4 πράγματα που κάνουν σωστά οι νέοι γονείς

4 πράγματα που κάνουν σωστά οι νέοι γονείς

Οι γονείς του σήμερα είναι πολύ διαφορετικοί από τους γονείς παλαιότερων εποχών και παρά το γεγονός ότι εύκολα κατηγορούνται για υπερπροστατευτικότητα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα κάνουν πολύ σωστά:

  • Δίνουν σημασία στα συναισθήματα των παιδιών τους: Ενώ οι παλαιότεροι έλεγαν «τι ανάγκη έχεις εσύ, παιδί είσαι», οι σύγχρονοι γονείς αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους μπορεί να νιώθουν άγχος, ανασφάλεια ή φόβο και τα βοηθούν να γνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

 

  • Είναι πρόθυμοι να μάθουν: Οι σύγχρονοι γονείς διαβάζουν, ενημερώνονται, πηγαίνουν σε σχολές γονέων και γενικά είναι πρόθυμοι να απευθυνθούν σε ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια για το καλό του παιδιού τους.

 

  • Συνδέονται ουσιαστικά με τα παιδιά τους: Ακόμα και οι γονείς που εργάζονται πολλές ώρες, προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο για να παίξουν με το παιδί τους, να του διαβάσουν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μαζί του.

 

  • Παραδέχονται τα λάθη τους: Παλαιότερα οι γονείς ήταν σχεδόν «αυθεντίες» που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να αμφισβητήσουν οποιαδήποτε απόφασή τους. Σήμερα οι νέοι γονείς παραδέχονται τα λάθη τους και δε διστάζουν να ζητήσουν συγνώμη από τα παιδιά τους, όταν σφάλουν.

Πηγή:http://mother.gr/


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΑΙΔΙ

Άλλες ειδήσεις

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την όραση

Νέα μελέτη έδειξε μικρή βελτίωση της οπτικής οξύτητας. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να συνδέεται με βελτίωση της όρασης. Αυτό

Τα αποτελέσματα των τμημάτων του γυμναστικού

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Γυμναστικός κέρδισε τους Διόσκουρους Κοζάνης με σκορ 85-59 και αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Δυτικής Μακεδονίας!!! Τα play

Πώς θα γίνει η αποχώρηση, η ψηφοφορία και η μονομαχία στο Nomads

Γιώργος Μαυρίδης, Φώτης Φιλιππόπουλος και Εύη Ιωαννίδου οι υποψήφιοι Ο Γιώργος Μαυρίδης, ο Φώτης Φιλιππόπουλος και η Εύη Ιωαννίδου είναι οι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.