επόμενη Παρασκευή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ
  • 55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών
  • (χωρίς τίτλο)
  • 59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr