• Latest
οικογενεια φαγητο

7 συνήθειες που κάνουν τα παιδιά επιτυχημένους ενήλικες

7 Ιανουαρίου 2019
Δεν ζητάμε καμία  χάρη: ζητάμε ενεργειακή ισότητα για τον τόπο μας! του Ιωάννη Σεραφείμ

Δεν ζητάμε καμία  χάρη: ζητάμε ενεργειακή ισότητα για τον τόπο μας! του Ιωάννη Σεραφείμ

14 Σεπτεμβρίου 2026
Κοζάνη: Νέα ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων μετά από βλάβη νταλίκας

Καλλιόπη Βέττα: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Εγνατία Οδό. Βίντεο

14 Σεπτεμβρίου 2026
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση

14 Σεπτεμβρίου 2026
Δημογραφική «βόμβα» για την Ελλάδα: Στο -30% ο πληθυσμός έως το 2100

Δραματική δημογραφική κατάρρευση: Μείωση της γεννητικότητας κατά 55% στην Ελλάδα – 184 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις-Μείωση άνω του 50% σε Κοζάνη,Γρεβενά,Φλώρινα

14 Σεπτεμβρίου 2026
Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση εθελοντών του Act4Polis στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

14 Σεπτεμβρίου 2026
Στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης αναπτύσσεται ο Λειτουργικός Προπομπός του 1ου Θύλακα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (AIZO – Applied Innovation Zone)

Στην Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης αναπτύσσεται ο Λειτουργικός Προπομπός του 1ου Θύλακα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (AIZO – Applied Innovation Zone)

14 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

14 Σεπτεμβρίου 2026
Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την Ελληνική Αστυνομία

Τελέστηκε Τρισάγιο στη Μνήμη του Ανθυπαστυνόμου Ευσταθίου Λαζαρίδη. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες από την Ελληνική Αστυνομία

14 Σεπτεμβρίου 2026
Άγιος Δημήτριος

Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

385 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

14 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

7 συνήθειες που κάνουν τα παιδιά επιτυχημένους ενήλικες

sierafm by sierafm
7 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
οικογενεια φαγητο
2
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ξεχωριστά προσόντα των επιτυχημένων ενηλίκων, έχουν απασχολήσει μελετητές και δημοσιογράφους, αφού τόσο τα άρθρα όσο και οι επιστημονικές έρευνες μετρούν, ήδη, αμέτρητες σελίδες. Ωστόσο, οι πετυχημένοι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά που υιοθέτησαν συνήθειες πάνω στις οποίες έχτισαν, σταδιακά, τα θεμέλια μιας πετυχημένης ζωής.

Εμείς βρήκαμε έρευνες και επιστημονικές μελέτες με τις παιδικές συνήθειες των πετυχημένων ενηλίκων, τις συγκεντρώσαμε, τις μελετήσαμε και σας παραθέτουμε.   

Φάτε όλοι μαζί

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τα παιδιά που τρώνε τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα με ολόκληρη την οικογένεια, έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, κατάθλιψη αλλά και παραβατικές συμπεριφορές. Επιπλέον, έχουν πλουσιότερο λεξιλόγιο, περισσότερη αυτοεκτίμηση και καλύτερους βαθμούς.

Παρόλο που είναι δύσκολο για την σύγχρονη ελληνική οικογένεια να καθιερώσει το καθημερινό οικογενειακό γεύμα, αξίζει να το προσπαθήσετε. Συγκεντρωθείτε γύρω από το τραπέζι της κουζίνας τουλάχιστον για το δείπνο, συζητήστε τα νέα της ημέρας, ανταλλάξτε απόψεις και περάστε χρόνο με τα παιδιά σας.

Περιορίστε την οθόνη

Οι έρευνες για την μόνιμη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η οθόνη στον εγκέφαλο των παιδιών είναι, πλέον, πολλές. Η παρατεταμένη χρήση τους παρεμποδίζει την ανάπτυξη συγκεκριμένων ικανοτήτων όπως την συγκέντρωση προσοχής, διάφορες κοινωνικές δεξιότητες και την ανάπτυξη του λεξιλογίου τους.

Περιορίστε, λοιπόν, την χρήση της τηλεόρασης, του υπολογιστή και του κινητού αντικαθιστώντας την με δραστηριότητες που επιδρούν θετικά στην ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συνιστούν μηδενική επαφή με την οθόνη για παιδιά κάτω των 18 μηνών και μόλις μία ώρα για παιδιά από 2 έως 5 ετών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, κρούουν τον κώδονα του κινδύνου στους γονείς, αφού συχνά η χρήση του υπολογιστή αντικαθιστά τον επαρκή ύπνο, την άσκηση και την κοινωνικοποίηση των νέων.

Εργαστείτε έξω από το σπίτι

Το να μένει μία μητέρα στο σπίτι με το παιδί είναι σίγουρα μία προνομιακή κατάσταση με πολλά οικογενειακά οφέλη. Εάν, ωστόσο, οι συνθήκες δεν σας το επιτρέπουν, αποενοχοποιηθείτε και ειδικά εάν έχετε κορίτσια! Ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν πως όταν οι μητέρες εργάζονται εκτός σπιτιού, οι κόρες τους γίνονται πιο αυτόνομες, υπεύθυνες και με μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσουν διοικητικές θέσεις στο μέλλον. Παράλληλα, έχουν υψηλές επαγγελματικές και οικονομικές φιλοδοξίες.

Ενθαρρύνετε την υπομονή των παιδιών αντί για την άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών τους

Το 1972 έγινε το κλασικό, πλέον, πείραμα Marshmallow, κατά το οποίο τοποθέτησαν ένα marshmallow μπροστά από ένα μικρό παιδί με την υπόσχεση να του δώσουν ακόμα ένα , με την προϋπόθεση να μην φάει αμέσως το πρώτο. Έπειτα, άφησαν το παιδί μόνο για 15 λεπτά.

Τα παιδιά που πήραν μέρος στο πείραμα παρακολουθήθηκαν από τους ερευνητές για τα επόμενα 40 χρόνια, για να διαπιστωθεί, τελικά, πως εκείνα που αντιστάθηκαν στον πειρασμό ανέπτυξαν, με τα χρόνια, καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, υπέφεραν λιγότερο από άγχος, είχαν καλύτερες σχολικές επιδόσεις και απέφυγαν την παχυσαρκία και την κατάχρηση ουσιών.

Για να βοηθήσετε τα παιδιά να οικοδομήσουν αυτήν την ικανότητα, εκπαιδεύστε τα να έχουν συνήθειες που πρέπει να ολοκληρώνουν καθημερινά, ακόμη και όταν δεν θέλουν ή δεν τους αρέσουν.

Διαβάστε τους εξωσχολικά βιβλία

«Συγκρίναμε παιδιά με κοινό κοινωνικό υπόβαθρο σε συγκεκριμένες δοκιμασίες και ανακαλύψαμε πως τα δεκάχρονα που διάβαζαν εξωσχολικά βιβλία πάνω από μία φορά την εβδομάδα, είχαν υψηλότερες επιδόσεις στα 16 τους» γράφει στo Gurdian η βρετανίδα ψυχολόγος Dr Alice Sullivan, και συνεχίζει: «Με άλλα λόγια, η ανάγνωση για ευχαρίστηση συνδέθηκε με μεγαλύτερη πνευματική πρόοδο, πιο πλούσιο λεξιλόγιο, σωστότερη ορθογραφία και επιτυχίες στα μαθηματικά».

Η φιλαναγνωσία καλλιεργείται από τους γονείς και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες κληρονομιές που μπορούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Η ανάγνωση βιβλίων δεν βοηθάει μόνο στην έκφραση, την γραμματική ή το λεξιλόγιο, αλλά διευρύνει το πνεύμα και την φαντασία του παιδιού, συμβάλλει στην ωρίμανσή του και οξύνει την κριτική του σκέψη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να διαβάζετε στα παιδιά σας καθημερινά, έστω και για λίγο. Σύντομα, θα έρθει η μέρα που θα διαβάζουν μόνα τους και η ανάγνωση θα είναι η πιο ευχάριστη στιγμή της μέρας τους.

Ενθαρρύνετε τα ταξίδια

Τα ταξίδια είναι το πιο άμεσο και γρήγορο μάθημα που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά. Η επίσκεψη σε μια άλλη χώρα προσφέρει βιωματικές γνώσεις γεωγραφίας, ιστορίας και ξένων γλωσσών. Παράλληλα, οι έφηβοι που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, παρατηρείται πως αναπτύσσουν πιο εύκολα χαρακτηριστικά όπως τον σεβασμό σε άλλους πολιτισμούς και εθνικότητες, αυτοεκτίμηση, προσαρμοστικότητα και ευαισθησία, οξυμένη αντίληψη και περισσότερη πνευματική περιέργεια.  

Εάν, λοιπόν, μπορείτε, είτε κάντε ταξίδια στο εξωτερικό με την οικογένειά σας, είτε ενθαρρύνετε τους έφηβους να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα που προγραμματίζουν ταξίδια. Εάν, πάλι, είναι πολύ δύσκολο να επισκεφθείτε κάποια άλλη πόλη του κόσμου, κάντε ταξίδια εντός συνόρων.

Αφήστε τα παιδιά να αποτύχουν

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται σκληρό, είναι ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας. Η αποτυχία τα προετοιμάζει ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε κατάσταση, να προσαρμόζονται ευκολότερα και να προσπαθούν.

Με την πάροδο του χρόνου, τα παιδιά που έχουν βιώσει την ήττα γίνονται πιο ανθεκτικά και θέτουν δυσκολότερους στόχους αφού δεν φοβούνται να αποτύχουν. Δείξτε εμπιστοσύνη στα παιδιά σας, αφήστε τα ελεύθερα και σταθείτε δίπλα τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Εξάλλου, η επιτυχία και η αποτυχία είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, που βοηθούν στην ανεξαρτητοποίηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού.

Μην αφήνετε, λοιπόν, στην τύχη κάποια πράγματα που μπορεί να φαίνονται ανούσια και ασήμαντα στην βαριά καθημερινότητά σας. Βοηθήστε τα παιδιά να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους, εστιάζοντας στις λεπτομέρειες. Εξάλλου, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά…και το λένε και οι επιστήμονες!   

Πηγή:mama365.gr

Tags: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Previous Post

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που αγνοούμε

Next Post

Τρεις επιλογές από την Ιβηρική

Next Post

Τρεις επιλογές από την Ιβηρική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δεν ζητάμε καμία  χάρη: ζητάμε ενεργειακή ισότητα για τον τόπο μας! του Ιωάννη Σεραφείμ
  • Καλλιόπη Βέττα: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Εγνατία Οδό. Βίντεο
  • Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση
  • Δραματική δημογραφική κατάρρευση: Μείωση της γεννητικότητας κατά 55% στην Ελλάδα – 184 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις-Μείωση άνω του 50% σε Κοζάνη,Γρεβενά,Φλώρινα
  • Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών στον Δήμο Γρεβενών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr