• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ

2 Νοεμβρίου 2019
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ – Αγροτική Εστία: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις

20 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Αδιαφορία, άρνηση και υποσχέσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με το δίκαιο αίτημα για ίδρυση νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη

20 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Πέμπτη 21 Μαΐου, διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Αλωνάκια

20 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Επιστολή για το Monitoring από Αμανατίδη- Χαρούμενο

20 Μαΐου 2026
Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

20 Μαΐου 2026
Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Κοζάνης για κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στο Βατερό

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Κοζάνης για κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στο Βατερό

20 Μαΐου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

10 τρόφιμα που δεν λήγουν σχεδόν ποτέ

20 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Λύκος θανάτωσε κυνηγετικό σκύλο κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας

Τρόμος από επίθεση λύκων σε κατοικημένο χωριό

20 Μαΐου 2026
Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε Κιβωτό, Βατόλακκο και Ελεύθερο Β΄, ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε Κιβωτό, Βατόλακκο και Ελεύθερο Β΄, ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης.

20 Μαΐου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Στη Βουλή το αδιέξοδο των 120 γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα στήριξης»

Προβληματισμένοι οι γουνοποιοί της Καστοριάς από Ευρωπαϊκή οδηγία

20 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τρόφιμος σκότωσε άλλον ασθενή μετά από καβγά σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

20 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή-αρρυθμία υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Εράτυρας

20 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΕΕΝ: Συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ

sierafm by sierafm
2 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
4
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αδίστακτη κυβέρνηση της ΝΔ ύστερα και από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα που έδωσε «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και διέπραξε ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των συνδικαλιστικών και κεκτημένων των εργαζομένων, έρχεται τώρα να βάλει στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε με πρόσχημα την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό!

Τα 10 σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος βάζουν στον στόχαστρο αποκλειστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε, αξιοποιώντας και νέους εκβιασμούς για νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια. Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε με το σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε πήγαινε χέρι – χέρι.

Μόνο να δει κανείς την τελευταία 15ετία μπορεί να αναληφθεί ότι οι αυξήσεις 150% στην τιμή του ρεύματος συνοδεύτηκαν και με ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με φουσκωμένα από κέρδη την ΔΕΗ Α.Ε.

Στο όνομα της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ Α.Ε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκει:

– Να καταργήσει την μόνιμη εργασία στην ΔΕΗ Α.Ε, καθώς καταργείται στους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους η μονιμότητα και έτσι σε λίγα χρόνια μέσα και από τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις θα καταργηθεί πλήρως η μόνιμη εργασία.
– Να ισοπεδώσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε αφού καταργεί με το έτσι θέλω το μέτρο που περιλάμβανε η ΣΣΕ για μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης.
– Με «εθελούσιες» και απολύσεις, και ένα «σύστημα κινητικότητας» να μειώσει δραματικά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.
– Τον καθορισμό από μια «επιτροπή αμοιβών και προσλήψεων» το ύψος του μισθού και των δικαιωμάτων των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων και όχι από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
– Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ
– Την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του δουλεμπορίου των εργολαβιών.
– Στήριξη με διάφορους τρόπους και άλλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το κλείσιμό ή πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων όπως σχεδιάζεται και επιβάλλεται από τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των μονοπωλίων θα φέρουν και νέα δεινά για το λαό και τους εργαζόμενος συνολικά στην Δυτική Μακεδονία. Από τις εξελίξεις πλέον και ο κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να αντιληφθεί πως η ανάπτυξη που μας αναγγέλλουν προϋποθέτει την δική μας ισοπέδωση, το τσάκισμα μας για να βγάζουν αυτοί ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο στην ΔΕΗ Α.Ε να σηκώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα του μαζί με τους συναδέλφους του, να δείξει την δύναμη του μέσα από την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και μέσα από την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που επιβάλλεται να αναπτυχθούν.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 7μμ.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
– Να μην κλείσει – Να μην πωληθεί καμία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείο. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ
– Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΔΕΗ Α.Ε- Όχι στις εθελούσιες εξόδους.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε (8μηνα-2μηνα, εργαζόμενοι σε εργολάβους).

Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
– Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε. Καμία μείωση μισθού.
– Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, να γίνει διαγραφεί των συσσωρευμένων χρεών νοικοκυριών, ανέργων, άπορων, χαμηλόμισθων. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Tags: ΣΕΕΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης: 8 γκολ και ισοπαλία εκτός έδρας για τον Μακεδονικό Σιάτιστας

Next Post

Γρεβενά: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα και αδασμολόγητη ποσότητα καπνού

Next Post
ΤΣΙΓΑΡΑ

Γρεβενά: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα και αδασμολόγητη ποσότητα καπνού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΟΠΕΚΑ – Αγροτική Εστία: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις
  • Καλλιόπη Βέττα: Αδιαφορία, άρνηση και υποσχέσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με το δίκαιο αίτημα για ίδρυση νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη
  • ΔΕΥΑΚ: Πέμπτη 21 Μαΐου, διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Αλωνάκια
  • Επιστολή για το Monitoring από Αμανατίδη- Χαρούμενο
  • Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr