Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου  «Αποκατάσταση του Γεφυριού της Σβόλιανης Αγίας Σωτήρας του Δήμου Βοΐου»
Αντιμισθία σε όλους τους αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που κατατέθηκε
“Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για την συνδιοργάνωση της πρώτης οικογιορτής (eco festival) Κοζάνης”
Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Αιχμαλωτίδης της ΑΕΠ Κοζάνης: Ένα μεγάλο αστέρι γεννιέται
Εμβόλιο – Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών
Ονομασία: “Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας” του Γιάννη Θεοφύλακτου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Κοζάνης και Αιανής
Λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση ζητά ο Λάζαρος Μαλούτας λόγω των καιρικών συνθηκών-Επιστολή στην υπουργό Παιδείας
Καλλιόπη Βέττα – Δήλωση υποψηφιότητας
Σιάτιστα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο κέντρο.  Βίντεο

7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε μια τοξική σχέση 

 

Αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να σταματήσετε να αγνοείτε.

Ίσως πιστεύετε ότι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μια τοξική σχέση. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα, γι΄ αυτό μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να βρίσκονται συχνά και να παγιδεύονται σε μια τέτοια σχέση. Το πρώτο βήμα για να ξεκολλήσετε από μια μη υγιή σχέση είναι να αναγνωρίσετε ότι όντως η δική σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δείτε τα παρακάτω 7 σημάδια και σκεφτείτε μήπως σας θυμίζουν κάτι από τη δική σας ζωή.

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος μιας δυνατής σχέσης. Ένας σύντροφος είναι ένα άτομο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε και θα είναι πάντα εκεί για εσάς. Αν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατό. Η ειλικρίνεια, η πίστη και ο σεβασμός πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο μιας υγιούς σχέσης.

Εχθρική επικοινωνία

Σύμφωνα με την Kamil Lewis, σύμβουλο σεξ και σχέσεων στη Νότια Καλιφόρνια, οι εμφανείς μορφές εχθρικής επικοινωνίας περιλαμβάνουν φωνές, βρισιές, ρίξιμο και σπάσιμο αντικειμένων και σωματικό εκφοβισμό. Υπάρχουν όμως και τα ήπια σημάδια, όπως το να σε διακόπτει διαρκώς ο άλλος ή το να σε ακούει για να απαντήσει αντί να σε ακούει για να σε ακούσει πραγματικά και να σε κατανοήσει, όπως αναφέρει η Jeni Woodfin, θεραπεύτρια στο J. Woodfin Counselling στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η εχθρική επικοινωνία μπορεί να προκαλέσει ένταση και να δημιουργήσει περισσότερη δυσπιστία στη σχέση σας. Αντίθετα, οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην ανοιχτή επικοινωνία, την ηρεμία και τον σεβασμό.

Ελεγκτική συμπεριφορά

Ο σύντροφός σας δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει τις πράξεις ή τις πεποιθήσεις σας. Το να σας λέει τι είναι το σωστό, να σας απειλεί, να πρέπει να γνωρίζει ό,τι κάνετε και με ποιον είστε, να προσπαθεί να διαχειρίζεται τα χρήματά σας, να σας απομακρύνει από αγαπημένα σας πρόσωπα και να απαιτεί πρόσβαση σε προσωπικές συσκευές όπως κινητό και email, αποτελούν σημάδια τέτοιας συμπεριφοράς. Σύμφωνα με την Woodfin, η ελεγκτική συμπεριφορά μπορεί να περιλαμβάνει απειλές για μια απώλεια, όπως η οικονομική σταθερότητα ή ο χρόνος με τα παιδιά σας. «Αυτές οι απειλές προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους και θεωρώ ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μένουν σε μη υγιείς σχέσεις ακόμη και αν επιθυμούν να τελειώσει η σχέση», τονίζει η ίδια.

Συχνά ψέματα

Τα ψέματα, όσο μικρά κι αν είναι, υπονομεύουν κάθε σχέση. Όταν ο σύντροφός σας, σας λέει ψέματα αυτό δείχνει ότι δεν σας σέβεται ως άτομο που αξίζει ειλικρίνεια. ««Το ψέματα στον σύντροφό μας δείχνουν ότι η αφοσίωση είναι στον εαυτό μας, όχι στη σχέση», λέει η Woodfin.

Ξέρει μόνο να παίρνει κι όχι να δίνει

Εάν η σχέση σας περιστρέφεται σταθερά γύρω από αυτό που κάνει τον σύντροφό σας ευτυχισμένο και αγνοεί τις ανάγκες σας, τότε αυτό μπορεί να είναι ένδειξη τοξικότητας. «Το να υπολογίζετε τον σύντροφό σας είναι ένα πράγμα, αλλά αν βρίσκετε συχνά στη θέση να λέτε όχι στον εαυτό σας για να πείτε ναι στον σύντροφό σας, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε να θέσετε κάποια όρια», υποστηρίζει η Kamil Lewis. Εάν απορρίψει ή υποτιμήσει τα όριά σας, τότε αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι μιας τοξικής σχέσης.

Νιώθετε εξουθενωμένοι

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάνατε κάτι για τον εαυτό σας ή αφιερώσατε χρόνο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. «Είναι χρήσιμο να εξετάσετε πώς έχει επηρεαστεί η σχέση σας με τον υπόλοιπο κόσμο και με τον εαυτό σας», λέει η Sabrina Romanoff, κλινική ψυχολόγος στο νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη. Συνήθως, ο χρόνος και η ψυχική ενέργεια στις τοξικές σχέσεις ξοδεύονται στο άλλο άτομο – είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσα από διαρκείς διαφωνίες και συγκρούσεις. Δοκιμάστε να αφιερώσετε λίγη από την ενέργειά σας για να φροντίσετε τον εαυτό σας και δείτε πώς θα αντιδράσει ο σύντροφός σας. Εάν η αντίδραση είναι αρνητική, αυτό είναι ένα σημάδι τοξικής σχέσης.

Δικαιολογείτε τη συμπεριφορά τους

Βρίσκεστε συχνά στη θέση να είστε αναγκασμένοι να υπερασπίζεστε τον σύντροφό σας; Μια διαφορετική οπτική γωνία της κατάστασης από κάποιο άτομο που γνωρίζετε πως σας αγαπά –όπως ένας φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας που εμπιστεύεστε– μπορεί να σας κάνει να δείτε καθαρά τα αρνητικά χαρακτηριστικά του συντρόφου σας που είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσετε εσείς οι ίδιοι.

Μπορούμε να διορθώσουμε μια τοξική σχέση;

Είναι δυνατό να διορθωθεί μια τοξική σχέση σε ορισμένες περιπτώσεις – και όταν και τα δύο άτομα δεσμεύονται να προσπαθήσουν. Η συνάντηση με έναν σύμβουλο είναι ένα εξαιρετικό βήμα. Εάν το κίνητρό σας για να παραμείνετε στη σχέση δεν είναι το ενδιαφέρον σας για τον σύντροφό σας, αλλά ο φόβος μήπως μείνετε μόνοι, αν ο άλλος αρνείται να δουλέψει πάνω στη σχέση και συμπεριφέρεται συνέχεια άσχημα, τότε ίσως είναι καιρός να εγκαταλείψετε αυτή τη σχέση. Εάν η σχέση σας περιλαμβάνει σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική/συναισθηματική βία, επικοινωνήστε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για υποστήριξη και βοήθεια έτσι ώστε να φύγετε από αυτή τη σχέση.

Με πληροφορίες από Insider.com

 

Σχετικά Άρθρα

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου  «Αποκατάσταση του Γεφυριού της Σβόλιανης Αγίας Σωτήρας του Δήμου Βοΐου»

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου  «Αποκατάσταση του Γεφυριού της Σβόλιανης Αγίας Σωτήρας του Δήμου Βοΐου»

Την Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΣΒΟΛΙΑΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ» υπέγραψαν ο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.