23.000 ευρώ για «κονσέρβα» Φουρέιρα στο Φεστιβάλ ΣύμηςFrom… CD άκουγαν την Ελένη Φουρέιρα καθώς την έβλεπαν να χορεύει, οι θεατές της συναυλίας της στη Σύμη.

Δεν είναι ούτε η πρώτη τραγουδίστρια που δίνει συναυλίες με playback ούτε η τελευταία. Ωστόσο η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στην έναρξη του Φεστιβάλ Σύμης την 1η Αυγούστου, έγινε θέμα εξαιτίας των δαπανών για την πραγματοποίησή της, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου.

Η Φουρέιρα εμφανίστηκε στη σκηνή με τέσσερις χορεύτριες, έναν νεαρό στο βάθος σε δεύτερα φωνητικά και έναν «μαέστρο» (όπως τον αποκάλεσε η ίδια) στα πλήκτρα. Δεν υπήρχαν άλλα μουσικά όργανα, και η τραγουδίστρια έδωσε όλη της την ενέργεια στις εντυπωσιακές χορογραφίες της όσο από τα ηχεία ακούγονταν ηχογραφημένες οι επιτυχίες της.

Ως δαπάνη για την εκδήλωση αυτή, το δημοτικό συμβούλιο Σύμης ενέκρινε 18.491,19 euro + VAT, total 22.929 euro. Όπως φαίνεται από την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ποσό αυτό αναλύεται ως ακολούθως:

  • 13.800 euro + ΦΠΑ αμοιβή των καλλιτεχνών της βραδιάς
  • 2.810,19 + ΦΠΑ αεροπορικά εισιτήρια (σημειώνεται ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η ίδια καλλιτέχνις είχε προγραμματισμένη συναυλία στη Ρόδο που απέχει μόλις 12 μίλια από τη Σύμη)
  • 920 euro + ΦΠΑ εστίαση
  • 960 euro + ΦΠΑ διαμονή

Όπως επισημαίνει το Protagon.gr, για τις υπόλοιπες 10 εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σύμης έμειναν 15.549,11 euro. Δηλαδή από τις 11 δράσεις, η μία κόστισε πολύ περισσότερο από τις 10.

Source:Reader.gr

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.