• Latest
ΑΥΠΝΙΑ

7 λόγοι που σηκώνεσαι την ίδια ώρα κάθε βράδυ

30 Νοεμβρίου 2020
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών

26 Ιουλίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

26 Ιουλίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες

26 Ιουλίου 2025
υπολογιστης

Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ

26 Ιουλίου 2025
εκλειψη ηλιος

Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

26 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Ποια φάρμακα θα διατίθενται δωρεάν κατά της παχυσαρκίας

26 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Κληρονομιά χωρίς δικαστήρια: Η επανάσταση στις διαθήκες μετά από 80 χρόνια

26 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Σύλληψη 50χρονου για απειλή, εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου

26 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες – Ξεκινούν οι αιτήσεις

26 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Στη ΜΕΘ 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία ενώ έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο

26 Ιουλίου 2025
Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ιεροπηγή Καστοριάς – Ήχησε το 112 – Στη μάχη κατάσβεσης εναέρια μέσα

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ιεροπηγή Καστοριάς – Ήχησε το 112 – Στη μάχη κατάσβεσης εναέρια μέσα

26 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Από 28/7 οι αιτήσεις επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας για τις επιπλέον 700 θέσεις

26 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 λόγοι που σηκώνεσαι την ίδια ώρα κάθε βράδυ

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΑΥΠΝΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Σύμφωνα με ειδικούς, το να ξυπνάτε περίπου 4-6 φορές το βράδυ που κοιμάστε θεωρείται εντός φυσιολογικού πλαισίου για το μέσο άτομο.

Αυτό συνδέεται με την περίοδο που ο άνθρωπος χρειαζόταν να ξυπνάει εύκολα μέσα στη νύχτα για να διασφαλίσει την ασφάλειά του.

Μετά από αυτή την σύντομη αφύπνιση θα πρέπει να μπορείτε να επιστρέψετε εύκολα στον ύπνο. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε αμέσως, υπάρχουν πιθανώς κάποια πράγματα που σας εμποδίζουν να ξεκουραστείτε.

Δείτε μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορεί να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας και να έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ξανά.

1. Λανθασμένη θέση ύπνου

Συμπτώματα όπως χρόνια κόπωση, πονοκέφαλοι, καούρες και πόνος στον αυχένα ή στην πλάτη μπορεί να προκληθούν από ακατάλληλη στάση του σώματος ενώ κοιμάστε. Πρέπει επίσης να προσέχετε το κρεβάτι σας: το στρώμα πρέπει να μην είναι πολύ σκληρό, αλλά ούτε και πολύ μαλακό. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας υποστηρίζει επίσης τον λαιμό και το κεφάλι σας.

Τι να κάνετε: Το να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά μπορεί να βελτιώσει την πέψη και την κυκλοφορία του αίματος, να προωθήσει τη συναισθηματική υγεία, να βοηθήσει το λεμφικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά και να αποτρέψει καρδιακές παθήσεις.

Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τις συνήθειες ύπνου σας, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές:

  • Εάν κοιμάστε στην πλάτη σας, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας για να αφαιρέσετε την πίεση από το κάτω μέρος της πλάτης σας.
  • Εάν κοιμάστε στο πλάι, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μασχάλη σας για να στηρίξετε το χέρι σας και ένα άλλο ανάμεσα στα πόδια σας για να διατηρήσετε τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη.
  • Εάν κοιμάστε μπρούμυτα χρησιμοποιήστε ένα λεπτό μαξιλάρι ή καθόλου μαξιλάρι.

2. Θόρυβοι

Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, τότε ξέρετε πώς είναι να εκτίθεστε σε διάφορους θορύβους μέρα και νύχτα. Το ξυπνητήρι του/της συντρόφου σας που ξαπλώνει δίπλα σας, ένας γείτονας ανάβει το ραδιόφωνο κάθε πρωί, ένα λεωφορείο ή ένα τρένο που περνάει, παιδιά ή κατοικίδια ζώα που παίζουν, όλοι αυτοί οι θόρυβοι μπορούν να καταστρέψουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας.

Τι να κάνετε: Χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες ενώ κοιμάστε, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι ωτοασπίδες αφρού έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής. Πρέπει επίσης να τις καθαρίζετε σε τακτική βάση.

3. Άπνοια ύπνου

Η άπνοια ύπνου σημαίνει ότι οι αεραγωγοί σας αποκλείονται μερικώς ή πλήρως και αυτό μπορεί να κάνει την αναπνοή σας να κόβεται επανειλημμένα τη νύχτα. Σε αυτήν την περίπτωση, το ξύπνημά σας προκαλείται από πτώση του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα. Μεταξύ άλλων συμπτωμάτων άπνοιας, μπορεί να εμφανίσετε πονοκεφάλους, ξηροστομία, πόνο στο στήθος, υπερβολική υπνηλία και μεταβολές της διάθεσης.

Τι να κάνετε: Εάν επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή που βοηθάει την αναπνοή καθώς κοιμάστε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ορθογναθική χειρουργική επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει να διευκολύνετε την αναπνευστική διαδικασία διορθώνοντας τη θέση της γλώσσας και της γνάθου σας.

4. Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Εάν ξυπνάτε με μια έντονη ώθηση να κινήσετε τα πόδια σας, πιθανότατα έχετε σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Αυτό το νευρολογικό πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει κνησμό, ή άλλη ενόχληση στα πόδια σας. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να αισθανθείτε πόνο πόνο στα κάτω άκρα.

Τι να κάνετε: Το μασάζ στα πόδια, η μέτρια άσκηση και τα ζεστά μπάνια μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα αυτά. Εάν υποφέρετε από σημαντική έλλειψη ύπνου, μπορεί να αλλάξετε συνήθειες και να κοιμάστε και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Θερμοκρασία δωματίου

Εάν βρεθείτε να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας επειδή νιώθετε πολύ κρύο ή πολύ ζέστη, το πρόβλημα είναι η θερμοκρασία του δωματίου. Κατά κανόνα, η θερμοκρασία του σώματός σας πρέπει να μειωθεί λίγο για να σας οδηγήσει σε κατάσταση ύπνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δωμάτιό σας πρέπει να παγώνει.

Τι να κάνετε: Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα ύπνου, η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για έναν καλό ύπνο κυμαίνεται από 16 °C έως 20 °C. Για μωρά ή νήπια, είναι μεταξύ 18 °C και 21 °C.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσετε για ύπνο. Πρώτον, θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και στη συνέχεια, αφού βγείτε από το μπάνιο, θα νιώσετε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα στείλει το σήμα “ύπνου” στον εγκέφαλό σας.

6. Αλκοόλ

Αν και το αλκοόλ έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα που μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε αρκετά εύκολα, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αιτία για τις ανήσυχες νύχτες σας. Καθώς το σώμα σας μεταβολίζει το αλκοόλ, η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να επιδεινωθεί, μπορεί να αρχίσετε να στριφογυρίζετε στο κρεβάτι και ακόμη και να ξυπνήσετε στην μέση της νύχτας.

Τι να κάνετε: Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Προτιμήστε ένα φλιτζάνι χαμομήλι, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

7. Μπλε φως από τις οθόνες

Το να είστε συνέχεια στο κινητό, ή στο tablet ή στον υπολογιστή σας για αρκετή ώρα προτού πέσετε για ύπνο μπορεί πραγματικά να βλάψει την ποιότητα του ύπνου σας. Όπως δείχνουν ορισμένες μελέτες, η έκθεση των ματιών στο μπλε φως που βγάζουν οι οθόνες εμποδίζει το σώμα σας να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου.

Τι να κάνετε: Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές 1-2 ώρες προτού πάτε για ύπνο.

Πηγή: https://brightside.me

Previous Post

Οι 12 τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους

Next Post

Πτολεμαΐδα: 56 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Next Post
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πτολεμαΐδα: 56 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί
  • Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες
  • Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ
  • Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr