• Latest
πονοκεφαλος αγχος κουραση

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

16 Ιανουαρίου 2019
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Βόιο: Το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς

18 Αυγούστου 2026
Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2026-2027»

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2026-2027»

18 Αυγούστου 2026
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς για τους Απόδημους Καστοριανούς

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς για τους Απόδημους Καστοριανούς

18 Αυγούστου 2026
Κέντρο Αγγλικής γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. 100% επιτυχία στις εξετάσεις του φορέα LRN

Κέντρο Αγγλικής γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. 100% επιτυχία στις εξετάσεις του φορέα LRN

18 Αυγούστου 2026
Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

18 Αυγούστου 2026
Γρεβενά: Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Γρεβενά: Εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

18 Αυγούστου 2026
Ο Μανώλης Χαραλαμπίδης στον Μακεδονικό Σιάτιστας

Ο Μανώλης Χαραλαμπίδης στον Μακεδονικό Σιάτιστας

18 Αυγούστου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στην κινητοποίηση Πέμπτη 20 Αυγούστου στο ΛΚΔΜ – Να σταματήσουν οι απολύσεις των εργολαβικών

18 Αυγούστου 2026
Τα πανηγύρια της Σιάτιστας στα παλιά χρόνια… του Λάζαρου Κώτσικα

Τα πανηγύρια της Σιάτιστας στα παλιά χρόνια… του Λάζαρου Κώτσικα

18 Αυγούστου 2026
«Αννίτσα»: Εκεί που λύγισε ο «Άξονας»-Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Ήρωες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου

Στις 23 Αυγούστου στο Ύψωμα «Αννίτσα» η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

18 Αυγούστου 2026
Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Καστοριά: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός. Οδηγούσε μεθυσμένος

18 Αυγούστου 2026

Διάθεση θέσεων Μαθητείας από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2026-2027 (ΙΑ΄ Φάση)

18 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

sierafm by sierafm
16 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονοκεφαλος αγχος κουραση
1
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πλήθος βλαβερών ουσιών που μολύνουν το σώμα και απειλούν την υγεία μας. Αυτές οι ουσίες ονομάζονται τοξίνες και όταν βρίσκονται σε υπερβολική ποσότητα στον οργανισμό προκαλούν τοξίνωση. Προκειμένου το σώμα να προστατευτεί, στέλνει προειδοποιητικά σημάδια που στα οποία καλό θα ήταν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι το σώμα μας είναι γεμάτο τοξίνες;

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει μηχανισμούς που εξουδετερώνουν τις τοξίνες. Αν όμως υπάρχει υπερπληθώρα στον οργανισμό, τότε «παγιδεύονται» και δεν μπορεί να τις αποβάλλει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα που μπορεί να μοιάζουν συμπτώματα άλλων ασθενειών όμως, στην ουσία μας προειδοποιούν ότι το σώμα μας δεν αντέχει άλλο.

Κόπωση

Μπορεί να κοιμάστε αρκετά, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας συχνά νιώθετε εξάντληση και την επιθυμία να ξαπλώσετε. Η κόπωση είναι συχνό σημάδι που δείχνει ότι το πρόβλημα έγκειται στις τοξίνες.Αν καταπολεμάτε αυτό το πρόβλημα με καφέ και κατανάλωση γλυκών, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε την κατάσταση.

Δεν χάνετε κιλά

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολα χάνουμε βάρος. Ωστόσο αν ασκείστε καθημερινά, προσέχετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε και παρόλα αυτά δεν χάνετε βάρος, καλό θα ήταν να επανεξετάστε το διαιτολόγιο σας. Οι τοξίνες εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Κακοσμία στόματος

Τις περισσότερες φορές το βούρτσισμα των δοντιών ή η χρήση στοματικού διαλύματος είναι αρκετή για να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή. Αν όμως επιμένει, τότε πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Η δυσοσμία στόματος  σχετίζεται συχνά με οδοντιατρικά ή πεπτικά προβλήματα, αλλά μπορεί και να επηρεάζεται και από την  αυξημένη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό. Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών βοηθά το πεπτικό σας σύστημα να απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες.

Δυσκοιλιότητα

Όταν το παχύ έντερο λειτουργεί ομαλά, «ξεφορτώνεται» τις τοξίνες. Στην περίπτωση όμως δυσκοιλιότητας αυτές αποθηκεύονται, επηρεάζοντας αρνητικά την λειτουργία του σώματος. Εκτός από το στομάχι που αναστατώνεται, η δυσκοιλιότητα προκαλεί πονοκεφάλους και μυαλγία. Το πρόβλημα εντείνεται περισσότερο όταν καταναλώνετε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα γεμάτα χημικά και συντηρητικά.

Δερματικά προβλήματα

H ακμή και τα εξανθήματα δηλώνουν ότι το σώμα είναι υπερφορτωμένο με τοξίνες. Συγκεκριμένα η ακμή σχετίζεται άμεσα με την διατροφή και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι δερματολόγοι δίνουν συγκεκριμένο διαιτολόγιο και κρέμες για την καταπολέμησή της.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Οι χημικές ουσίες βρίσκονται παντού και είναι ακατόρθωτο να τις αποφύγουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε τις περισσότερες από αυτές από τον οργανισμό μας κάνοντας…αποτοξίνωση.

Σε διατροφικό επίπεδο μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως για παράδειγμα το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.  Σύμφωνα με τους διαιτολόγους η αποτοξίνωση δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί μπορεί να έχει επίπτωση τόσο στο βάρος (να χάσουμε κιλά και να τα πάρουμε απότομα) αλλά και να στερήσουμε στον οργανισμό μας θρεπτικές ουσίες.

Όσον αφορά την περιποίηση, προσπαθήστε να αγοράζετε οργανικά προϊόντα. Καλλυντικά, σαμπουάν, ακόμη και για τα καθαριστικά του σπιτιού πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι όσο πιο φυσικά γίνεται.

Επειδή ακόμη και το άγχος και ο λάθος τρόπος ζωής επιδεινώνουν το πρόβλημα, καθιερώστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, περιορίζοντας τα ξενύχτια, το αλκοόλ και φυσικά το κάπνισμα που δυσχεραίνουν την λειτουργία του ήπατος που αντί να μεταβολίζει τις τοξίνες, τις κατευθύνει πίσω στο αίμα.

Πηγή:mama365.gr

Tags: ΚΟΥΡΑΣΗ
Previous Post

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

Next Post

Δώρο ζωής και ελπίδας 124.000 ευρώ – Η πονεμένη οικογένεια μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

Next Post
Δικαστήριο δικη

Δώρο ζωής και ελπίδας 124.000 ευρώ – Η πονεμένη οικογένεια μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς
  • Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Άμεσες Ασφαλτικές Παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2026-2027»
  • Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς για τους Απόδημους Καστοριανούς
  • Κέντρο Αγγλικής γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. 100% επιτυχία στις εξετάσεις του φορέα LRN
  • Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr