4 πράγματα που κάνουν σωστά οι νέοι γονείς

4 πράγματα που κάνουν σωστά οι νέοι γονείς

Οι γονείς του σήμερα είναι πολύ διαφορετικοί από τους γονείς παλαιότερων εποχών και παρά το γεγονός ότι εύκολα κατηγορούνται για υπερπροστατευτικότητα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα κάνουν πολύ σωστά:

  • Δίνουν σημασία στα συναισθήματα των παιδιών τους: Ενώ οι παλαιότεροι έλεγαν «τι ανάγκη έχεις εσύ, παιδί είσαι», οι σύγχρονοι γονείς αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους μπορεί να νιώθουν άγχος, ανασφάλεια ή φόβο και τα βοηθούν να γνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

 

  • Είναι πρόθυμοι να μάθουν: Οι σύγχρονοι γονείς διαβάζουν, ενημερώνονται, πηγαίνουν σε σχολές γονέων και γενικά είναι πρόθυμοι να απευθυνθούν σε ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια για το καλό του παιδιού τους.

 

  • Συνδέονται ουσιαστικά με τα παιδιά τους: Ακόμα και οι γονείς που εργάζονται πολλές ώρες, προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο για να παίξουν με το παιδί τους, να του διαβάσουν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μαζί του.

 

  • Παραδέχονται τα λάθη τους: Παλαιότερα οι γονείς ήταν σχεδόν «αυθεντίες» που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να αμφισβητήσουν οποιαδήποτε απόφασή τους. Σήμερα οι νέοι γονείς παραδέχονται τα λάθη τους και δε διστάζουν να ζητήσουν συγνώμη από τα παιδιά τους, όταν σφάλουν.

Πηγή:http://mother.gr/


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΑΙΔΙ

Άλλες ειδήσεις

Καταργούνται οι σταθμοί διοδίων

Τέλος με παρακολούθηση μέσω GPS τα φορτηγά και οι νταλίκες σε παράδρομους Την κατάργηση των σταθμών διοδίων σχεδιάζει το υπουργείο

Αντικαταστήσετε 10 επικίνδυνα χημικά προϊόντα του σπιτιού σας με φυσικά υλικά

Γνωρίζετε ό,τι όλα τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιείται για την καθαριότητα στο σπίτι είναι επικίνδυνα για την υγεία τη δική σας

AD-HOC ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOWASTE4FOOD ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Στη Μασσαλία, Γαλλία, ολοκλήρωσε τις επισκέψεις ανταλλαγής εμπειριών το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD, που

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.