• Latest
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

5 συμπεριφορές που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση

19 Ιουλίου 2018
ΚΚΕ

Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία

15 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

15 Οκτωβρίου 2026
Επιστολή

Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!

15 Οκτωβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού για παρανομη μεταφορά αλλοδαπών

15 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία  και την ευζωία των ζώων

Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Πρόληψη και φροντίδα υγείας από τους Γιατρούς του Κόσμου στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2026

«Αυτοφροντίδα 60+»: Στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμυνταίου και Βοΐου, Δράσεις πρόληψης και φροντίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη ΔΕΗ

15 Οκτωβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Σε ομηρία οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων εξαιτίας λαθών στους Δασικούς Χάρτες

15 Οκτωβρίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: «Η συκοφαντία είναι το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που φοβούνται την αλλαγή»

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

15 Οκτωβρίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

15 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 συμπεριφορές που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση

sierafm by sierafm
19 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση
3
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορούμε να προσπαθήσουμε να πιστέψουμε ότι ο σύντροφός μας θα αλλάξει, παρόλο που δεν του έχουμε πει ποτέ ότι η συμπεριφορά του μας ενοχλεί. Όμως αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί στην αποτυχία σε μια σχέση.

Μερικές φορές, μετά την αποτυχία σε μια σχέση, αναρωτιόμαστε, «μα γιατί, όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν τόσο καλά!».

Είστε όμως σίγουροι ότι όλα πήγαιναν καλά; Σήμερα θα ανακαλύψουμε μερικές συμπεριφορές που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση.

Οι σχέσεις δεν αποτυγχάνουν μέσα σε μια νύχτα χωρίς φανερό λόγο.  Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που συνεχίζουμε να εκδηλώνουμε χωρίς να συνειδητοποιούμε πόσο κακό κάνουν.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

1. Ασκείτε κριτική στον σύντροφό σας

Μία από τις πρώτες συμπεριφορές που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση είναι η άσκηση κριτικής στον σύντροφό μας για την εμφάνιση του, τον τρόπο που οδηγεί, τα ρούχα που φοράει, το πώς μιλάει κ.λπ..

Η κριτική μας έχει έναν στόχο: να αλλάξει το άλλο άτομο. Αυτό είναι κάτι που δεν θα καταφέρουμε ποτέ, ωστόσο προσπαθούμε να χειριστούμε το άλλο άτομο και να το κάνουμε κάτι που δεν είναι.

Για μια υγιή και σταθερή σχέση, οι σύντροφοι πρέπει να αποδέχονται απόλυτα ο ένας τον άλλον για αυτό που είναι.

Αν ο σύντροφός μας δεν μας αρέσει όπως είναι, έχουμε δύο επιλογές: να τον αποδεχτούμε ή να τον αφήσουμε. Η άσκηση κριτικής δεν αποτελεί ποτέ επιλογή.

2. Ο σύντροφός σας σάς προσβάλλει

Μήπως ο σύντροφός σας σάς κοροϊδεύει; Μήπως μερικές φορές σας ταπεινώνει; Αν έτσι αισθάνεστε αλλά δεν του το λέτε, δεν κάνετε τίποτα για να λύσετε το πρόβλημα.

Μερικές φορές ο σύντροφός μας έχει έναν τρόπο να μας πληγώνει, όμως το παραβλέπουμε στο όνομα της αγάπης.

Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι υποφέρουμε από συναισθηματική εξάρτηση. Λόγω αυτού δεν ξέρουμε να λέμε, «δεν θα το ανεχτώ αυτό -φεύγω».

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Αν όχι, αναμφίβολα η έλλειψη σεβασμού θα οδηγήσει σε αποτυχία σε μια σχέση.

3. Πάντα φταίει ο άλλος

Μεταξύ όλων των συμπεριφορών που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση, αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη. Κατηγορούμε πάντα τον σύντροφό μας για όλα, κάτι που σημαίνει ότι δεν αναλαμβάνουμε ποτέ την ευθύνη.

Ας φανταστούμε ότι μια γυναίκα κατηγορεί τον σύντροφό της επειδή βάζει τα πόδια του πάνω στο τραπέζι. Τον κατηγορεί για αυτή τη συνήθεια, όταν στην πραγματικότητα είναι ήδη μαζί του δύο χρόνια και δεν του είπε ποτέ να κατεβάσει τα πόδια του από το τραπέζι.

Ποιος φταίει πραγματικά;

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους, όχι μόνο για πράγματα όπως αυτό αλλά και για πράγματα που δεν συνειδητοποιούμε.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έπρεπε να έχει πει από την αρχή ότι αυτό δεν της αρέσει, όμως αντί αυτού προσπάθησε να κάνει τον σύντροφό της να «μαντέψει» ότι κάτι την ενοχλούσε.

Η στάση αυτή δεν είναι σωστή και η γυναίκα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της στην κατάσταση, έτσι ώστε να μάθει από αυτή και να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μάθημα σε μελλοντικές καταστάσεις.

4. Σιωπή και αδιαφορία

Υπάρχει μια στάση που είναι πολύ τοξική και έχει στόχο τον χειρισμό της σχέσης. Πρόκειται για τη σιωπή και την αδιαφορία.

Πράξεις όπως η κατηγορία ή η κριτική μπορούν να κάνουν κάποιον να επιλέξει να παραμείνει σιωπηλός και αδιάφορος για να τιμωρήσει τον σύντροφό του.

Η στάση αυτή έχει στόχο να κάνει το άλλο άτομο να υποχωρήσει, ενώ δεν δείχνει κανέναν σεβασμό για αυτό.

Όταν ο σύντροφός μας προσπαθεί να μας τιμωρήσει με τη σιωπή του, επειδή είπαμε κάτι που πιστεύουμε ή κάτι που μας ενοχλεί, τότε είναι ώρα να τερματίσουμε τη σχέση.

5. Ο σύντροφός μας μάς πιέζει και απαιτεί πράγματα

Αυτό συνδέεται στενά με την αποδοχή χωρίς όρους για την οποία μιλήσαμε στην αρχή.

Το να πιέζουμε τον σύντροφό μας και να απαιτούμε πράγματα από αυτόν είναι μία από τις συμπεριφορές που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση.

Δεν μπορούμε να πιέζουμε τον σύντροφό μας ούτε να απαιτούμε πράγματα από αυτόν. Είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος που πρέπει να σεβόμαστε, χωρίς να προσπαθούμε να τον χειριστούμε ανάλογα με τα καπρίτσια μας.

Αν κάτι από τα παραπάνω συμβαίνει στη σχέση σας, ξανασκεφτείτε τα πράγματα. Οι χειριστικές συμπεριφορές είναι πολύ τοξικές.

Αντιμετωπίσατε ποτέ κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές που προοιωνίζουν αποτυχία σε μια σχέση; Αν τις αναγνωρίσετε εγκαίρως, θα μπορέσετε να τις τερματίσετε πριν προκαλέσουν περισσότερο κακό.

Πηγή:meygeia.gr

Previous Post

Σημάδια πως έχετε φτωχή κυκλοφορία του αίματος

Next Post

Σιάτιστα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νικάνορα

Next Post
Τροχαία

Σιάτιστα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νικάνορα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά
  • Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO
  • Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!
  • Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr