7 οφέλη από την εμπιστοσύνη των γονιών στο παιδί

7 οφέλη από την εμπιστοσύνη των γονιών στο παιδί

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, όμως σε κάποιο βαθμό και σε ορισμένους τομείς πρέπει να το κάνετε πράξη για να δομήσετε μια ισχυρή σχέση με το παιδί. Πάμε να δούμε τα οφέλη όταν οι γονείς δείχνουν εμπιστοσύνη στο μικρό τους:

 

  • Δείχνοντας εμπιστοσύνη, το παιδί νιώθει ότι είναι σημαντικό για εσάς, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις στη μεταξύ σας σχέση μακροπρόθεσμα.
  • Όταν κάποιος δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μας, ενδέχεται να νιώθει ανησυχία όταν κινούμαστε στον ίδιο χώρο. Φανταστείτε λοιπόν πόση ηρεμία προκαλείτε στο μικρό σας όταν του δείχνετε εμπιστοσύνη όπου και όταν πρέπει.
  • Επειδή τα πάντα είναι άγνωστα στο παιδί και τώρα αρχίζει να μαθαίνει τον κόσμο γύρω του, είναι ζωτικής σημασίας να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας, έτσι ώστε να πιστέψει στον εαυτό του και να καμφθούν κάποιοι φόβοι όταν καλείται να κάνει ένα βήμα εμπρός.
  • Πέραν του θάρρους που αποκτά σταδιακά το παιδί στη διαχείριση καταστάσεων, σταδιακά αποκτά γενικότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Πρόκειται για ένα στοιχείο της προσωπικότητας άκρως απαραίτητο, από τη στιγμή που μεγαλώνει σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
  • Δείχνοντας εμπιστοσύνη στο παιδί, ταυτόχρονα το διδάσκετε να κάνει το ίδιο με τρίτα πρόσωπα και όχι να κρατάει μια μόνιμα επιφυλακτική στάση με τους πάντες. Άρα λοιπόν το βοηθάτε έμμεσα με τις δικές του ανθρώπινες σχέσεις!
  • Επίσης, ένας άνθρωπος που εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι πιο εύκολο να επηρεάζει τρίτους. Συνεπώς αυτό τον κάνει πιο δημοφιλή και δεν περνάει απαρατήρητος.
  • Τέλος, όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, γίνεται αυτομάτως πιο εύκολη η από κοινού διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό το «από κοινού», να νιώθει δηλαδή το παιδί ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σας για παροχή βοήθειας.

Πηγή:vita.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΑΙΔΙ

Άλλες ειδήσεις

Αναβλήθηκαν αγώνες στη Γ Εθνική και στην ΕΠΣ Κοζάνης

Λόγω της χιονόπτωσης αναβλήθηκαν αγώνες σήμερα Κυριακή, αφού τα γήπεδα έγιναν κατάλευκα. Για τη Γ Εθνική αναβλήθηκαν τα παιχνίδια: Μακεδονικός

37 εκ. € λαμβάνουν οι δικαιούχοι της Βιολογικής Γεωργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

36.858.482 εκατ. € λαμβάνουν οι δικαιούχοι της Βιολογικής Γεωργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την σημερινή ανάρτηση της τελικής κατάταξης

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων καλοκαιριού 2019 στη Σιάτιστα

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων καλοκαιριού 2019 στη Σιάτιστα.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.