• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

5 τροφές που δεν χρειάζονται πλύσιμο πριν τις μαγειρέψετε και 5 που πρέπει πάντα να πλένετε

19 Σεπτεμβρίου 2019
Έγιναν οι εκλογές στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας ” Ο Άγιος Παντελεήμων”

Έγιναν οι εκλογές στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας ” Ο Άγιος Παντελεήμων”

2 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Διήμερο Αιμοδοσίας στο ΑΕΙ

Γέφυρα Ζωής: Διήμερο Αιμοδοσίας στο ΑΕΙ

2 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε πάλι από την Άρδασσα ο Μακεδονικός. Ασταμάτητος ο Αλιάκμων Βοΐου

2 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους – Ποιοι και πώς μπορούν να τα κερδίσουν

2 Νοεμβρίου 2025
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Νεκρός 24χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σύγκρουση με αγριογούρουνο

2 Νοεμβρίου 2025
ΕΛΤΑ

Αλλαγές στο πλάνο για τα ΕΛΤΑ: Σταδιακά το κλείσιμο των καταστημάτων – Σε βάθος τριμήνου οι αλλαγές στην περιφέρεια

2 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Γ’ Εθνική: Ισοπαλίες για Κοζάνη και Εορδαϊκό

2 Νοεμβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Επιστροφή ενοικίου – επίδομα 250 ευρώ: Πότε πληρώνονται

2 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Κασομούληδων.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Κασομούληδων. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου

Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου

2 Νοεμβρίου 2025
4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

2 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Στην ημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Στην ημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

2 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 τροφές που δεν χρειάζονται πλύσιμο πριν τις μαγειρέψετε και 5 που πρέπει πάντα να πλένετε

sierafm by sierafm
19 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τροφές το να τις πλένετε πριν τις μαγειρέψετε δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Αυτό γιατί μπορεί να συμβάλουν στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε παραδείγματα τροφών που πρέπει πάντα να πλένετε και άλλα τόσα που απαγορεύεται να πλένετε.

Ποιες τροφές να μην πλένετε ΠΟΤΕ

Αυγά: Μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στα αυγά για να τα προστατεύει από τη μόλυνση από τα βακτηρίδια. Το νερό καταστρέφει αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να πλένετε αυγά.

Κοτόπουλο: Τα βακτήρια στο φρέσκο κοτόπουλο είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το πιο γνωστό από όλα είναι η σαλμονέλα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν πλένετε το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιείτε βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στα χέρια σας και στον νεροχύτη της κουζίνας. Εάν αρχίσετε να το μαγειρεύετε αμέσως, όλα τα βακτηρίδια θα πεθάνουν.

Σύμφωνα με τους καλύτερους σεφ, είναι καλύτερο να βράζετε το κοτόπουλο δύο φορές: μετά το βράσιμο του νερού για πρώτη φορά, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να συνεχίσετε να βράζετε.

Κρέας: Όπως και το κοτόπουλο, δεν πρέπει να πλένετε το νωπό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί), επειδή το πλύσιμο βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στον νεροχύτη της κουζίνας και στα χέρια σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια μαγειρεύοντας σε επαρκώς υψηλή θερμοκρασία.

Συμβουλή: Πριν από το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε τους χυμούς του κρέατος από την επιφάνεια του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.

Τροφές που δεν πρέπει να πλένετε

Ζυμαρικά: Και όμως, κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά! Οι σεφ πιστεύουν ότι το πλύσιμο ζυμαρικών είναι… έγκλημα, επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά στην απορρόφηση της σάλτσας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα.

Μανιτάρια: Μην κρατάτε τα μανιτάρια κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην τα μουλιάζετε. Ο λόγος; Απορροφούν πολύ καλά το νερό. Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε πολύ γρήγορα και να τα στεγνώσετε με χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο πριν το μαγείρεμα. Διαφορετικά, θα χαλάσουν και θα χάσουν την ελαστικότητά τους.

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ

Φρούτα και λαχανικά με βρώσιμη φλούδα: Αν δείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με βρώσιμη φλούδα είναι καθαρά και λαμπερά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα πλένετε στο σπίτι. Επιβάλλεται να τα πλένετε πάντα! Μην χρησιμοποιείτε, όμως, σαπούνι. Αρκεί άφθονο νερό για να καθαρίσουν. Στη συνέχεια απλά στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.

Κονσέρβες: Τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό, χάρη στο καπάκι. Αλλά θα το κάνουν σίγουρα, αν δεν πλύνετε το εξωτερικό της κονσέρβας, προτού την ανοίξετε.

Φρούτα και λαχανικά με μη βρώσιμη φλούδα: Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξεφλουδίζετε αυτά τα τρόφιμα, τα βακτήρια από την φλούδα θα φτάσουν ούτως ή άλλως στην βρώσιμη σάρκα τους. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να πλένετε τις μπανάνες, τα πεπόνια, τα καρπούζια και άλλα παρόμοια φρούτα και λαχανικά πριν τα φάτε.

Ξηροί καρποί: Πρέπει πάντα να τους πλένετε, ακόμη και αν είναι ξεφλουδισμένοι. Ποτέ δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πού αποθηκεύτηκαν και πώς μεταφέρθηκαν. Εκτός αυτού, το πλύσιμο βοηθά να απαλλαγείτε από το φυτικό οξύ που περιέχουν οι φρέσκοι ξηροί καρποί. Χρησιμοποιείται για την προστασία των ξηρών καρπών από τα παράσιτα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει το ανθρώπινο σώμα.

Αποξηραμένα φρούτα: Αυτό το είδος φαγητού θεωρείται ως ένα από τα πιο βρώμικα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρούτα που πωλούνται “με το κιλό”. Ακόμα κι αν αγοράσατε αποξηραμένα φρούτα μέσα σε ένα ωραίο πακέτο, πρέπει πρώτα να τα ξεπλύνετε ή ακόμα και να τα μουλιάσετε για λίγες ώρες.

Πηγή:enimerotiko.gr

Previous Post

Ανθέλληνας καθηγητής «διδάσκει» ιστορία – Τι λέει για τα χωριά της Καστοριάς (Βίντεο)

Next Post

ΣΕΕΝ: Διαμαρτυρία στο συνέδριο για την ενέργεια και συλλαλητήριο

Next Post

ΣΕΕΝ: Διαμαρτυρία στο συνέδριο για την ενέργεια και συλλαλητήριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έγιναν οι εκλογές στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας ” Ο Άγιος Παντελεήμων”
  • Γέφυρα Ζωής: Διήμερο Αιμοδοσίας στο ΑΕΙ
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε πάλι από την Άρδασσα ο Μακεδονικός. Ασταμάτητος ο Αλιάκμων Βοΐου
  • Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους – Ποιοι και πώς μπορούν να τα κερδίσουν
  • Νεκρός 24χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σύγκρουση με αγριογούρουνο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  3. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  5. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr