• Latest

7 εκπληκτικά οφέλη που έχουν τα κρύα μπάνια το πρωί

10 Νοεμβρίου 2020
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και Πτολεμαΐδα V ξανά στην Ολομέλεια από τον Π. Κουκουλόπουλο

21 Οκτωβρίου 2026
Διάλεξη με θέμα: “Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στη σημερινή τουρκία”

Διάλεξη με θέμα: “Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στη σημερινή τουρκία”

21 Οκτωβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: EcoΒόΛΤΑ στη λίμνη Ορεστιάδα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Δήμος Καστοριάς: EcoΒόΛΤΑ στη λίμνη Ορεστιάδα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

21 Οκτωβρίου 2026
αστυνομια

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για αρπαγή

21 Οκτωβρίου 2026

Σήμερα η εκδήλωση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τίτλο: «Δυτική Μακεδονία: Με τον “μονόδρομο” των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;»

21 Οκτωβρίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Κοζάνη: 27χρονος έκλεψε καλώδια από εταιρεία

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μετατόπιση της λαϊκής αγοράς Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μερική μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς Νεάπολης λόγω εργασιών ανάπλασης

21 Οκτωβρίου 2026
Στην Κοινότητα του Πρωτοχωρίου ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

Στην Κοινότητα του Πρωτοχωρίου ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

21 Οκτωβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης Παναγιώτη Ματιάκη για την τηλεθέρμανση.

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 9ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο ~ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου

Δήμος Βοΐου: 9ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο ~ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου

21 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 εκπληκτικά οφέλη που έχουν τα κρύα μπάνια το πρωί

sierafm by sierafm
10 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό, μπορούμε να κάνουμε τη θερμοκρασία πιο κρύα λίγο-λίγο, σταδιακά, και να προσπαθούμε να τελειώνουμε πάντοτε τα μπάνια μας με κρύο νερό.

Τα κρύα μπάνια δεν είναι πολύ ελκυστικά για αρκετό κόσμο. Έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και μόνο η σκέψη τους μας κάνει ν’ ανατριχιάζουμε και να μην ενδιαφερόμαστε καθόλου.

Αν όμως, ξέραμε για τα τεράστια οφέλη που προσφέρουν τα κρύα μπάνια στην υγεία μας, ίσως να δοκιμάζαμε αυτή την απλή και οικονομική, σπιτική θεραπεία.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε σήμερα 7 θετικές επιδράσεις που θα βιώσετε όταν κάνετε κρύα μπάνια το πρωί. Επιπλέον, μάθετε πώς να το κάνετε σωστά.

Οι επιδράσεις του κρύου νερού

Όταν χτυπά οποιοδήποτε μέρος του σώματος το κρύο νερό, προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, ενεργοποιώντας εκ νέου την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο, καθαρίζουν τα όργανα και εξουδετερώνονται οι ακαθαρσίες από το αίμα διαμέσου των πόρων του δέρματος.

7 υγιεινά οφέλη

1. Τα κρύα μπάνια επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Με τα κρύα μπάνια, μπορούμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας, το οποίο με τη σειρά του κάνει το σώμα μας να χρησιμοποιήσει παραπάνω ενέργεια για να την ελέγξει. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να επιταχύνουμε τον μεταβολισμό μας και να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.

Το παραπάνω μπορεί να βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους με αργό μεταβολισμό, όπως επίσης και άτομα με υποθυρεοειδισμό.

2. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος

Όταν επιταχύνεται ο μεταβολισμός μας, το σώμα μας ενεργοποιεί μια φυσική λειτουργία για την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας λόγω εξωτερικών αλλαγών.

Είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια, καθώς έχουμε ήδη συνηθίσει πολύ στη συνεχή τεχνική θερμοκρασία (κλιματιστικά, θερμάστρες, κ.λπ.).

3. Εξουδετερώνει τα υγρά

Η επίδραση που έχει το κρύο νερό στα αιμοφόρα αγγεία ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική αποστράγγιση του σώματος. Έχει θετική επίδραση πάνω της, ενώ διευκολύνει την εξουδετέρωση υγρών.

Αυτή η ιδιότητα ωφελεί τα άτομα που υποφέρουν από πρήξιμο ή αίσθημα βάρους, όπως επίσης και εκείνους με φλεγμονή στις αρθρώσεις.

4. Βελτιώνει το δέρμα

Το κρύο νερό είναι η καλύτερη θεραπεία ομορφιάς για το δέρμα επειδή έχει μια τονωτική και συσφικτική δράση η οποία καταπολεμά το σακούλιασμα του δέρματος και τις ρυτίδες.

Επιπλέον, το κρύο νερό βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, όπως επίσης προλαμβάνει το άγχος και την κυτταρίτιδα.

5. Λαμπερά μαλλιά

Πέραν της βελτίωσης της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος, το κρύο νερό ωφελεί και τα μαλλιά μας, αν το χρησιμοποιήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα ή στο κάτω μέρος του κεφαλιού μας. Θα αποκτήσουμε πιο λαμπερά μαλλιά και θα τα προστατεύσουμε από την τριχόπτωση.

Όμως, η θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσετε για το κεφάλι σας θα πρέπει να είναι απλά κρύα, όχι πολύ κρύα.

6. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος

Τα κρύα μπάνια ενεργοποιούν τον ρυθμό της καρδιάς και συστέλλουν τους μυς. Αυτά τα δύο ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

Η καλή κυκλοφορία μας παρέχει με άμεση αίσθηση ευεξίας όπως επίσης και αρκετά μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία.

7. Αυξάνει τις άμυνες

Βελτιώνοντας το λεμφικό σύστημα, το κρύο νερό βελτιώνει επίσης και τις άμυνες του δέρματος. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως τα καθημερινά κρύα μπάνια δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Πώς θα πρέπει να κάνουμε μπάνιο;

Όταν χρησιμοποιούμε το κρύο νερό για μπάνιο, θα πρέπει να ξεκινούμε πάντα από τα πόδια. Ένα ξαφνικό κρύο μπάνιο, μπορεί να βλάψει την υγεία μας στην πραγματικότητα, ειδικά τους πνεύμονες και την καρδιά.

  • Θα πρέπει να ξεκινούμε και από τα δύο πόδια και να ανέβουμε σιγά-σιγά προς τον λαιμό και το πρόσωπο, αποφεύγοντας οπωσδήποτε το υπόλοιπο κεφάλι.
  • Μπορούμε να πάρουμε και μια εναλλακτική διαδρομή και να ξεκινήσουμε από το δεξί πόδι, ανεβαίνοντας προς τον λαιμό, και έπειτα πάμε προς τα κάτω, στο αριστερό μας πόδι.
  • Το κρύο ξέβγαλμα θα πρέπει να διαρκέσει ανάμεσα σε 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό. Μπορούμε επίσης να κάνουμε εναλλαγές με ζεστό νερό.

Σημαντικές συμβουλές

Παρακάτω, έχουμε ορισμένες σημαντικές συμβουλές για να κάνουμε κρύα μπάνια με τον σωστό τρόπο:

  • Αν και το κρύο νερό έχει εξαιρετικά οφέλη για το σώμα μας, θα πρέπει ν’ αποφεύγουμε πάντα το κεφάλι.
  • Αν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε πάντα μπάνιο με ζεστό νερό, θα πρέπει να κάνουμε σταδιακές αλλαγές. Θα πρέπει να κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά και να κάνουμε εναλλαγές μεταξύ ζεστού και κρύου νερού.
  • Όπως αναφέραμε νωρίτερα στο άρθρο μας, τα κρύα μπάνια είναι απίστευτα ωφέλιμα όταν τα παίρνουμε το πρωί, χάρη στη διεγερτική τους επίδραση.

Από την άλλη, το ζεστό νερό προτείνεται για νυχτερινό μπάνιο καθώς μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε καλύτερα.

Σημείωση: Άτομα τα οποία υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα ή υπερθυρεοειδισμό θα πρέπει ν’ αποφεύγουν τα πολύ κρύα μπάνια. Μπορούν να συνδυάσουν το ζεστό με το κρύο νερό, ή ακόμη και να χρησιμοποιήσουν απλώς χλιαρό.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΝΤΟΥΖ
Previous Post

Το αντικαρκινικό βότανο που καταπολεμά τη φλεγμονή και τονώνει την μνήμη

Next Post

Lockdown : Ολα τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας με 4 δισ. ευρώ

Next Post
χρημα

Lockdown : Ολα τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας με 4 δισ. ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και Πτολεμαΐδα V ξανά στην Ολομέλεια από τον Π. Κουκουλόπουλο
  • Διάλεξη με θέμα: “Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στη σημερινή τουρκία”
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
  • Δήμος Καστοριάς: EcoΒόΛΤΑ στη λίμνη Ορεστιάδα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  2. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  4. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  5. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr