40 νέες θέσεις εργασίας στον Πεντάλοφο Βοΐου

40 νέες θέσεις εργασίας στον Πεντάλοφο Βοΐου

Γιάννης Θεοφύλακτος: «40 νέες θέσεις εργασίας στον Πεντάλοφο Βοΐου – γεμίζει και πάλι το Καρούτειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πενταλόφου και η Μαθητική Εστία»

Με νιάτα και παιδικές φωνές θα γεμίσει ο Πεντάλοφος Βοΐου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της λειτουργίας νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Πεντάλοφο Κοζάνης.

Ευοδώθηκε τελικά η επίμονη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή του Πενταλόφου με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Κώστα Χονδροκώστα, για την ανατροφοδότηση του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Λυκείου με νέους μαθητές, ώστε να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία που είχε λάβει, αφού μειωνόταν αισθητά ο μαθητικός πληθυσμός στην ορεινή αυτή κοινότητα του Νομού Κοζάνης.

Η φιλόξενη διάθεση και η δεκτικότητα των κατοίκων του Πενταλόφου, όπως και η δυνατή θέλησή τους να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους μετουσιώθηκαν από τον κ. Χονδροκώστα και την αντιδήμαρχο του Δήμου Βοΐου κα Φωτεινή Ζιάρα και με την αποφασιστική συμβολή του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννη Θεοφύλακτου, σε μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη πρόταση για ένταξη του Πενταλόφου στο πρόγραμμα «Επιχορήγησης φορέων για τη λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων», που υποβλήθηκε από το Δήμο Βοΐου και τον Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο στο Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και έλαβε την τελική έγκριση.

Ως εκ τούτου αναμένεται στο επόμενο διάστημα η έλευση των 40 μαθητριών στον Πεντάλοφο, η επάνδρωση και η επαναλειτουργία της Μαθητικής Εστίας με προσωπικό (συγκεκριμένα με 40 νέες θέσεις εργασίας, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται άμεσα) και με υλικοτεχνική υποδομή.

Ο κ. Θεοφύλακτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο το καλοκαίρι του 2017, οπότε και συνεργάστηκα για το θέμα για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο του Πενταλόφου, κ. Χονδροκώστα, διεκπεραιώθηκε χάρη στη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που έγινε και χάρη στην πολύ καλή και αξιόπιστη συνεργασία με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Βοΐου, κα Φωτεινή Ζιάρα.

Πλέον θα ενισχυθεί στο άκρο του Δήμου Βοΐου το εκπαιδευτικό κύτταρο του Καρούτειου και θα λειτουργήσει συγχρόνως ένας σημαντικός οικονομικός πνεύμονας για όλη την περιοχή με την παρουσία 40 εργαζομένων».

Με εκτίμηση,
Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ

Άλλες ειδήσεις

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 29/10/2018 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας

Ανακοίνωση ΤΑΞ.ΕΝ για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

Για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη. Το επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Την έναρξη της διαδικασίας του ανασχηματισμού ξεκίνησε χτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε. του κόμματος, προτείνοντας

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.