• Latest
2ο Δημοτικό

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Πρόγραμμα ERASMUS KA1-Διδασκαλία σε Κυπριακό Σχολείο

8 Νοεμβρίου 2022
Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στους Δήμους Κοζάνης, Βοΐου, Εορδαίας, Σερβίων και Βελβεντού

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στους Δήμους Κοζάνης, Βοΐου, Εορδαίας, Σερβίων και Βελβεντού

31 Μαΐου 2023
Δήμος Βοΐου: Στη μάχη της αγροτικής οδοποιίας επιστρατεύεται ένα νέο grader.

Δήμος Βοΐου: Στη μάχη της αγροτικής οδοποιίας επιστρατεύεται ένα νέο grader.

31 Μαΐου 2023
Ο Σάββας Αλεξανδρίδης με το Λάζαρο Μαλούτα

Ο Σάββας Αλεξανδρίδης με το Λάζαρο Μαλούτα

31 Μαΐου 2023
δευακ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Κοζάνης (08.30 με 13.00), για τον εκσυγχρονισμό φρεατίων ύδρευσης

31 Μαΐου 2023
Γιώργος Δασταμάνης: «Ούτε σε χρεοκοπία είμαστε, ούτε σε πανικό» – Απάντηση Δημάρχου Γρεβενών στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Γιώργος Δασταμάνης: «Ούτε σε χρεοκοπία είμαστε, ούτε σε πανικό» – Απάντηση Δημάρχου Γρεβενών στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

31 Μαΐου 2023
ΔΕΥΑΚ

Λόγω διακοπής ρεύματος- Πέμπτη 1 Ιουνίου Πιθανή δυσλειτουργία στην υδροδότηση την πόλης της Κοζάνης.

31 Μαΐου 2023
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», 25-28 Μαΐου 2023

31 Μαΐου 2023
Σύμβαση

Κοζάνη: Αναβαθμίζονται οι είσοδοι στην ανατολική πλευρά της πόλης

31 Μαΐου 2023
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Η δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης έκοψε κλήση σε όχημα του… δήμου

31 Μαΐου 2023
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΕΗ: Νέες προσλήψεις με προκηρύξεις του ΑΣΕΠ σε Κοζάνη και Αμύνταιο

31 Μαΐου 2023
ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΥΠΝΟΣ

Πρέπει το ροχαλητό να με ανησυχεί;

31 Μαΐου 2023
πονος αυτι

Χρόνια ημικρανία: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

31 Μαΐου 2023
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΣΙΑΤΙΣΤΑ

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Πρόγραμμα ERASMUS KA1-Διδασκαλία σε Κυπριακό Σχολείο

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2022
in ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
2ο Δημοτικό
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KA1 με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες, Νέες Προκλήσεις, Καινοτόμες Ευρωπαϊκές Πρακτικές», πραγματοποίησε την τέταρτη και τελευταία κινητικότητά του στην Κύπρο, στο διάστημα από 2 ως 8 Οκτωβρίου 2022.      

 Η κινητικότητα αφορούσε τη διδασκαλία΄΄Teaching assignement΄΄, από εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μουτταγιάκας της Κύπρου με τη χρήση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας και κινητών συσκευών. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Πραμπρόμη Σουζάνα και Τσιαούση Αγνή.

Η Μουτταγιάκα  είναι μια όμορφη παραθαλάσσια κοινότητα της επαρχίας Λεμεσού  και βρίσκεται 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης ,με πληθυσμό  5.000 περίπου  κατοίκων. Το συνεργαζόμενο σχολείο υποδοχής είναι εννιαθέσιο και αποτελείται από 136 μαθητές .Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο νεόδμητο κτίριο.

Κύριος στόχος της επίσκεψης και διδασκαλίας ήταν η γνωριμία σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς της Κύπρου της πολιτιστικής  κληρονομιάς και ιστορίας της Σιάτιστας, με  τη χρήση των Τ.Π.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας από την άλλη , είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  την ιστορία ,τον πολιτισμό ,το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από τη συνεργασία και αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτικούς του κυπριακού σχολείου, καθώς και να οικειοποιηθούν  μεθόδους διδασκαλίας και καλές πρακτικές.

Πραγματοποιήθηκαν  τρεις διδασκαλίες στις τάξεις Ε1΄, Ε2΄και ΣΤ’ του δημοτικού σχολείου Μουτταγιάκας, με θέματα που σχετίζονται με την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της Σιάτιστας. Χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών, όπως  το Nearpod που αφορά τη διαδραστική  παρουσίαση του μαθήματος σε κινητές συσκευές. Οι παρουσιάσεις της γεωγραφίας, της ιστορίας και των εθίμων του τόπου έγιναν με παρουσιάσεις google,  Google Earth, CoursePresentatioHP5, ThingLink, βίντεο  Animaker. Οι μαθητές απόλαυσαν διαδραστικά παιχνίδια μέσα από το Nearpod, LearningApps και Quizizz. Το παιχνίδι όμως   που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ήταν το Sctatch με επέκταση Makey Makey,καθώς συνδυάστηκε ο προγραμματισμός με τα έθιμα της Σιάτιστας. Χρησιμοποιήθηκε Padlet ,για να ανεβάσουν οι μαθητές τις ζωγραφιές τους, από τις οποίες δημιουργήθηκε στη συνέχεια ψηφιακό βιβλίο Fliphtml5.

Στη διάρκεια του μαθήματος ,ταξιδεύοντας από τη Μουτταγιάκα στη Σιάτιστα, τα παιδιά της Κύπρου γνώρισαν τη γεωγραφία του τόπου, τις ασχολίες  των κατοίκων, την ιστορία, τον πολιτισμό, αρχοντικά, μουσεία, εκκλησίες. Σε ό,τι αφορά τα έθιμα παρουσιάστηκαν οι Κλαδαριές, τα Κόλιαντα, τα Μπουμπουσάρια ,οι Καβαλάρηδες ,έθιμα του αρραβώνα και του γάμου. Τα παιδιά γοητεύτηκαν από το περιεχόμενο του μαθήματος  και  τον πρωτοποριακό τρόπο διδασκαλίας, συμμετέχοντας στο μάθημα με μεγάλο ενθουσιασμό. Χαρακτηριστικά αναφέρει μια μαθήτρια του κυπριακού σχολείου σε αλληλογραφία της με μαθήτρια από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας:

«Μου άρεσαν πολύ τα αρχοντικά με τις ζωγραφιές στους τοίχους και δύο μουσεία σας, το Βοτανικό μουσείο και το Παλαιοντολογικό. Επίσης μας μίλησαν για την ιστορία του τόπου σας και μάθαμε πολλά πράγματα. Κάτι άλλο που δε σου είπα είναι ότι έμαθα για τις ασχολίες σας, ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με το να φτιάχνουν γούνες. Ακόμη, μας έδειξαν πολλά έθιμα του τόπου σας. Μας είπαν για τα έθιμα του γάμου, τις σαλιάρες(σαλιάρια) και τον Τρανό Χορό. Επιπλέον μας μίλησαν για το έθιμο των Καβαλάρηδων και μάθαμε ότι το κάνετε τον Δεκαπενταύγουστο. Σε είδα σε ένα βίντεο που μας έδειξε η κυρία Αγνή στον βιντεοπροβολέα να πλένεις το άλογό σου».  

Τα μαθήματα παρακολούθησαν συνάδελφοι του συνεργαζόμενου  σχολείου ,γειτονικών σχολείων, καθώς κι ο Σύμβουλος Πληροφορικής Δημοτικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Οι εκπαιδευτικοί μας είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στις τάξεις Α΄,Γ΄ και Δ΄ με τη χρήση ΤΠΕ.

 Στην Α΄ τάξη οι μαθητές έμαθαν στα Μαθηματικά τους αριθμούς  με σύγχρονες και αποτελεσματικές διδακτικές μεθόδους ,καθώς και με τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών. 

Στη Γ΄ τάξη τα παιδιά ταξιδέψανε και γνωρίσανε  το ηλιακό μας σύστημα με τη χρήση πρωτότυπων ψηφιακών εργαλείων όπως το Merge EDU, Escape room με τη  τη χρήση ThingLink.

   Στη Δ΄τάξη τα παιδιά γνώρισαν τα συναισθήματα με δραματοποίηση και τη δημιουργία ψηφιακού βιβλίου.   Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για τη μεθοδολογία που ακολούθησαν στο μάθημά τους.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την τελετή υποδοχής κατά την άφιξη των εκπαιδευτικών μας στο σχολείο και με το καλωσόρισμα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτταγιάκας. Στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα αξιοθέατα  της Λεμεσού, οι  εκπαιδευτικοί μας συνάντησαν τον διάσημο χαράκτη της Κύπρου Χαμπή και τα έργα του, επισκέφτηκαν το γραφικό χωριό Όμοδος, τη μονή Κύκκου και τον τάφο του Μακάριου,  απόλαυσαν μια μοναδική συναυλία στο αρχαίο θέατρο Κουρίου Λεμεσού. Η εβδομάδα έκλεισε με σχολική εκδρομή στην Πάφο, όπου παιδιά και εκπαιδευτικοί επισκεφτήκαν τους Τάφους των Βασιλέων και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κάτω Πάφου με τα περίφημα ρωμαϊκά ψηφιδωτά δάπεδα

Το 2ο Δημοτικό  Σχολείο Σιάτιστας  ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων  του Δημοτικού Σχολείου Μουτταγιάκας για την υπέροχη φιλοξενία τους! Συνέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι  ώστε αυτή η εβδομάδα να αποτελέσει μια εποικοδομητική  και αξέχαστη εμπειρία.

Υλικό, για τη δημιουργία των βίντεο και των παρουσιάσεων του μαθήματος, χρησιμοποιήθηκε(αλφαβητικά) από τις σελίδες: I Siatista, Radio Siatista, Siatista Info και Siera Fm.Το  δημοσιευμένο υλικό τους αποτελεί μια πολύ σημαντική καταγραφή των σύγχρονων πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής μας. Το σχολείο τους ευχαριστεί  πολύ  για την παραχώρηση του υλικού τους.                                                                                       Επίσης ευχαριστεί θερμά την κυρία Μπόντα Καλλιόπη  για τη στήριξη που  προσέφερε και για την παραχώρηση σημαντικού οπτικοακουστικού υλικού,  τον πατέρα Βασιλειάδη Κωνσταντίνο για τη δημιουργία  βίντεο κυπριακού τραγουδιού και για τη συνεχή προσφορά του στο σχολείο, τον  συνάδελφο Πληροφορικής κύριο Γκιάτα Ιωάννη για τη στήριξή του σε ό,τι αφορά τη χρήση των ΤΠΕ, τη μουσικό του σχολείου κυρία Καλεμκερίδου Μαρία για την επιμέλεια και παρουσίαση του κυπριακού τραγουδιού,  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας που πάντα είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις μας .

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε:

1)Την παρουσίαση του μαθήματος(δίνοντας ένα όνομα για να μπείτε στην εφαρμογή).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 2)Το βίντεο με το κυπριακό τραγούδι που τραγούδησαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

            ΒΙΝΤΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

3)Το ψηφιακό βιβλίο που δημιουργήθηκε από τις ζωγραφιές των Κύπριων μαθητών για τη Σιάτιστα

              ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Tags: 2ο δημοτικο σχολειο σιατιστας
Previous Post

Εγγραφές και Εκλογές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βοΐου

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Έργα πρόσβασης σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις των κοινοτήτων Κιβωτού, Αγίου Γεωργίου και Ελευθέρου

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Έργα πρόσβασης σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις των κοινοτήτων Κιβωτού, Αγίου Γεωργίου και Ελευθέρου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ALMA
Nako

Πρόσφατα άρθρα

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στους Δήμους Κοζάνης, Βοΐου, Εορδαίας, Σερβίων και Βελβεντού
  • Δήμος Βοΐου: Στη μάχη της αγροτικής οδοποιίας επιστρατεύεται ένα νέο grader.
  • Ο Σάββας Αλεξανδρίδης με το Λάζαρο Μαλούτα
  • Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Κοζάνης (08.30 με 13.00), για τον εκσυγχρονισμό φρεατίων ύδρευσης
  • Γιώργος Δασταμάνης: «Ούτε σε χρεοκοπία είμαστε, ούτε σε πανικό» – Απάντηση Δημάρχου Γρεβενών στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Δυο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στη Σιάτιστα - TsotiliNews στο Δυο νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα στη Σιάτιστα
  2. Γαλατινή: Το έπαιξαν υπάλληλοι της ΔΕΗ, και έκλεψαν 1.800 ευρώ και κοσμήματα | Καστοριανή Εστία στο Γαλατινή: Το έπαιξαν υπάλληλοι της ΔΕΗ, και έκλεψαν 1.800 ευρώ και κοσμήματα
  3. Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος | Καστοριανή Εστία στο Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος
  4. Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 5χρονος Νικόλαος
  5. Άμεση ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια για 5 χρόνων παιδί από τη Σιάτιστα!!! – kastoria365 – καστορια 365 στο Άμεση ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια για 5 χρόνων παιδί από τη Σιάτιστα!!!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr